Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, surprinde intreaga planeta cu noi declaratii extrem de optimiste cu privire la un vaccin care ar putea opri pandemia de coronavirus cu care se confrunta omenirea la aceasta ora, sustinand ca acesta ar putea fi disponibil in termen de doar o luna. Declaratia lui Donald Trump vine in contextul in care in aceasta dimineata bilantul global a depasit pragul de 30 de milioane de infectari, in timp ce pana la aceasta ora au fost inregistrate aproape un milion de decese cauzate de COVID-19. Aproape 22 de milioane de pacienti au fost declarati insa vindecati deja!
Criza sanitara provocata de pandemia de coronavirus ramane in continuare destul de accentuala in mai multe parti ale lumii, numeroase tari pregatindu-se deja pentru un al doilea val masiv de infectari. Spre exemplu, Germania a anuntat o crestere semnificativa a numarului de infectari inregistrate in ultimele 24 de ore, atingand astfel al doilea cel mai grav bilant de la mijlocul lunii aprilie. Totodata, Franta se apropie din nou de pragul de 10.000 de cazuri noi zilnice, anuntand ieri al treilea cel mai mare bilant zilnic al cazurilor noi de la inceputul pandemiei.
Presedintele american Donald Trump nu se dezminte si surprinde cu noi declaratii pe aceasta tema, sustinand acum ca un vaccin impotriva COVID-19 ar putea fi disponibil in doar cateva saptamani. Declaratiile de acum ale presedintelui Statelor Unite sunt chiar mai optimiste decat precedentele previziuni pe acest subiect, mai multi specialisti din domeniul sanatatii exprimandu-si ingrijorarea in acest sens. Mai mult decat atat, liderul de la Casa Alba a mentionat chiar in timpul unui discurs recent ca pandemia “s-ar putea incheia de la sine”.
In cadrul unei sesiuni cu intrebari si raspunsuri organizate cu alegatorii din statul Pennsylvania, presedintele Donald Trump a anuntat ca Statele Unite sunt foarte aproape de un vaccin, distanta pana ce acesta va fi disponibil fiind de doar cateva saptamani. Cu numai cateva ore inainte, liderul de la Casa Alba anunta in cadrul unui interviu televizat ca “un vaccin ar putea fi disponibil in patru saptamani, in opt saptamani”, lasand sa se inteleaga ca la acest moment nu se poate conta inca pe ceva sigur.
Previziunile si declaratiile extrem de optimiste ale lui Donald Trump au provocat ingrijorari insa peste Ocean, democratii temandu-se ca toate aceste promisiuni fac parte din jocul campaniei electorale in care este implicat actualul presedinte al SUA, alegerile prezidentiale fiind programate la inceputul lunii noiembrie. Democratii sustin astfel ca presiunea politica exercitata de Donald Trump asupra oficialilor din domeniul sanatatii si a oamenilor de stiinta pentru a grabi aprobarea unui vaccin este ingrijoratoare. Potrivit acestora, Donald Trump isi doreste cu orice pret ca vaccinul sa fie declarat disponibil cat mai curand, o asemenea stire urmand sa inverseze tendinta dinaintea scrutinului de la inceputul lunii noiembrie.
In acelasi timp, directorul Institutului American de Boli Infectioase, Anthony Fauci, sustine ca omologarea unui vaccin impotriva COVID-19 s-ar putea realiza spre sfarsitul anului. Lucrurile nu sunt insa atat de simple, verificarile din faza a treia de testare a vaccinului fiind inca departe de a fi incheiate la aceasta ora.
Ultimele NOUTATI
Descopera metalul mai scump decat aurul: de ce valoreaza atat de mult si unde se gaseste
ASF te ajuta gratuit sa obtii despagubiri mai mari de la asiguratori: sumele pot depasi 100.000 lei
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Partenerii nostri
CNPP: Numarul pensionarilor, in crestere. La ce valoare a ajuns pensia medie, in Romania?
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
SAGA pe intelesul tuturor: Ghiduri pentru o evidenta contabila fara greseli
e-TVA: Atentie la amenzile contraventionale in 2025!
Control fiscal: CAND si CUM se inregistreaza in contabilitate TVA stabilita suplimentar
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea