Iata trei metode prin care creezi o cultura organizationala bazata pe siguranta angajatilor la locul de munca:
Asigura-te ca angajatii au instrumentele si echipamentul necesare pentru a putea lucra in siguranta. De asemenea este important ca echipamentul sa fie curat, verificat si cu inspectia tehnica la zi, pentru a preveni posibilele accidentari. Un echipament corespunzator ii protejeaza pe angajati si creeaza incredere in serviciile oferite.
De exemplu, intr-o clinica medicala privata sau un laborator, conducerea trebuie sa se asigure ca personalul implicat in activitati cu publicul si nu numai are halate de laborator de cea mai buna calitate, plus alte instrumente de protectie necesare, cum ar fi ochelarii sau masca de protectie.
In majoritatea companiilor, protocolul de siguranta incepe inca din faza de angajare a personalului. Atunci se verifica daca persoana corespunde cu fisa postului si este apta sa indeplineasca toate task-urile fara sa se accidenteze. Mai tarziu, aceasta beneficiază de informare continua, in faza de adaptare pe post, in care i se prezinta toate functiile echipamentelor, pentru a evita orice incident neprevazut.
Adopta un plan de siguranta care sa contina cate un training cu angajatii, la anumite intervale de timp, despre masurile de siguranta in caz de evenimente neprevazute. Cu ajutorul acestor sesiuni de protectia muncii se va sedimenta informatia de baza, iar angajatii vor sti cum sa procedeze in cazul unui incendiu sau accident.
Tot din seria de masuri preventive face parte si pastrarea unui mediu de lucru curat si promovarea in randul angajatilor a obiceiului de a strange si de mentine un nivel optim de ordine. Mai ales in domeniul constructiilor, pe santiere, un mediu organizat previne expunerea echipei la accidentari.
Sanatatea angajatilor nu se refera doar la metode de prevenire a accidentarilor. Exista boli profesionale in functie de munca pe care o presteaza fiecare angajat. De pilda, se pot face parteneriate cu clinici din domeniul nutritiei care sa ii invete pe angajati ce este o masa sanatoasa la birou si cum o pot prepara de acasa.
Incurajarea pauzelor scurte, de zece minute, pentru stretching la intervale de doua ore este o masura care se poate implementa cu usurinta intr-o companie. In acest interval destinat unor miscari usoare de stretching se detensioneaza muschii cervicali, muschiul sciatic si lombar, responsabili pentru majoritatea problemelor de sanatate asociate cu lucrul la birou.
Orice accident la locul de munca are un impact major atat asupra vietii angajatului, cat si asupra afacerii, iar cel mai bun mod prin care managerii pot evita aceste evenimente neprevazute si isi pot proteja angajatii este preventia si informarea lor.
Sursa foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si