Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cele mai pretentioase restaurante de pe glob


Cele mai pretentioase restaurante de pe glob
de la 29 Oct. 2013
Cele mai pretentioase restaurante de pe glob
Tags: restaurantelondraburgerivinuricarnevaca

Trebuie sa recunoastem si ciudateniile ii atrag pe oameni ca un magnet, iar daca este vorba despre restaurante pretentioase, celor cu portofelul burdusit de bani nici ca le pasa cu cat platesc ciudateniile pe care le comanda.


Cum este sa mergi la un restaurant faimos, de exemplu la Ray Stark & Bar din Los Angeles si sa descoperi ca este, in realitate, un restaurant unde poti degusta peste 20 de marci diferite de ape minerale, de la clasica Perrier, pana la Vichy imbuteliata in Catalunia sau o apa speciala, denumita 9OH2O, preparata de un anume domn Martin Riese, care o imbuteliaza din propriul sau izvor din Germania, adaugandu-i o reteta speciala de vitamine si minerale, combinatie care a primit certificarea Asociatiei Germane a Apelor Minerale. O sticla de apa minerala de la Martin Reise costa 45 de dolari iar barul este plin in mai toate zilele saptamanii.

Toata lumea stie ca New York-ul este cel mai scump oras din lume. In Columbus Circle exista insa un restaurant care are preturi putin cam exagerate. Se numeste Masa, are specific japonez, iar un meniu sushi format din 8 rulouri minuscule costa 240 de dolari, in timp ce un meniu complet poate ajunge si la 400 de dolari. Patronul restaurantului, un sef-bucatar japonez, se lauda ca tot ceea ce se mananca in restaurantul sau este autentic, toate ingredientele fiind aduse din Japonia. Pestele arata insa tot a peste.

Situat  tot in New York, pe Upper East Side din Manhattan, Daniel este un restaurant scump destinat, dupa toate probabilitatile, snobilor. O degustare de bauturi costa aici 567 de dolari. La Daniel , detinut de celebrul bucatar francez Daniel Boulud, chelnerii sunt imbracati in fracuri. La inceput sunt servite tot felul de aperitive gratuite, la sfarsit tot felul de dulciuri, tot gratuite, toate insirate pe platouri din argint, dar un cocktail costa 30 de dolari. Iar cuburile de gheata sunt in forma de flori inghetate de culoare roz. Daniel Boulud detine restaurante din Palm Beach, Toronto, Montreal, Miami, Londra, Beijing si Singapore.
 
Situat in luxosul Dubai, Bloomsbury’s Cupcakes este un restaurant in care se prepara o prajitura din aur. La propriu. Intitulata Golden Phoenix, prajitura eeste acoperita cu foite comestibile din aur si costa 27.000 de dolari. Bucata! Ce poate contine o astfel de prajitura? Ei bine, se coace din faina organica italiana, vanilie si cacao aduse din Uganda si, desigur, foite din aur de 24 de carate. La toate acestea se adauga manopera care se spune ca dureaza 48 de ore si la care lucreaza adevarati bijutieri. Singurul inconvenient: daca nu se mananca in 15 minute dupa ce este servita, foitele din aur se vor topi, iar prajitura-minune isi va pirede gustul.

Fleur este, probail, cel mai pretentios dintre restaurantele prezentate aici. Seful-bucatar Hubert Keller a auzit ca la Daniel se servesc burgeri cu 100 dolari bucata si s-a gandit la ceva maret. A creat burgerul de 5.000 de dolari. Burgerul are in compozitie carne de vaca Kobe, foie gras si trufe. Dar secretul pretului este o sticla de vin Chateau Petrus din 1995 care acompaniaza burgerul. Vinul se poate achizitiona si separat la pretul de 2.500 de dolari sticla, un burger normal costa 375 dolari, iar daca doresti sa iei paharele acasa, ti se pot oferi la 75 de dolari perechea. Se pare insa ca doar 25 de perechi de pahare s-au vandut pana acum. Deh, criza!



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019".


Recomandari MANAGER.RO


Cele mai citite stiri




Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016