Avem lista noilor restrictii adoptate de Guvern: Cand se inchid magazinele, salile de sport si la ce ora se interzice circulatia pe timp de noapte

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Avem lista noilor restrictii adoptate de Guvern: Cand se inchid magazinele, salile de sport si la ce ora se interzice circulatia pe timp de noapte
Avem lista noilor restrictii adoptate de Guvern: Cand se inchid magazinele, salile de sport si la ce ora se interzice circulatia pe timp de noapte
de Magda Florea la 25 Mar. 2021
cnsurestrictii

Autoritatile au anuntat joi seara noile restrictii care vor intra in vigoare in tara noastra, in contextul inrauratirii situatiei epidemiologice, sub cel de-al treilea val al pandemiei care se dovedeste a fi, atat pentru Romania, cat si pentru majoritatea regiunilor de pe Glob, mai agresiv decat precedentele. 

Lista noilor restrictii anuntate joi seara, au fost adoptate de Guvern, dupa sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU). 

Noile restrictii pentru Romania:


 • In localitatile cu o incidenta mai mare de 7,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori va fi interzisa circulatia in afara locuintei dupa ora 20:00. In restul localitatilor (sub aceasta rata a infectarii), interdictia circulatiei pe timp de noapte ramane in vigoare de la ora 22:00.
 
 • In zilele de vineri, sambata si duminica, in localitatile unde rata de infectare depaseste 3,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, se interzice circulatia pe timp de noapte de la ora 20:00.
 
 • Magazinele vor fi inchise de la ora 18:00 in zilele de vineri, sambata si duminica in localitatile cu o rata mai mare de 3,5 la mia de locuitori
 
 • Magazinele vor fi inchise de la ora 18:00, in fiecare zi a saptamanii, in localitatile care inregistreaza o rata a infectarii de 7,5 cazuri la mia de locuitori.
 
 • Se inchid salile de sport acolo unde incidenta depaseste 4 la mie si se va relua atunci cand incidenta scade sub 3,5 la mie

 • Livrarea la domiciliu continua si dupa ora 20:00

 • "La acest moment, acest lucru (interdictia de iesire din localitate - n.r.) nu a trecut prin Comitetul National. Acest punct nu se aplica, nu va fi interdictie de iesire din localitate", a precizat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta. 

Masuri pentru acest weekend, dar si pentru Pastele catolic si ortodox


 • "Pentru aceasta sambata si aceasta duminica, masura va fi extinsa pana la ora 22.00 pentru persoanele care sunt exceptii. Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, se va permite iesirea pana la ora 02.00 pentru participarea la Pastelui Catolic. Actuala hotarare de guvern e valabila pana pe 14 aprilie, astfel ca informatiile referitoare la Pastele Ortofox vor aparea in urmatoarea hotarare de guvern", a declarat Raed Arafat.

"Va fi necesara declaratia pe proprie raspundere pentru circulatia dupa ora 20:00", a spus Raed Arafat, seful DSU.

"Aceste masuri sunt menite sa reduca mobilitatea si contactul pentru a reduce raspandirea coronaviruslui, sunt masuri care devin obligatorii si nu se mai discuta in cazul comitetelor, in momentul in care incidenta e atinsa, masurile intra obligatoriu in vigoare. Cand incidenta scade, masura se ridica", a declarat Arafat.

Declaratiile premierului Florin Citu:

 
 • Pentru noaptea de 27.03 – 28.03, masura va fi extinsa pana la ora 22.00 pentru persoanele care se vor deplasa la oficierile religioase pentru sarbatoarea Pesah.
 
 • Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, se va permite circulatia persoanelor in intervalul 20.00 – 02.00 pentru deplasarea la slujbele religioase ocazionate cu Pastele catolic.
 
 • S-a discutat si de 1 mai – 2 mai, Pastele ortodox. Si atunci vor fi stabilite ore de participare, insa nu va aparea in hotararea de Guvern acest lucru, pentru ca actuala hotarare de Guvern e actuala pana in 14 aprilie, si Pastele ortodox e la inceputul lui mai si va aparea reglementarea in urmatoarea prelungire a starii de alerta
 
 • A fost actualizata si lista tarilor pentru carem la intoarcerea in Romania, este necesara carantina, iar Marea Britanie nu se mai afla pe aceasta lista.

 • "As face o propunere domnului ministru al Sanatatii, ca la intoarcerea copiilor la scoala, copii care merg acum in vacanta – aici este si domnul ministrul al Educatiei – deci impreuna as vrea sa va uitati pe acest aspect, sa cautam resursele, si va ajut si eu, sa-i testam pe elevi cand se intorc la scoala. Sa avem aceste teste non invazive, sa testam cati mai multi dintre ei cand se intorc la scoala. Cred ca este o solutie buna sa tinem sub control pandemia"
 
 • "Masurile pe care le luam sunt sigur ca vor duce la dezbateri in spatiul public, dar repet, Romania are printre ele mai relaxate masuri din UE. scopul meu e sa tinem economia deschisa", a punctat premierul.

Noi masuri de sprijin pentru HoReCa

 
 • Primul ministru a anuntat si masuri pentru companiile din HoReCa: "Am adoptat cateva masuri pentru mediul de afaceri. Pentru HoReCa, perioada de scutire cu 90 de zile se prelungeste, rambursare tva, pana la inceputul anulului 2021".

MASURI DE SPRIJIN PENTRU mediul de afaceri si contribuabilii din Romania


Florin Citu a anuntat si noi masuri de sprijin pentru mediul de afaceri si contribuabilii din Romania. Detalii, aici > Noi masuri de sprijin pentru mediul de afaceri si contribuabilii din Romania

Declaratiile ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode:

 
 • Operatorii economici care nu respecta regulile anti-pandemie, vor putea avea activitatea suspendata  pe o durata limitata de timp.
 
 • "Scopul nu este de a sanctiona cetatenii si agentii economici, ci de a limita raspandirea pandemiei", a spus Lucian Bode.

 • Vrem sa parcurgem toate procedurile legale, de transparenta, asteptam punctul de vedere al avizatorilor si saptamana viitoare vom aproba acest proiect de lege si imi exprim speranta ca acest proiect va fi aprobat atat de Senat cat si de Camera Deputatilor. Legea 55 prevede sanctiunea principala a amenzii, in cazul operatorilor care nu respecta legea, referitoare la desfasurarea activitatii respectiv la suspendarea desfasurarii activitatii. In practica s-a constatat ca anumiti operatori economici, redusi numeric dar vizibili, care au fost sanctionati, au continuat sa incalce legea. Au continuat ca contraventia e nesemnificativa comparativ cu profitul. 

 • "Operatori economici sanctionati au continuat sa incalce prevederile legale, am considerat ca e necesara instituirea unei sanctiuni complementare. Astfel, inchiderea pe o durata de 15 zile, respectiv 30 de zile, a sediului principal sau secundar unde operatorul economic desfasoara activitatea fara a respecta masurile constituie o masura adecvata. Ea se va materializa prin afisarea la loc vizibil, la intrare, a mesajului ca spatiul e inchis temporar din cauza nerespectarii masurilor impuse pentru diminuarea efectelor COVID, cu mentiunea datei pana la care e valabila aceasta sanctiune", a mai explicat ministrul

DOCUMENTUL cu propunerile CNSU pentru Guvern:

 
Reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sambata si duminica. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
 
Reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 20:00 pe intreaga durata a saptamanii. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori si intra in vigoare masura prevazuta la lit. a).
 
Limitarea intervalului de timp in care este permisa desfasurarea activitatii operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sambata si duminica. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
 
Limitarea intervalului de timp in care este permisa desfasurarea activitatii operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 18:00 pe intreaga durata a saptamanii. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 7 la 1.000 de locuitori si intra in vigoare masura prevazuta la lit. c).
 
Suspendarea activitatii operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport/fitness, in localitatile in care incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
 
In perioadele 03.04-04.04.2021 si 01.05–02.05.2021 se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase.
 
In datele de 27.03.2021 si 28.03.2021 se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 18:00-22:00 pentru deplasarea si participarea la serviciile religioase oficiate pentru sarbatoarea Pesah.
 
Prin exceptie de prevederile art. 1, lit. c) si d), in intervalul orar 18:00-05:00, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 
Se abiliteaza ministerele de resort sa modifice ordinele comune care reglementeaza conditiile de desfasurare a activitatii operatorilor economici pentru limitarea raspandirii COVID-19, in sensul stabilirii concrete a numarului maxim de persoane carora le este permis simultan accesul in interiorul incintelor acestora raportat la suprafata obiectivelor.
 
(1) Prin ”incidenta cumulata in ultimele 14 zile” se intelege incidenta cumulata a cazurilor calculata pe un interval de 14 zile, cuprins intre a 17-a zi si a 3-a zi, anterioare datei in care aceasta se realizeaza, prin raportare la numarul de persoane din fiecare localitate, actualizat saptamanal de Directia pentru Evidenta Populatiei si Administrarea Bazelor de Date.
 
Te-ar putea interesa si:
 
 
 

Senior Editor Manager.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ultimele NOUTATI

Una dintre cele mai inspirate decizii din lumea fotbalului: introducerea sistemului VAR (Video Assistant Referee)
Fotbal

Una dintre cele mai inspirate decizii din lumea fotbalului: introducerea sistemului VAR (Video Assistant Referee)

Pe parcursul unui meci de fotbal, arbitrul trebuie sa ia rapid in jur de 130 de decizii importante, cu impact direct asupra rezultatului final. Si, evident, uneori greseste. Pentru ca e greu sa iti...
today17 Aug. 2022
E OFICIAL. Cresc salariile din sectorul bugetar
Ultimele stiri economice

E OFICIAL. Cresc salariile din sectorul bugetar

Miercuri a fost o zi plina pentru Guvern - plina de decizii dificil de luat, mai bine zis! S-a decis retragerea Ordonantei prin care salariile unor angajati la stat cresteau chiar si cu 50%, pe...
today17 Aug. 2022
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Adauga comentariu

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Anunul Lidl pentru toti clientii din Romania care stau prost cu banii: ce poti face acum, daca ai salariul mic
Companii

Anunul Lidl pentru toti clientii din Romania care stau prost cu banii: ce poti face acum, daca ai salariul mic

today17 Aug. 2022
Aparatul nostru bugetar numara peste 1.200.000 de angajati: cei mai multi bugetari ai tarii lucreaza in administratia centrala
Ultimele stiri economice

Aparatul nostru bugetar numara peste 1.200.000 de angajati: cei mai multi bugetari ai tarii lucreaza in administratia centrala

today17 Aug. 2022
Amenzile care se anuleaza: Statul iti da banii inapoi, unde depui cererea, ce scrii in ea
Ultima ora

Amenzile care se anuleaza: Statul iti da banii inapoi, unde depui cererea, ce scrii in ea

today17 Aug. 2022
Gata cu relaxarea. ROBOR isi reia cresterea. Bancile sar din nou calul?
Financiar-Bancar

Gata cu relaxarea. ROBOR isi reia cresterea. Bancile sar din nou calul?

today17 Aug. 2022

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x