PSD promite ca, de la 1 ianuarie, romanii vor beneficia de mai multe majorari, dar apare si TAXA pe LUX: luxul si prostia se platesc
taxa pe luxmarcel ciolacupsd
Dupa o noua runda de negocieri purtata cu liberalii, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a facut, duminica dupa-amiaza, noi declaratii, promitandu-le romanilor ca de la 1 ianuarie vor avea parte de "mai multe majorari". In prezent, spune liderul PSD, se fac simulari pentru marirea pensiilor si alocatiilor. Totusi, cei bogati vor fi supusi unor noi biruri, pentru ca apare taxa pe lux, promovata de social-democrat sub motto-ul "luxul si prostia se platesc". Cu toate acestea, Ciolacu n-a facut niciun anunt referitor la vreo taxa pe prostie, insa timpul pare ca inca are prea multa rabdare in acest sens.
ACTUALIZARE DE ULTIMA ORA. Romania ar putea avea premier prin rotatie, ba de la PSD, ba de la PNL: declaratii de ultima ora despre planurile PSD si PNL
"Am mai inchis un capitol greu, cel de Munca. Avem mai multe simulari, urmeaza sa evaluam impactul. Mai sunt inca doua capitole - Justitie si Finante.
Astazi a fost doar Alina Gheorghiu, care este specializata pe Justitie, nu au fost nici Robert Cazanciu, nici Maia Teodoroiu. Avem 2-3 variante si asteptam impactul sa fie simulat. Asta inseamna ca sunt procente diferite.
Saptamana viitoare cred ca vom fi in masura sa prezentam fiecare capitol pe Munca. Prezentam acest capitol impreuna, dupa ce avem impactul. Este un pachet integrat: pensii, alocatii, salariul minim.
Venim saptamana viitoare cu acest pachet si il vom prezenta in functie de executia bugetara. Vor fi multe majorari de la 1 ianuarie”, a declarat
Marcel Ciolacu.
Taxa de solidaritate pe lux
Liderul PSD sustine ca partidul sau militeaza in continuare pentru ideea implementarii unei taxe de solidaritate pe lux. In opinia domniei sale, care se constituie in aceasta speca ca izvor de imbogatire a expresiilor populare, "luxul si prostia se platesc".
"Nu a spus nimeni nici de masini, nici de proprietati, nici de 150.000 de euro. Sunt active de lux in Romania, venituri exceptionale, care ar trebui impozitate. Daca ajungi sa castigi peste 1 milion de euro, este normal sa existe o taxa de solidaritate. Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxa modica pe care si-o pot permite cei carora li se va aplica. Exista o discrepanta imensa in societate in acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale romanilor.