Ce aflam din CV-ul noului sef al Camerei Deputatilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce aflam din CV-ul noului sef al Camerei Deputatilor
Ce aflam din CV-ul noului sef al Camerei Deputatilor
de Magda Florea la 29 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
camera deputatiloralegeripsdaldemarcel ciolacu

Incepand de ieri, Camera Deputatilor are un nou sef. Postul ramas vacant de plecarea lui Dragnea la inchisoare pentru urmatorii trei ani si jumatate este acum ocupat de Marcel Ciolacu, sustinut de social-democrati cu majoritatea voturilor. Contracandidatii lui Ciolacu au fost Raluca Turcan de la PNL - USR PLUS - PMP si Kelemen Hunor de la UDMR.

Cu majoritate lejera in plenul Senatului, social-democratii si-au impus candidatul fara prea multe emotii, mai ales ca au avut grija sa "stranga franghia" si in jurul ALDE, pentru a sustine propunerea. Cu doar cateva ore inainte de dezbaterea privind scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor, Comisia Juridica din Senat a votat pentru ridicarea imunitatii fostului premier, dupa sase luni in care a tergiversat procedura, de la solicitarea DNA.

Mai exact, pe 7 noiembrie 2018, DNA a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu-Tariceanu. Procurorii sustin ca liderul ALDE ar fi primit indirect, in perioada 2007-2008, Insa Comisia abia ieri a gasit de cuviinta sa dezbata problema.
 
Prins la "inghesuiala", Tariceanu nu isi putea permite luxul de a nu sustine candidatul PSD la sefia Camerei, in conditiile in care decizia finala de ridicare a imunitatii o va lua Senatul, iar PSD are majoritate deja in plenul Senatului.
 
Practic, daca Tariceanu se opunea, nici nu putea avea garantia ca Ciolacu nu va iesi castigator, si ii supara si pe colegii de guvernare in mana carora sta ridicarea imunitatii si inceperea urmaririi penale impotriva lui, pentru presupusa mita de 800.000 de dolari pe care ar fi primit-o cand era premier.
 

Insa cine este Ciolacu si de ce are PSD incredere sa ii dea "pe mana" Camera Deputatilor?


Marcel Ciolacu, o persoana cu un CV interesat si o viata "personala" cel putin la fel de interesanta. Ciolacu este buzoianul care a trecut prin toate etapele evolutiei politice si nu neaparat in sensul bun. Adica nu vorbim doar de a evolua de la lipit afise, la functii inalte, ci de la lipit afise, la suspiciuni de coruptie.
 
De profesie jurist, Ion-Marcel Ciolacu s-a specializat ulterior in administratie publica locala, finalizand o serie de programe educationale postuniversitare si intra in PSD in 1990.
 
 In perioada 1996–2000 a fost vicepresedinte al Organizatiei de Tineret PSD Buzau, apoi din 2000 pana in 2010 a fost vicepresedinte al Organizatiei Municipale PSD Buzau. 
 
 Intre anii 2010–2016 a fost presedinte al Organizatiei Municipale PSD Buzau. Intre anii 2000–2016 a fost vicepresedinte al Organizatiei Judetene PSD Buzau. In prezent este presedinte al Organizatiei Judetene PSD Buzau, fiind votat pentru aceasta functie in 2015.
 
Ca functii publice, Ciolacu a fost pe rand, incepand cu 2002, consilier local, prefect interimar, viceprimar, apoi deputat de Buzau, din partea PSD. In martie 2013, prim-ministrul Victor Ponta l-a numit pe deputatul Marcel Ciolacu in functia de consilier onorific, pe probleme de regionalizare si administratie publica, iar in 2014 Ciolacu a devenit secretar al Camerei Deputatilor. 
 
Insa la baza ascensiunii politice stau legaturi cel putin surprinzatoare, scoase la lumina de jurnalistii de la gandul, intr-o ancheta jurnalistica demna de un scenariu de film.

Vanatoarea alaturi de Omar Hayssam si afaceri anchetate de ANI in Buzau

 
"Detalii de la inceputul carierei sale politice, aparute in contextul luptei pentru sefia PSD Buzau, il arata pe deputatul PSD Marcel Ciolacu in anturajul politic buzoian al omului de afaceri sirian Omar Hayssam, condamnat in prezent la peste 23 de ani de inchisoare, pentru rapirea a trei jurnalisti in Irak, in 2005, precum si pentru alte infractiuni. Omar Hayssam era la vremea respectiva un apropiat al liderilor PSD, pentru a-si promova interesele de afaceri, care in judetul Buzau s-au materializat in privatizarea Foresta Nehoiu, fabrica pe care Hayssam a devalizat-o, vanzandu-i activele – frauda pentru care a si fost condamnat la 3 ani de inchisoare. Omar Hayssam a aparut la vremea respectiva si in compania fostului presedinte Ion Iliescu, a lui Viorel Hrebenciuc sau a prefectului de Buzau, ulterior senator PSD, Vasile Ion.
 
De asemenea, in 2009, Curtea de Conturi Buzau constata ca firma municipalitatii Buzau, Urbis Serv, condusa de Marcel Ciolacu intre 2007 si 2008, a incheiat ilegal un contract cu o firma detinuta de un coleg de partid – fostul consilier judetean PSD Dumitru Dobrica, acuzat de ANI de conflict de interese – prin care municipalitatea buzoiana a fost pagubita cu aproximativ 1,3 milioane de euro. Firmele lui Dobrica, la care era actionar, administrator sau figura doar ca angajat, au fost abonate la contracte cu autoritatile buzoiene conduse de colegii sai de partid, doar in perioada 2010-2013 ele obtinand peste 16 milioane de euro din contracte publice. Dobrica a fost acuzat de ANI de conflict de interese, el fiind cercetat penal pentru acest lucru si pierzand si procesul cu ANI, pe parte administrativa, in prima instanta", arata gandul.info


 
 
Fotografia in care Ciolacu apare alaturi de Omar Hayssam a scandalizat presa de la acea vreme. Totusi, social-democratul nu neaga autenticitatea fotografiei, insa spune ca a fost taiata, penrtu ca mai continea si alte persoane, si ca este veche de 15-20 de ani, fiind doar o "fotografie nefericita", iar aceea ar fi fost singura partida de vanatoare alaturi de Omar Hayssam.
 
Ce-i drept, la 15-20 de ani distanta, Ciolacu pescuia si vana cu Liviu Dragnea. Ciolacu a semnat prezenta de cel putin 4 ori la partidele de vanatoare organizate de Dragnea in Teleorman, alaturi de alte nume grele din partid, care se dezic acum de el si vorbesc despre Dragnea ca despre cea mai grea boala care s-a abatut asupra PSD de la facere incoace. De exemplu, Marian Oprisan.



In martie 2017, aparea alaturi de liderul PSD si premierul Sorin Grindeanu la pescuit de stiuca


Pe 26 martie, Dragnea posta pe Facebook urmatorul mesaj: “In acest sfarsit de saptamana, l-am invatat pe Sorin sa pescuiasca. Marea ruptura intre Parlament si Guvern a avut loc: eu am prins 17 stiuci si el 9? Eu cred ca e foarte bine pentru un incepator care nu pusese niciodata mana pe o lanseta! La vasle, un ecologist: Marcel Ciolacu ??“

Lasand de-o parte partidele de vanatoare si de pescuit, Revenind la episoade marcante din cariera politica a lui Ciolacu, din acelasi articol aflam ca o inspectie a Curtii de Conturi Buzau, din 2009, a relevat faptul ca in mandatul lui Marcel Ciolacu s-a semnat ilegal un contract de asfaltari a strazilor din Buzau cu firma Mecan Construct, detinuta de Dumitru Dobrica si de familia acestuia. Lucrarile decontate ilegal de firma Mecan Construct a lui Dobrica au provocat un prejudiciu de peste 4,83 milioane lei (aproximativ 1,3 milioane de euro la vremea respectiva)
 
Nota inspectorilor Curtii de Conturi din Buzau arata ca in iunie 2007, firma de stat Urbis Serv, condusa de Marcel Ciolacu, a incheiat cu Primaria Buzau un contract de 9,85 milioane de lei (aproximativ 2,95 milioane euro la vremea respectiva), pentru asfaltarea si intretinerea strazilor si trotuarelor din municipiul Buzau. O luna mai tarziu, in iulie 2007, Urbis Serv paseaza lucrarile la firma Mecan Construct Patarlagele, printr-un contract cu acelasi obiect de activitate, insa care nu specifica nici o valoare a lucrarilor. Firma Mecan Construct Patarlagele era detinuta de Dumitru Dobrica, ales in 2008 consilier judetean PSD la Buzau, pozitie pe care a detinut-o pana in 2013, cand a demisionat, mai arata gandul.info.
 
Toate situatiile de plata umflate chiar si de trei ori au fost semnate exclusiv de directorul Urbis Serv Marcel Ciolacu, pana in mai 2008, spun autoritatile.
 
Totusi, contractul Ciolacu-Dobrica nu a primit inceperea urmaririi penale la DNA Ploiesti.
 
"Beneficiarul contractului dat de compania de stat condusa de Marian Ciolacu in 2008, Dumitru Dobrica, a continuat practica de a stoarce bani de la autoritatile conduse de apropiatii sai politici si ulterior. In iulie 2014, Dobrica a fost acuzat ca s-a aflat in conflict de interese in perioada mai 2010-noiembrie 2013, cat timp a fost consilier judetean la Buzau, conform ANI. El a fost acuzat ca a participat la adoptarea a 23 de hotarari ale CJ Buzau, prin care au fost stabilite sumele de bani din contractele incheiate cu firma Petro Cosind, unde Dobrica, sotia si fratele sau erau angajati. A fost vorba despre 29 de contracte si 6 acte aditionale in valoare totala de 16,5 milioane euro.
 
Mai departe, firma Petro Cosind a incheiat 18 contracte cu firma Mecan Construct, detinuta de Dobrica, sotia si fratele sau, prin care Mecan Construct a incasat peste 6,5 milioane de euro", arata gandul.info
 

Tot de numele lui Ciolacu se leaga si alt mare scandal, din 2017


La acea vreme, presa scotea la lumina declaratia de avere a social-democratului, in care aparea o suma nejustificata: peste 100.000 de lei.
 
Banii au aparut in contul lui Ciolacu in anul imediat urmator unui an care a cuprins doua campanii electorale: cea pentru locale din primavara lui 2016 si cea pentru parlamentare, din toamna.
 
Atunci cand a depus prima declaratie de avere din al doilea mandat de deputat (primul fiind exercitat intre 2012 si 2016), pesedistul Ion-Marcel Ciolacu nu avea bani declarati. La capitolul "active financiare” nu era mentionat nimic.
 
Cinci luni mai tarziu, insa, intr-o declaratie de avere (tot de deputat), la "active financiare” apare un cont bancar curent de 88.511,10 lei.

In mod ciudat, insa, deputatul Ciolacu a mentionat ca anul de deschidere al contului este 2003. Practic, la 14 ani distanta de la deschiderea acelui cont, politicianul a gasit cam 20.000 de euro si a captusit depozitul bancar.
 
La o luna distanta, aceeasi "figura". Deputatul Ion-Marcel Ciolacu a depus prima declaratie de avere in calitatea sa de membru al Executivului, adica de vicepremier fara portofoliu. In aceasta declaratie, datata 28 iulie a.c., contul bancar crescuse la 101.500,33 lei, adica 
cu aproape 13.000 de lei in cam o luna.

La o simpla cautare pe Google, de numele lui Ciolacu se leaga foarte multe lucruri interesante, legaturi cu oameni influenti, apropierea de Ponta si Dragnea, dar si separarea de cel din urma, din nu se stie ce motive.

Insa Ciolacu este, incepand de miercuri, presedintele Camerei Deputatilor si, in viziunea social-democratilor, persoana potrivita sa il inlocuiasca pe Dragnea. Ramane de vazut cat de inspirata este alegerea celor din PSD si daca se confirma scandalurile din presa, daca mai iese ceva la lumina, sau, pur si simplu, la noi "lumea e rea si vorbeste mult" ...

Citeste si: Iohannis: Solicit demiterea IMEDIATA lui Carmen Dan si Teodor Melescan. Dancila i-a trimis propunerile pentru noii ministri

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?
Life Style

Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?

today19 Apr. 2024
Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese

today17 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x