Halloween de vis, coronavirus de cosmar
halloween 2020halloween coronavirussperieturi halloweenstatistici covid19simona halep covid
Daca ar avea sens propriu, daca ar exista in sine, microbul petrecarelii ar devora cu fulgi si tepe cu tot orice coronavirus si oricare alte microorganisme care ar impiedica specia umana sa se adune prin cluburi, cafenele, baruri, restaurante, arene.
Microbul petrecarelii este singurul vizibil cu ochiul liber. Nu are nevoie de lentile de microscop si, prin urmare, este mai mult macro decat micro. Din pacate, el nu exista decat la figurat, sensul fiindu-i imprumutat tocmai de la un organism de foarte mici dimensiuni, dar cu potential nociv enorm.
Citeste si:
Fauci preconizeaza peste 100.000 de infectari zilnice in SUA: Vom suferi mult
In anul pandemiei, evenimentele familiale si nationale, legate de cele mai importante sarbatori religioase s-au tinut in tarcul restrictiilor, care nu poate ingradi, totusi, spiritul despre care ar fi trebuit si ar trebui sa fie vorba la atari celebrari.
Desi, aproape in intreaga lume, numarul de cazuri de COVID-19 creste la tot mai multe milioane, oamenilor le mai arde de o… sarbatoare cumva pagana, in ciuda faptului ca s-ar mai numi si "ziua tuturor sfintilor".
Chiar si in Romania, unde, ca si Valentine’s Day, a fost importat dupa Revolutie, Halloween-ul nu se da dus nici in pandemie.
In loc ca specia umana si reprezentantii sai adulti - cel putin in acte - sa se sperie de ceva cat se poate de real, cum ar fi recordurile zilnice de infectari cu SARS-CoV-2, de numarul tot mai mare de decese, de sutele de pacienti care se zbat intre viata si moarte in saloanele propriu-zise sau improvizate de Anestezie Terapie Intensiva, ei vor sa se sperie de Dracula si de o sleahta de demoni.
In loc sa manifeste macar... micro-solidaritate cu medicii si asistentele care, de luni de zile muncesc zi si noapte ca sa le trateze semenii, au bucurii la cohorte de paianjeni si dovleci in care arde cate o lumanare.
Statisticile reci, sirurile de cifre cu multe victime nu-i sperie catusi de putin. Nu-i sperie nici situatia economica, nici perspectiva pierderii locurilor de munca sau a reducerilor salariale, a imposibilitatii platirii creditelor bancare.
In schimb, se... infioreaza, tremura, freamata la povestile cu vrajitoare si fantome. Si asta nu-n vremurile de demult in care cica celtii au initiat aceasta... sarbatoare, ci-n secolul 21, in anul 2020.
La jumatatea zilei de 30 noiembrie, Google Trends, instrumentul care masoara rapid si precis interesul oamenilor pentru anumite subiecte, inregistra cele mai multe cautari, cateva zeci de mii, din Romania in legatura cu Halloween, asta si poate pentru ca motorul de cautare i-a dedicat... sarbatorii un doodle.
Urmau cautari legate de Scarlett Johansson, echipa de fotbal Rapid, horoscopul realizat de Neti Sandu, si una legata de echipa de fotbal AC Milan. Printre primele cautari, nu figura nici macar tragedia de la Colectiv, iar, cu o zi in urma, aceasta ocupa, abia locul zece.
Ziua s-a incheiat avand pe primele trei locuri, cutremurul din Turcia, Halloween 2020, Masked Singer Romania, urmate de tragedia de la Colectiv si, abia pe locul 5, cautari despre numarul de cazuri de COVID-19.
In ultima zi din octombrie, cei mai multi romani (ca si cei mai multi americani) au cautat informatii despre Sean Connery, meciul Alaves-Barcelona si despre rezultatul pozitiv al testului SARS-CoV-2 al Simonei Halep.
Citeste si:
Simona Halep are COVID-19. Din fericire, este vorba despre o forma usoara a bolii, dar Simona s-a autoizolat acasa
Poate si in acest fel, vedeta numarul 1 a sportului romanesc isi poate indemna compatriotii sa fie atenti, sa aiba grija sa nu se infecteze si sa nu le faca rau si altora…
Foto: pexels.com