Ordonanta militara 10. TEXT INTEGRAL

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ordonanta militara 10. TEXT INTEGRAL
Ordonanta militara 10. TEXT INTEGRAL
de Magda Florea la 27 Apr. 2020
ordonanta militara

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat, luni seara, Ordonanta militara nr. 10. Conform textului acestei noi Ordonante, au fost introduse doua intervale orare in care persoanele cu varsta de peste 65 de ani pot iesi din casa, cu motive justificate: intre 7 si 11 dimineata si intre 19 si 22 seara. De asemenea, autoritatile au decis sa mentina in continuare zborurile suspendate catre mai multe destinatii ale lumii. Iata textul integral al Ordonantei:

ORDONANTA MILITARA 10 - TEXT INTEGRAL
 

ORDONANTA MILITARA nr. 10 din 27.04.2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19
 
Avand in vedere dispozitiile art. 24 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 453/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 2 si art. 3 alin. (3) din Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, tinand seama de evaluarea realizata de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, aprobata prin Hotararea nr. 21 din 27.04.2020, pentru punerea in aplicare a dispozitiilor pct. 3 si 4 din anexa nr. 2 la Decretul nr. 240/2020, in temeiul art. 20 lit. n) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 453/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, Ministrul afacerilor interne emite urmatoarea Ordonanta militara
 
Art.1 - (1) Circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in afara locuintei/gospodariei, este permisa numai in situatiile prevazute mai jos.(2) Indiferent de intervalul orar, circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in afara locuintei/gospodariei, este permisa strict pentru urmatoarele motive:
 
a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi, precum si in conditiile art.1 alin.(1), (2) si (5) din Ordonanta militara nr.8/2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19;
 
b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, inclusiv tratamentele oncologice planificate, dializa etc., folosind mijloacele de transport in comun, mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/sustinatorilor sau, dupa caz, mijloacele de transport sanitar special destinat;
 
c) deplasarea pentru realizarea de activitati agricole; 
 
d) deplasarea producatorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.
 
(3) In intervalele orare 07.00-11.00 si 19.00-22.00 circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in afara locuintei/gospodariei, este permisa strict pentru urmatoarele motive:
 
a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, inclusiv deplasarea in conditiile art.1 alin.(3) si (5) din Ordonanta militara nr.8/2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19;
 
b) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea unui minor, asistenta altor persoane varstnice, bolnave sau cu dizabilitati, ori in cazul decesului unui membru de familie; c) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a persoanelor (cu excluderea oricaror activitati fizice colective), cat si pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
 
(4) Pentru verificarea motivului deplasarii in situatiile prevazute la alin. (2) si (3), se aplica in mod corespunzator dispozitiile art. 4 din Ordonanta militara nr. 3/2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19.
 
(5) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Art.2 - (1) Operatorii economici care comercializeaza alimente si produse de stricta necesitate si care isi desfasoara activitatea in conditiile dispuse prin ordonante militare in perioada starii de urgenta isi vor organiza programul de lucru pentru a facilita si a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani in intervalele orare 07.00-11.00 si 19.00-22.00.
 
(2) Masura se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Art.3 - (1) Se prelungeste masura suspendarii zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania si din Spania catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 14 zile, incepand cu data de 28 aprilie 2020, pana la data de 11 mai 2020, inclusiv.
 
(2) Se prelungeste masura suspendarii zborurilor spre Austria, Belgia, Confederatia Elvetiana, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Regatul Tarilor de Jos, Turcia si Iran si din aceste tari catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 13 zile, incepand cu data de 2 mai 2020, pana la data de 14 mai 2020, inclusiv.
 
(3) Se prelungeste masura suspendarii zborurilor spre Italia si din aceasta tara catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 12 zile, incepand cu data de 3 mai 2020, pana la data de 14 mai 2020, inclusiv.
 
(4) Se prelungeste masura suspendarii zborurilor spre Franta si Germania si din aceste tari catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 10 zile, incepand cu data de 5 mai 2020, pana la data de 14 mai 2020, inclusiv.
 
(5) Masurile prevazute la alin. (1) – (4) nu se aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfa si corespondenta, umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta, servicii tehnice, precum si aterizarilor tehnice necomerciale.
 
Art.4 - (1) Pe durata starii de urgenta, trimiterile postale inregistrate pot fi predate destinatarilor de personalul C.N. Posta Romana S.A. prin introducerea in cutia postala sau, in lipsa acesteia, prin afisare la adresa destinatarului, cu exceptia actelor de procedura.
 
(2) C.N. Posta Romana S.A. ii revine obligatia stabilirii cadrului institutional si raspunderea pentru modul in care se desfasoara activitatea prevazuta la alin.(1). (3) Masura se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Art.5 - La data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, isi inceteaza aplicabilitatea: a) prevederile art. 2 si art. 3 din Ordonanta militara nr. 3/2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 242 din 24 martie 2020; b) prevederile art. 1 si art. 2 din Ordonanta militara nr. 4/2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 257 din 29 martie 2020.
 
Art.6 - (1) Sunt abilitate sa asigure aplicarea si respectarea prevederilor prezentei ordonante militare: a) Politia Romana, Jandarmeria Romana si politia locala, pentru masurile prevazute la art. 1; b) Politia Romana, Jandarmeria Romana, politia locala si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, pentru masura prevazuta la art. 2; c) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, pentru masura prevazuta la art. 3; (2) Nerespectarea masurilor prevazute la art.1 – 3 atrage raspunderea disciplinara, civila, contraventionala sau penala, in conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare. (3) Personalul institutiilor prevazute la alin. (1) este imputernicit sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni, in conformitate cu prevederile art. 29 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Art.7 - (1) Prezenta ordonanta militara se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. (2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel putin 2 zile de la data publicarii, despre continutul prezentei ordonante militare. 

Citeste si: LIVE TEXT: Marcel Vela anunta OM nr. 10. Principalele declaratii


 
Senior Editor Manager.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ultimele NOUTATI

Daca esti din Suceava, Nord Vet te asteapta cu cainele pentru vaccinare dupa schema completa!
Life Style

Daca esti din Suceava, Nord Vet te asteapta cu cainele pentru vaccinare dupa schema completa!

Nord Vet este o clinica veterinara renumita pe raza Sucevei. Localizata in inima Bucovinei, este un loc excelent unde sa iti duci animalul de companie pentru vaccinarile regulate, dar si pentru...
today29 Iun. 2022
Kran - servicii de inchirieri automacarale pentru cei din domeniul constructiilor
Business

Kran - servicii de inchirieri automacarale pentru cei din domeniul constructiilor

  Sectorul constuctiilor din Romania a atins un nivel record in anul precedent. Unele surse arata ca cifra de afaceri in acest sector a crescut cu aproximativ 30% in anul 2021 fata de anii...
today29 Iun. 2022
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Adauga comentariu

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Romanii isi golesc depozitele din banci: dezamagiti de dobanzi si de teama ca leul se duce in cap, cheltuie toti banii
Economie

Romanii isi golesc depozitele din banci: dezamagiti de dobanzi si de teama ca leul se duce in cap, cheltuie toti banii

today29 Iun. 2022
Ghidul angajatorului. Este interzisa concedierea unui salariat pentru vreunul dintre aceste 3 motive!
Companii

Ghidul angajatorului. Este interzisa concedierea unui salariat pentru vreunul dintre aceste 3 motive!

today29 Iun. 2022
Joburi bune, fara Bac: 7 meserii platite cu peste 4.000 de lei pe luna, pentru care nu se cere diploma in Romania
Companii

Joburi bune, fara Bac: 7 meserii platite cu peste 4.000 de lei pe luna, pentru care nu se cere diploma in Romania

today29 Iun. 2022
Angajari la stat, pe ultima suta, inainte de marea inghetare: ce trebuie sa stii, daca vrei sa fii bugetar
Ultima ora

Angajari la stat, pe ultima suta, inainte de marea inghetare: ce trebuie sa stii, daca vrei sa fii bugetar

today29 Iun. 2022

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x