Olguta Vasilescu: Tradarea lui Ponta a dus PSD in Opozitie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Olguta Vasilescu: Tradarea lui Ponta a dus PSD in Opozitie
Olguta Vasilescu: Tradarea lui Ponta a dus PSD in Opozitie
de Magda Florea la 12 Oct. 2019
Urmareste-ne pe Google News
psdalegeri prezidentialegabriela firealia olguta vasilescu

10.000 de persoane au fost aduse sambata, la Romexpo, pentru a lua parte la evenimentul lansarii programului candidatului PSD la prezidentiale. O candidatura care arunca in cursa pentru Cotroceni mai degraba partidul decat pe Viorica Dancila, daca analizam cu atentie ce s-a intamplat si ce s-a spus in sala.

PSD i-a alocat Vioricai Dancila un spatiu de dimeniuni modice, undeva intr-un colt al salii, loc in care au "plantat" singura poza cu premierul demis.

Motiunea de joi care a demis Guvernul Dancila a schimbat radical strategia PSD pentru alegerile prezidentiale. Acum, trebuie sa iasa in fata partidul, candidatul mai putin. Daca imaginea nu este elocventa, a explicat mai bine aceasta tactica Miron Mitrea, cel care se ocupa de campania pentru prezidentiale a Partidului Social Democrat. 

"Partidul e mai prezent decat inainte de campanie pentru ca el o sustine. El este motorul care sprijina candidatul. Am avut si problema cu motiunea de cenzura si partidul vrea sa arate ca este in spatele ei", a spus Mitrea.

Dincolo de strategia pentru prezidentiale, PSD a schimbat si polii de putere in partid. Motiunea nu doar ca i-a inlaturat de la putere pe social-democrati, dar a inlaturat de facto, conducerea in interiorul partidului. Chiar daca Dancila ramane in continuare cap de afis pentru prezidentiale, Mihai Fifor a fost inlaturat inca de la sedinta Comitetului Executiv de vineri. El si-a pierdut functia de sef de campanie electorala, iar liderii din teritoriu ar fi cerut la sedinta chiar destituirea lui din functia de secretar general al PSD, insa se pare ca Dancila nu a mers atat de departe.



O alta personalitate care a picat in dizgratiile liderilor din teritoriu este Eugen Teodorovici. Si impotriva lui s-ar fi ridicat la sedinta de vineri voci din teritoriu, ale primarilor nemultumiti de rectificarea bugetara facuta de ministrul de Finante.

Desi ii vedeam pana joi de-a dreapta si de-a stanga Vioricai Dancila, Fifor si Teodorovici nu au mai intart in sala sub aripile premierului, ci la cativa metri buni in spatele sau. Acum, Dancila a fost flancata de Ciolacu, Stanescu si Firea. Mai mult decat atat, responsablitatea organizarii si coordonarii campaniei electorale va revenichiar liderilor locali Gabriela Firea, Lia Olguta Vasilescu, Niculae Badalau si Dumitru Buzatu.

Cei care ar fi pus la sedinta de vineri chiar problema pierderii legitimitatii lui Dancila de a candida la prezidentiale. Insa pana la finalul sedintei, spiritele s-au calmat, s-a decis ca Dancila sa candideze in continuare, cat despre presedintia PSD, social-democratii au hotarat sa organizeze un Congres dupa prezidentiale, in care sa trateze problema. Atunci se va decide daca Viorica mai ramane presedintele PSD, cel mai probabil, daca nu ajunge in turul al doilea, nu-si va mai putea mentine nici pozitia de lider in partid.

Insa pana atunci lucrurile merg din inertie.

Odata ajunsi in sala, social-democratii au urcat rand pe rand pe scena. Si de aceasta data s-a vazut modificarea polilor de putere din PSD. Fifor si Teodorovici nici macar nu au fost invitati pe scena, in timp ce Olguta Vasilescu si Gabriela Firea au tinut discursuri, unele foarte dure.


Firea:  "Nu fiti tristi. Va rog sa nu fiti tristi! Ce nu te doboara, te intareste”


 "Nu fiti tristi. Va rog sa nu fiti tristi! Ce nu te doboara, te intareste”, a spus Gabriela Firea in discursul sau.

"Sub nicio forma nu vom permite ca noi sa devenim mici, pentru ca PSD inseamna Romania”, le-a spus Gabriela Firea celor prezenti in sala.
 
In continuare, Firea a sugerat ca presedintele tarii nu care cu cine s-o inlocuiasca pe Dancila, dar si faptul ca  “este foarte bun prieten cu verbul a pleca”, aratand ca acesta “pleaca” foarte mult in strainatate si “pleaca” foarte mult capul. "Avem nevoie de un presedinte cu norma intreaga, nu in concedii si week-enduri prelungite”, a punctat primarul general.
 
"Cu cine doreste presedintele Romaniei sa o inlocuiasca pe doamna presedinte, pe doamna premier? Cu un om de casa care atunci cand a fost ministrul Transporturilor nu a construit niciun km de autostrada!”, a spus Firea.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu a spus ca PSD "are nevoie de un presedinte cu sentimente": "vom reusi cea ce nu au reusit nici americanii, sa avem o femeie presedinte". "Ni s-a cantat prea mult prohodul pentru a fi tristi".

Citeste si: Astazi incepe campania electorala pentru prezidentiale. Klaus Iohannis, primul la start

Lia Olguta Vasilescu a spus ca Ponta e vinovat pentru esecul PSD


Lia Olguta Vasilescu, insa, l-a acuzat pe Ponta pentru esecul PSD si trecerea lui in Opozitie.

"Va imaginati scena cu Citu si Caramitru lucrand la buget. Tragic e altceva. Ca un partid care a luiat 20% trece la putere si un partid care a luat 40% trece in opozitie. Cum s-a intamplat asta? Prin tradarea lui Victor Ponta care ne spune ca are sute de mesaje de la pesedisti. Eu zic sa se uite in frigider ca acolo vede mesajele noastre. Si daca tot ii plac fabulele lui La Fontaine, as vrea sa ii aduc mainte de fabula lui Grigore Alexandrescu - "Toporul si Padurea": Un batran merge sa taie stejarii din padure si nu poate pentru ca toporul nu avea coada, dar gaseste un stejar dispus sa dea din trunchiul sau pentru a se face aceasta coada de topor. Cu cozile de topor si cu echipa lui Barna, acest domn inalt ca bradu...si mai era ceva ca gardul, dar nu imi aduc aminte ce, care s-a oprit cu educatia la clasa a VII-a, ne vorbeste despre meritocratie. Acestia oameni au dat guvernul jos. Si ei trebuie de marti sa vina la guvernare”, a spus Lia Olguta Vasilescu.

 
De asemenea, fostul ministru al Muncii a spus ca, acum, oamenii trebuie sa se astepte la concedieri si taieri de venituri.
 
"Joi am pierdut guvernarea. Vestea buna este ca foarte curand romanii o sa poata sa faca o comparatie. Sunt convinsa ca hipsterii care au votat in mai Dreapta, joi au sarbatori cu sampanie si apoi au vazut 1.000 de km de autostrada construiti de PNL, au vazut trenurile aducant Diaspora acasa, au vazut cele 20 de spitale nou construite de guvernarea lui Iohannis si au vazut cum au dat navala investitorii straini. Sigur ca toate lucrurile acestea nu s-au intamplat si nici nu o sa se intample. O sa vada cum li se taie veniturile, IT-istii vor vedea cum o sa le creasca impozitele, o sa vada toti angajatii cum trebuie sa mearga la lucru sambata si o sa vada bugetarii cum vor fi concediati. De ce credem ca se intampla? pentru ca s-au mai intamplat? De ce nu il credem pe Iohannis acum ca nu vor taia pensiile si salariile. Pentru ca asta ne-a spus Basescu in 2009 si stim ce s-a intamplat”, a spus Olguta Vasilescu.
 
"Acum isi pregatesc discursurile pentru greaua mostenire. Numai ca acest guvern a reusit sa plaseze in Europa pe locul intai in Europa ca si crestere economica. Vom vedea Guvernul nou marti. De ce marti? Pentru ca luni este ultima zi de week-end pentru Iohannis si miercuri e prima zi de week-end pentru Iohannis, dar sambata vor veni cu bugetul pentru anul viitor. Cred ca vor sti ce sa faca. Vor dubla bugetul de la servicii, bugetul Administratiei Prezidentiale, pentru ca trebuie Iohannis bani de deplasari. In schimb vor taia vouchere pentru vacanta”, a mai spus fostul ministru al Muncii, potrivit Mediafax.

Discursul Vioricai Dancila a venit la final. 

Dancila: Voi lupta in aceasta campanie pentru a scapa Romania de Klaus Iohannis


Pentru inceput, e important de mentionat ca Dancila se lanseaza in campanie cu o brosa noua, despre care a vorbit inainte de intrarea in sala evenimentului.

"Este o brosa speciala. Se numeste inima romaneasca. Sper ca fiecare sa poarte aceasta brosa in campanie si dupa pentru ca atunci cand mergem pe un drum trebuie sa avem o inima romaneasca”, a declarat Viorica Dancila, inaintea participarii la evenimentul de lansare a programului de candidat.

La eveniment a fost prezent si sotul Vioricai Dancila.
 
“Sotul meu mereu a fost mereu alaturi de mine, familia mea a fost mereu alaturi de mine. Cred ca altfel ar fi foarte greu sa faci politica. Au fost alaturi de mine si la bine, si la greu. Sunt casatorita de 36 de ani si in orice moment al activitatii mele am avut alaturi de mine pe sotul meu, pe fiul meu. Nu fac politica - sotul meu nu face politica, dar este un om care ma sustine in permanenta”, a mentionat presedintele PSD inainte de a intra in sala.



Presedintele PSD a facut apel la mobilizare in interiorul PSD, punctand faptul ca sunt forte care vor sa distruga partidul si aceasta este scopul lor principal, nu preluarea guvernarii.
 
De asemenea, in simbioza cu Klaus Iohannis, care militeaza pentru "O Romanie fara PSD", Dancila a spus ca va lupta in aceasta campanie " pentru a scapa Romania de Klaus Iohannis".
 
"Voi lupta in aceasta campanie pentru a scapa Romania de Klaus Iohannis. Eu nu renunt, eu nu dau inapoi, eu nu ma dau batuta”, a spus Dancila.
 
"Recunosc, discursul meu de astazi arata altfel pana in ziua de joi. Stiu ca ceea ce s-a intamplat v-a afectat si vreau sa stiti ca va inteleg. Cu toate acestea, ma bucur din toata inima sa vad ca avem in continuare spiritul si energia de luptator, ca ele nu mor niciodata, indiferent de momentele pe care le traversam. E momentul in care trebuie sa intelegem ca nu trebuie sa ne indoim de puterea pe care o avem. Sa stam uniti si sa luptam umar la umar pentru ca PSD sa fie din nou”, a spus Dancila.
 
"Avem in fata trei competitii electorale in care trebuie sa fim uniti si sa luptam umar la umar sa castigam. Aceste alegeri vor fi un adevarat razboi. Forta noastra nu e trecatoare si nu se risipeste. Aceste forte cu care noi luptam acum in aceasta campanie vor distrugerea PSD, vor disparitia noastra ca partid. E singura lor miza. Pentru ei nu caderea guvernului a fost miza, ci disparitia PSD, iar aceasta motiune a fost doar primul pas dintr-un plan meschin de a ne elimina din competitie”, a completat presedintele PSD.
 
"Vedem deja ca au inceput cu greaua mostenire. Au trecut doar doua zile si incep sa isi arate neputinta. Ii uneste ura pentru noi, pentru PSD. Partidul Social Democrat nu este o opozitie usoara. Si indiferent unde vom fi nu vom inceta sa luptam contra celor care vor sa aduca saracie si dezbinare. Sa inlaturam aceasta adunatura de profitori si sa fim cei care conduc Romania atat de la Cotroceni, cat si de la Palatul Victoria. Suntem o forta pentru ca avem de partea noastra oamenii, istoria si credinta”, a mai spus ea.

Citeste si: CEx PSD: Dancila a dat afara din partid sustinatorii motiunii si si-a schimbat seful de campanie
 
Sursa foto: Digi24,stiripesurse.ro
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024
Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online

today18 Mar. 2024
Cum vom plati facturile la energie de acum incolo? Ce se intampla cu taxa pe soare, dar si cu schemele de plafonare si compensare
Economie

Cum vom plati facturile la energie de acum incolo? Ce se intampla cu taxa pe soare, dar si cu schemele de plafonare si compensare

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie...

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x