Ce contine textul motiunii de cenzura: Citu imprumuta Romania cu 1.000 EURO pe secunda

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce contine textul motiunii de cenzura: Citu imprumuta Romania cu 1.000 EURO pe secunda
Ce contine textul motiunii de cenzura: Citu imprumuta Romania cu 1.000 EURO pe secunda
de Magda Florea la 17 Aug. 2020
Urmareste-ne pe Google News
motiune de cenzurapsd

Social-democratii au pus la dispozitia publicului pasaje din textul motiunii de cenzura pe care au de gand sa o depuna in Parlament impotriva Guvernului Orban. PSD ii acuza pe membrii Guvernului ca ''au incalcat toate regulile pe care le-au impus romanilor'', , ''au nesocotit toate recomandarile epidemiologilor'' si ''s-au purtat ca si cum s-ar fi aflat deasupra legii'', amintind despre ''chermeza'' din biroul de la Palatul Victoria, unde mai multi liberali au sarbatorit aniversarea lui Ludovic Orban. ''O natiune intreaga l-a vazut pe seful Executivului, Ludovic Orban, fara masca, fara distantare, fumand trabuc la un pahar de whisky, in cladirea Guvernului, dupa ce tocmai instituise pentru populatie obligatia de a purta masca in spatiile inchise!'', se mentioneaza in textul motiunii.

PSD: ''Reprezentantii Guvernului si-au pierdut iremediabil credibilitatea in modul in care au gestionat pandemia''


''Reprezentantii Guvernului si-au pierdut iremediabil credibilitatea in modul in care au gestionat pandemia. Au spus pe gura ca virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca si cum virusul n-ar fi existat, petrecand fara masca si fara distantare in cladirea guvernului sau dand petreceri in restaurante cu zeci de invitati si interlopi. Au incalcat toate regulile pe care le-au impus cetatenilor! Au nesocotit toate recomandarile epidemiologilor! S-au purtat ca si cum s-ar fi aflat deasupra legii si a coronavirusului! Au sfidat un intreg popor pe care l-au fortat sa respecte reguli si restrictii, pe care ei insisi le-au calcat in picioare fara nicio jena!'', scrie PSD in textul motiunii.
 
PSD ofera si exemple in acest sens, vorbind despre cum la anumite intalniri, presedintele tarii nu a purtat masca, la fel si unii membrii ai Cabinetului Orban:
 
''O natiune intreaga l-a vazut pe sefulstatuluiroman, Klaus Iohannis,stand impasibil, fara masca la reuniunile de la Bruxelles, intr-un contrast jenant cu ceilalti lideri politici europeni care se conformasera regulilor de protectie. O natiune intreaga l-a vazut pe seful Executivului, Ludovic Orban, fara masca, fara distantare, fumand trabuc la un pahar de whisky, in cladirea Guvernului, dupa ce tocmai instituise pentru populatie obligatia de a purta masca in spatiile inchise! 
 
O natiune intreaga a vazut bairamul dat de Virgil Guran in luna mai, petrecerea lui Rares Bogdan cu 100 de invitati din restaurantul deschis special la Cluj, sueta politica organizata de ministrul Costel Alexe cu 100 de liberali inghesuiti fara masti in salonul unui alt restaurant de la Iasi. Acestea sunt contraexemplele pe care romanii le-au vazut. 
 
Toate aceste chermeze ale PNL din timpul pandemieisunt o rusine nationala! Sunt o sfidare la adresa cetatenilor obisnuiti care au fost obligatisa stea in casa izolati!'', se arata in text.
 

In continuare, PSD acuza si ''seria nesfarsita de decizii si masuri contradictor''

 
Potrivit social-democratilor, o alta cauza majora a pierderii controlului asupra pandemiei de catre Guvernul Orban 2, a fost ''seria nesfarsita de decizii si masuri contradictorii''.
 
''La inceput au fost contradictiile dintre Ordonantele militare din starea de urgenta. Ceea ce se reglementa intr-o ordonanta se anula in ordonanta urmatoare, pentru ca apoi peste inca doua sau trei ordonante sa se revina la reglementarea initiala. 
 
Romanii nu mai puteau tine pasul cu schimbarile diametral opuse de la o zi la alta. Atunci a avut loc trimiterea romanilor la export. Nu a contatsanatatea muncitorilor romani, inghesuiti in autobuze, in aeroporturi si in avioane.
 
 Pentru Iohannis si Orban a contat doar castigarea bunavointei de la Inaltele Porti ale Europei, de unde venisera apeluri pentru forta de munca ieftina din Romania. A urmat apoi lunga serie de contradictii intre relaxarile si restrictiile reglementate alandala de catre Guvernul Orban.
 
 A fost greu de inteles pentru romani, de ce nu puteau circula in spatiu deschis in parcuri, dar aveau voie sa se ingramadeasca in spatii inchise in supermarketuri. 
 
Este greu de inteles pentru romani, de ce poti merge la plaja cu sotul din certificatul de casatorie, dar nu poti merge cu propriul copil pe care il cresti in parteneriat civil.
 
 Este greu pentru orice cetatean sa inteleaga de ce in viziunea Guvernului este periculos sa mergi la teatru, dar esti in siguranta cand mergi la cazino sau cand joci pacanele. 
 
Este greu de inteles pentru cetateni, de ce in localitatile sub cod rosu, este riscant pentru elevi sa mearga la scoala, dar este sigur sa se organizeze alegeri in aceleasi sali de clasa!'', se arata in textul motiunii.
 

''Devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei''

 
PSD acuza faptul ca ''raportul recent al Curtii de Conturi privind cheltuielile publice in timpul starii de urgenta a scos la iveala tunurile financiare incredibile date de guvernanti sub paravanul pandemiei''.
 
Raportul Curtii de Conturi, pe care presedintele Iohannis si premierul Orban se fac acum ca nu-l vad, ca si cum nu ar fi existat niciodata, ne dezvaluie cea mai mare frauda guvernamentala din ultimii 30 de ani.
 
Este de-a dreptul revoltator! In timp ce le spuneau romanilor sa stea in casa in starea de urgenta, cei din guvern praduiau fara nicio jena bugetul statului, cu masti neconforme, cumparate pe spagi uriase, la suprapret, cu plati ilegale pentru produse si servicii nelivrate, cu achizitii frauduloase prin care s-a drenat banul public catre firmele clientelare de partid si catre sediile de campanie ale PNL.
 
In prezent, DNA investigheaza achizitii publice ilegale la UNIFARM de 140 milioane de euro. Hotia incepe sa iasa la suprafata, din aproape toate achizitiile facute de Guvern in aceasta perioada'', se arata in textul motiunii.
 

''Pandemia a fost transformata intr-o pande-mita generalizata!'', acuza PSD.

 
In continuare, PSD spune ca ''Coruptia si spaga au ajuns pana in Cancelaria Premierului. Printre cei care au dat spagi de sute milioane de euro se afla si omul de incredere al lui Ludovic Orban, care tace culpabil cand e intrebat daca a avut discutii cu acea persoana in timpul pandemiei. Invocand siguranta sanatatii publice, cei din guvern au tranzactionat vietile cetatenilor cu spagi si plati ilegale de milioane si milioane de euro, din bugetul statului''.
 

Nici ministrul Finantelor, Florin Citu, nu scapa de critici: Cu ''Fantasticul Citu'' Romania se imprumuta cu 1.000 de euro de secunda!

 
''Guvernarea PNL este o guvernare pe datorie. Prezentul si viitorul tarii sunt amanetate pe termen lung, din cauza incompetentei fara margini a acestui Guvern. In numai 9 luni de guvernare, Ministrul Finantelor Publice a imprumutat peste 105 miliarde lei, de 4 ori mai mult decat guvernarea PSD. 
 
Cu o viteza de imprumut de 1.000 euro pe secunda, ponderea datoriei guvernamentale a explodat la 40% din PIB in luna mai 2020. Guvernul nu a dublat alocatiile copiilor, dar le-a impovarat viitorul cu de 15 ori mai mult suma necesara cresterii alocatiilor. 
 
Dar nu e vorba doar de impovararea generatiilor viitoare. E vorba si de impovararea batranilor din prezent. 
 
Cheltuielile suplimentare cu dobanzile pentru imprumuturile fantastice ale ministrului Citu, de peste 770 de milioane de lei ar fi fost suficiente pentru majorarea pensiei minime cu 10% de la 1 ianuarie 2020, asa cum era prevazut in programul de guvernare al PSD. Romanii platesc acest pret al incompetentei PNL pentru ca, pentru cineva nepriceput in economie, e mult mai simplu sa te imprumuti, decat sa dezvolti economia si sa cresti astfel veniturile la bugetul de stat'', au mai scris social-democratii in textul motiunii.

Textul integral cu fragmente din motiunea de cenzura, poate fi citit aici >>> Brosura motiune de cenzura 17 august 2020

Citeste si: Orban, despre tepe si tunuri in pandemie: Niciodata nu s-a lipit de mine un leu castigat pe nedrept

 



 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x