Astfel, multi au ales sa puna pe picioare business-uri care nu necesita mai mult decat o casa de marcat cu jurnal electronic si ceva ajutor din partea familiei! Daca aceasta idee iti face cu ochiul, iti propunem si 5 idei de afaceri pentru care poti opta.
Productia de ceaiuri naturale
Prima sugestie de afacere de familie pe care ti-o oferim consta in producerea unor ceaiuri naturale, caz in care nu ai nevoie decat de o mica gradina cu plante medicinale. Daca ai, in plus, cunostinte foarte bune despre acest domeniu, atunci pornesti deja cu dreptul in aceasta provocare. Cu o investitie minima poti amenaja si o uscatorie pentru ca ceaiul sa fie obtinut in conditii optime.
Fabricarea dulceturilor
Bunica are o reteta extraordinar de gustoasa din care pregateste dulceturi pentru iarna? Ai putea monetiza aceasta idee, fabricand gemuri pentru a fi comercializate. Contextul in care se desfasoara comertul in prezent, mai exact faptul ca majoritatea consumatorilor cauta produse autohtone si cat mai naturale, iti poate garanta venituri consistente din acest tip de business. Poti extinde, mai apoi, gama de fabricatie la zacusca sau muraturi, de exemplu.
Confectionarea de obiecte handmade
Obiectele confectionate manual au un public foarte nisat, care te-ar putea sprijini in demersul tau spre obtinerea profitului. Poti realiza acasa, alaturi de membrii familiei, accesorii de infrumusetare (bratari, coliere) ori obiecte de decor pentru casa (obiecte si vase din lut, de sticla, pictate manual, brodate sau cusute). Preturile pentru produsele artizanale sunt destul de mari, asa ca eforturile tale si ale celor care te vor ajuta sa creezi aceste produse vor fi recompensate pe masura!
Ferme de animale
O afacere pe care o poti pune in aplicare daca ai la dispozitie un teren intr-o zona rurala este sa creezi o mica ferma de animale. In functie de animalele pe care te-ai gandit sa le cresti, vei avea nevoie de custi(pentru iepuri), cutii(in cazul pasarilor) sau grajduri speciale (vite, oi, cai) etc. Poti comercializa atat animalele in sine, dar si produsele pe care acestea le ofera (carne, lapte, oua).
Productie de dulciuri
Asa cum spuneam si ceva mai devreme, consumatorul modern este destul de drastic in alegerea produselor pe care le mananca. Acesta este unul dintre motivele pentru care credem ca o afecere de familie bazata pe productia de dulciuri este un business profitabil, mai ales daca exista cel putin un membru al familiei care are pasiune si talent pentru gatit. Produsele de patiserie si prajiturile se vand foarte bine, iar perioada sarbatorilor de peste an sunt momente care vor creste, cu siguranta, profitul acestei afaceri de familie.
Ultimele NOUTATI
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii