Un proiect de milioane de lei din fonduri europene, pentru un liceu de top

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un proiect de milioane de lei din fonduri europene, pentru un liceu de top Un proiect de milioane de lei din fonduri europene, pentru un liceu de top
de Manager.ro la 24 Ian. 2014
Urmareste-ne pe Google News
ca rosettiscoliliceebucurestireabilitare

Vineri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii, si la implinirea a 55 de ani de existenta a Liceului Teoretic "C. A. Rosetti", primarul Neculai Ontanu impreuna cu membri ai consiliului local, domnul Constantin Traistaru, inspector sef al Inspectoratului Scolar Bucuresti, doamna Mihaela Ciho, inspector sef al Inspectoratului Scolar Sector 2 si domnii Iulian Popescu, deputat, si Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, au inaugurat un nou si modern complex sportiv, in prezenta a numeroase cadre didactice si elevi.

Prin finantarea cu 10,4 milioane lei obtinuti de Primaria Sectorului 2 din fonduri europene, au fost realizate sala de sport, terenurile de baschet si fotbal, reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea infrastructurii educationale a Liceului Teoretic 'C. A. Rosetti' (str. G. Garibaldi, nr. 11).
 
Terenul pe care au fost construite sala de sport, terenul de baschet si cel de fotbal de la Liceul Teoretic 'C. A. Rosetti' s-a aflat, cu ani in urma, in atentia Primariei Municipiului Bucuresti pentru a fi retrocedat.
 
De fiecare data cand s-a solicitat retrocedarea, Primaria Sectorului 2 s-a opus vehement, cu argumente solide, astfel incat, cea mai mare parte a terenului a ramas la dispozitia Liceului Teoretic 'C. A. Rosetti', dand posibilitatea Primariei Sectorului 2 sa construiasca si sa amenajeze un minunat complex sportiv destinat in exclusivitate educatiei tinerei generatii.
 
Prezent la reuniunea de inaugurare a salii, Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, a multumit primarului Neculai Ontanu pentru implicarea 'si la bine si in activitatea Federatiei' si i-a urat sa continue investitiile administratiei locale  atat de importante in domeniul educatiei si sportului.
 
In acelasi ton optimist, inspectorul sef al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Mihai Traistaru, a apreciat eforturile si interesul administratiei locale a sectorului 2 de a crea cele mai bune conditii de educatie pentru elevii sai, printr-un management adecvat si indreptat spre cetatean.
 
In discursul sau, fosta absolventa a liceului, Florentina Gherghiceanu si in calitate actuala de membra a Consiliului de Administratie si consilier al Consiliului Local al sectorului 2, a felicitat conducerea sectorului 2 pentru interesul si seriozitatea cu care s-a implicat in crearea celor mai bune conditii pentru elevii acestei institutii de invatamant.
 
Primarul Neculai Ontanu a felicitat conducerea scolii si pe toti participantii la eveniment — sportivi si fosti absolventi ai celor 55 de ani de activitate ai liceului — pentru ca au ales o unitate de invatamant de prestigiu, care le-a pus bazele solide ale unei educatii de top.
 
Edilul sectorului 2 a declarat ca intentioneaza sa faca concurenta celor care inaugureaza restaurante, prin construirea de mai multe sali de sport, scoli, bazine de inot, mai ales ca in acest an se vor mai da in folosinta alte asemenea obiective de interes pentru elevii sectorului 2. In acest context, domnia sa a oferit doamnei directoare, Georgeta Cicea si cadrelor didactice de la Liceul C.A. Rosetti, Diplome de excelenta ale Primariei Sectorului 2 iar primarul Neculai Ontanu a primit din partea acestei unitati de elita, 'Trofeul de excelenta' al Liceului teoretic sarbatorit.
 
PROIECTUL IN VALOARE DE  10,4 MILIOANE LEI OBTINUTI DIN FONDURI EUROPENE CUPRINDE:
 
1. O noua si moderna sala de sport — SALA 'EUGEN TROFIN' — este cea de-a noua sala de sport realizata de Primaria Sectorului 2
 
Are o suprafata totala de 1472mp (47,5 x 31,0 m), din care suprafata efectiv folosita de 1.374 mp (46,5 x 29,6 m), fiind destinata desfasurarii nu numai orelor de sport, ci si competitiilor la nivelul colegiilor si liceelor la discipline precum handbalul (suprafata de joc este de 800 mp 40 x 20 m), baschetul (suprafata de joc este de 252 mp — 28 x 9 m) si voleiul (suprafata de joc este de 162 mp — 18 x 9 m). De asemenea, noua si moderna sala de sport de la Liceul Teoretic 'C. A. Rosetti' dispune si de o pista pentru alergari (40 x 5 m), de zone libere (margine teren joc — 2 m pe fiecare latura) si de gradene retractabile cu locuri pentru  cca 200 de spectatori.
 
Tot in cadrul constructiei sali de sport au fost realizate si o serie de anexe cu o suprafata totala de 500 mp si inaltimea de 4,2 m, dupa cu urmeaza: — hol acces (33,86 mp); — coridoare (158,4 mp); — grupuri sanitare pentru fete (10,6 mp) si baieti (11,6 mp); — vestiar fete — grup sanitar cu dusuri (27 mp); — vestiar 1 (16,45 mp) si vestiar 2 (16,35 mp); — vestiar baieti — grup sanitar cu dusuri (27 mp); — vestiar 1 (16,45 mp) si vestiar 2 (16,35 mp); — oficiu profesori (10,2 mp); vestiar arbitri (18,26 mp); — vestiar profesori (21,7 mp); cabinet medical (21,36 mp) si centrala termica (41,6 mp).
 
In curtea liceului, pe o suprafata de peste 1.200 mp, au fost construite, in aer liber:
 
— un teren de baschet, cu suprafata betonata (412 mp — 27,5 x 15 m) pe care sunt instalate sase panouri;
 
— un teren de fotbal gazonat, in suprafata de 800 mp (40 x 20 m). Ambele terenuri vor gazdui, in curand, partide din cadrul competitiilor inter-licee pe care primarul Neculai Ontanu le va organiza in acest an.
 
2. Reabilitarea termica a corpului principal al liceului cu scopul reducerii costurilor de functionare a liceului.
 
Lucrarile au constat in:
 
— Realizarea unui sistem termoizolant performant pentru liceu prin: — aplicarea unui termosistem la peretii exteriori, compus din polistiren expandat ignifugat de 10 cm cu grosime, plasa de poliesteri si tencuiala subtire decorativa; — desfacerea invelitorii existente si aplicarea de: sapa de egalizare peste planseul superior, un strat de difuziune; — termoizolatie polistiren expandat ignifugat de 10 cm grosime; — sapa slab armata si un strat de hidroizolatie de 3 mm dupa care se reface invelitoarea.
 
— Refacere sarpanta si invelitoare acoperis.
 
3.Implementarea unei instalatii de produs curent electric prin transformarea energiei solare regenerabile cu ajutorul panourilor fotovoltaice
 
Aceasta instalatie acopera, partial, consumul propriu al liceului. Utilizarea celor 130 de panouri solare — cu o putere totala de 30 Kw si a 120 de acumulatori ce pot stoca o energie maxima de 120 kwh-, in producerea de energie termica pentru incalzire, va reduce cu 30% energia consumata pentru producerea agentului termic pentru sala de sport.

Panourile fotovoltaice vor putea asigura 60% din consumul de energie electrica din surse proprii, prin sistemul conversiei energiei solare prin intermediul panourilor fotovoltaice situate pe acoperisul liceului.
 
4. Extinderea corpului principal al liceului
 
Prin realizarea unei sali de sport adecvata procesului educational modern, sistemului educational de la Liceul Teoretic 'C. A. Rosetti' ii va fi oferit un mediu fizic integrator in cadrul caruia liceenii sa-si dezvolte aptitudini si deprinderi necesare existentei si performantei personale in lumea moderna.
 
Prin lucrarile proiectului, a fost realizeaza extinderea, in aceeasi structura, de inaltime mai mica decat corpul existent. Extinderea pastreaza sistemul de constructie a liceului cu segmente de cladire perpendiculare unul peste altul, ansamblul fiind format din: — anexa in suprafata de 500 mp; — sala de sport propriu-zisa cu suprafata de 1.472 mp.
 
5. Completarea dotarii cu echipamente educationale
 
Proiectul prevede procurarea de 10 'camere de documente' si 15 sisteme de evaluare simultana. Camera de documente este un dispozitiv care prezinta pentru intreaga clasa, in timp real, imagini preluate de pe documente. In esenta, este o camera web de inalta rezolutie, montata pe un brat in asa fel incat sa poata fi asezata deasupra paginii. Cu ajutorul acesteia, profesorul poate sa prezinte ceea ce este scris, desenat sau fotografiat pe o pagina de hartie sau poate sa afiseze obiecte in reprezentari bi si tridimensionale. Camerele de documente pot trimite semnale catre computere prin cablu USB.

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x