Ne apropiem cu pasi repezi de jumatatea lunii mai, perioada incepand cu care parintii isi pot inscrie copiii la gradinita. Pentru anul scolar 2022 - 2023, parintii isi pot reinscrie la gradinita copiii cu varste intre 3 si 5 ani incepand cu data de 16 mai. In cazul celor care se inscriu pentru prima data la gradinita, perioada de inscriere incepe la sfarsitul lunii, in data de 30 mai. Parintii trebuie sa stie ca in acest an si copiii de 2 ani pot fi inscrisi la gradinita, in limita locurilor disponibile.
Clarificari in acest sens au venit recent din partea secretarului de stat pentru invatamant preuniversitar, Florian Lixandru declarand ca dosarele pentru inscrierea copiilor la grupa mica vor putea fi depuse incepand cu data de 30 mai, in timp ce actele pentru reinscrierea copiilor ce urmeaza sa intre in grupele mijlocie si mare vor putea fi depuse incepand cu data de 16 mai. Cu aceasta ocazie, Florian Lixandru tine sa precizeze ca nu exista niciun fel de schimbari ale conditiilor de inscriere fata de anii precedenti.
Ca si in anii trecuti, ocuparea locurilor libere dupa finalizarea etapei de reinscriere se va face in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta: grupa mare, grupa mijlocie si, in cele din urma, grupa mica. In cazul in care numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, unitatea de invatamant va aplica succesiv criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.
Potrivit regulamentului actual, exista patru criterii de departajare generale: existenta unui act care sa dovedeasca faptul ca un copil este orfan de ambii parinti, existenta unui document care dovedeste ca un copil este organ de un singur parinte, existenta unui frate sau a unei surori inmatriculate deja in unitatea de invatamant in cauza si existenta unui act medical eliberat de un medic specialist sau a unui certificat de orientare scolara si profesionala a copilului.
Dupa ce aceste criterii generale de departajare au fost aplicate, fiecare unitate de invatamant poate aplica anumite criterii specifice de departajare, criterii stabilite de fiecare unitate de invatamant in parte. Criteriile specifice de departajare nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri organizate in afara calendarului oficial de inscriere in invatamantul prescolar. Pentru asigurarea transparentei, este indicat ca toate unitatile de invatamant sa publice aceste criterii de departajare pe site-urile proprii.
Citeste si: 5 modalitati prin care se irosesc banii romanilor, lunar: par pierderi mici, dar dupa ce tragi linie te ingrozesti
Ultimele NOUTATI
Cele mai mici vs cele mai mari salarii din tara. Unde muncesc romanii pe mii de euro net si unde primesc doar 3.000!
Piata imobiliara, resuscitata de cei cu bani! Creste puternic numarul romanilor care solicita autorizatii de construire
Ce supozitoare sunt bune pentru hemoroizi: solutii pentru reducerea inflamatiei si durerii
Se amana unele amenzi pentru RO e-Transport, pana la finalul anului - vezi lista amenzilor de care scapa transportatorii
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si