Cate calatorii de afaceri ai intreprins anul trecut? Cat te-au costat transportul, cazarea si diurnele delegatiei? La cate targuri ai participat? Daca raspunsurile la aceste intrebari nu se traduc prin profit sau un plus de renume pentru compania ta, poate ca ar fi cazul sa reduci numarul de calatorii.
Insa daca acestea sunt absolut necesare, exista o metoda simpla prin care poti reduce costurile: recuperarea TVA-ului extern. Practic, daca firma ta are activitate internationala, poti revendica TVA-ul pentru cheltuieli precum cazare, transport sau combustibil, sesiuni de training si chiar costuri de comunicare si publicitate.
Adunate, comisioanele bancare reprezinta o cheltuiala destul de mare pe parcursul unui an. Chiar daca ele par sa nu te afecteze pe moment, banii pe care ii dai bancilor pot fi investiti in moduri mai profitabile.
Incearca sa obtii de la banca ta reduceri la anumite comisioane, in schimbul loialitatii companiei tale.
Desigur, orice lider prefera sa aiba toate departamentele esentiale unei afaceri sub controlul sau. Insa, uneori, pachetele pe care ti le pun la dispozitie alte companii profesioniste pot costa mai putin decat salariile si trainingurile personalului angajat intern.
Poti externaliza servicii importante, precum HR si contabilitate. Poti angaja o firma profesionista de IT pentru a se ocupa de mentenanta PC-urilor tale. Chiar si colaborarea cu freelanceri din diverse domenii poate fi considerata o forma de externalizare.
Nu orice lucru de care ai nevoie in biroul tau poate fi achizitionat la mana a doua. De exemplu, PC-urile au tendinta de a functiona mai greu in timp, asa ca ar fi bine a iei mereu desktop-uri sau laptop-uri noi.
Insa nu acelasi lucru se poate spune despre monitoare, proiectoare sau imprimante. De asemenea, poti economisi destul de mult atunci cand cumperi piese de mobilier second hand.
Factura de curent este si ea o cheltuiala substantiala, mai ales atunci cand compania ta functioneaza intr-un birou spatios. Daca n-ai facut-o deja, poti schimba becurie clasice cu cele LED, care nu doar consuma mai putina energie, dar sunt si mai rezistente in timp.
De asemenea, ai putea sa incerci sa consumi cat mai putina hartie in activitatile de zi cu zi. Investeste in licente software sau in diverse servicii cloud pentru a transfera in digital tot ce inseamna text scris. Foloseste imprimanta doar pentru a scoate contracte si alte documente cu adevarat importante.
Fie ca vorbim de cheltuieli mari sau de costuri care par nesemnificative, reducerea lor treptata se poate transforma, la final de an, intr-un profit mai mare pentru compania ta.
Ultimele NOUTATI
Noutati explozive pentru firme: reguli noi, costuri mai mari cu muncitorii straini!
Negocieri reluate intre SUA si UE: un nou capitol in relatiile comerciale transatlantice
Ratiu vs. Iliescu, 1990: cand papionul a speriat mai tare decat dictatura. Cu cine votam azi?
Manevra subtila a lui Calin Georgescu si George Simion. Mare atentie la ce votam duminica!
Leul isi reia picajul in fata euro si se depreciaza chiar si in raport cu francul elvetian! Cursul valutar incepe din nou sa se cutremure
Partenerii nostri
Organizarea eficienta a documentelor in companie
Inspectia Muncii vine in ajutorul angajatorilor! Ce anunt a facut legat de REGES ONLINE
Salariatul refuza sa fie sanctionat disciplinar. Ce poate face angajatorul?
Monografie contabila privind rezultatul unei inspectii fiscale
ANAF revizuieste criteriile de evaluare a riscului fiscal
Impozitul pe constructii speciale: Metoda de calcul si exemplu aplicat
Minivacanta de Rusalii 2025 - weekend prelungit in iunie. Afla cate zile libere ai
Recidiva 2025: Infractiunile cu cel mai mare risc si SOLUTIILE propuse in noua Strategie Nationala
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Te-ar putea interesa si
Ratiu vs. Iliescu, 1990: cand papionul a speriat mai tare decat dictatura. Cu cine votam azi?
Manevra subtila a lui Calin Georgescu si George Simion. Mare atentie la ce votam duminica!