Hemoragia nazala: cand poate semnala aceasta prezenta unor afectiuni severe?
hemoragiehemoragia nazala
Hemoragiile nazale se produc, de obicei, pe fondul fragilitatii vaselor de sange din cavitatea nazala. Ele intervin, in majoritatea cazurilor, fie ca urmare directa a unor lovituri/a presiunii aplicate in zona, fie din cauza formarii unor cruste (din cauza respirarii aerului uscat, rece, favorizate uneori de diverse afectiuni care se manifesta la/si la nivelul nasului - raceli, sinuzita, alergii etc.).
Hemoragia nazala poate fi anterioara sau posterioara. Hemoragia anterioara (care porneste din sept) este forma cea mai frecventa si cel mai putin agresiva.
Hemoragia posterioara se produce mai rar si implica spargerea unui vas mai gros, din partea posterioara a cavitatii nazale. In acest caz, sangerarea este mai puternica (se poate chiar produce o hemoragie masiva), iar sangele se scurge prin cavitatea nazala in gat (din aceasta cauza, in situatia unei hemoragii posterioare persoana afectata nu poate sti cat sange pierde/viteza cu care pierde sange).
Oprirea unei hemoragii anterioare (cand sangele se scurge in afara, pe nari) presupune sa va ridicati in picioare, sa respirati pe gura si sa presati usor nara pe care se scurge sangele.
Click Aici si citeste articolul complet pe SaFiiTuSanatos.ro...