Sinteza Saptamanii: Legile justitiei, pe intelesul tuturor, modificari in sfera TVA si noi obligatii pentru firme

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: Legile justitiei, pe intelesul tuturor, modificari in sfera TVA si noi obligatii pentru firme
Sinteza Saptamanii: Legile justitiei, pe intelesul tuturor, modificari in sfera TVA si noi obligatii pentru firme
de Magda Florea la 19 Apr. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
legile justitieideclaratia unicadeclaratia 112anaftvaimpozittaxelegea copyrightconcediu 2019pensii

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Au aparut primele rezultate ale verificarilor ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor) privind reziduurile de pesticide din fructele si legumele din comertul intracomunitar si import.  
 
Citeste despre rezultatele verificarilor ANSVSA

Firmele din Romania ar putea fi obligate sa sponsorizeze in fiecare an asociatii, fundatii si alte entitati non-profit, dar si sectorul sportiv, potrivit unei propuneri legislative inregistrate la Senat - Propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal al Romaniei.
 
Citeste despre sponsorizari asociatii
 
ANAF: Registrul national de evidenta a caselor de marcat a fost modificat: 
In Monitorul Oficial nr. 273 din 10 aprilie 2019 a fost publicat OPANAF 857/2019 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 4.156/2017 pentru aprobarea informatiilor continute in registrul national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judete si in sectoarele municipiului Bucuresti, precum si metodologia si procedura de inregistrare a acestora.
 
Citeste despre Registrul national de evidenta a caselor de marcat

30 aprilie 2019 - termenul pentru depunerea situatiilor financiare pentru anul 2018: Directia Generala Regionala a finantelor publice Ploiesti vine cu lamuriri legate de termenul pentru depunerea situatiilor financiare pentru anul 2018. Desi se credea ca acesta va fi amanat pentru ca se doreste realizarea puntii intre zilele libere de Paste si 1 mai (zi nationala libera), iata ca 30 aprilie ramane in continuare data limita.
 

ANAF a anuntat oficial ca voucherele pentru biciclete se impoziteaza prin depunerea Declaratiei unice.
 
Citeste despre impozitarea voucherelor pentru biciclete

ANAF a redus termenul de solutionare a solicitarilor de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult: La solicitarea Ministerului Finantelor Publice, cu scopul de a elimina blocaje, conducerea ANAF a redus pana la cel mult cinci zile termenul de solutionare a solicitarilor de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.
 

Va anuntam ca H.G. nr. 213/2019 este in Monitorul Oficial! Ce modificari aduce in sfera TVA?
 
Citeste despre modificarile TVA

ANAF a publicat in data de 4 aprilie 2019 Procedura privind cesiunea creantelor bugetare datorate de debitorii aflati in procedura insolventei.
 
Procedura de cesiune a creantelor bugetare se aplica debitorilor aflati in procedura insolventei potrivit Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a altor acte normative in baza carora s-a declansat procedura insolventei.
 
Citeste despre procedura privind cesiunea creantelor bugetare datorate de debitorii aflati in procedura insolventei

Acciza pentru sucurile cu mult zahar a fost respinsa de deputati. Proiectul de act normativ depus anul trecut (noiembrie 2018) la Senat, legat de accizele pentru sucurile cu mult zahar, a fost respins pe 16 aprilie de Camera Deputatilor. Actul propunea modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si a Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
 

Soferii de Uber si Taxify ar putea fi obligati sa utilizeze case de marcat si sa dea bon fiscal. Este in Monitor!
 

Noutati despre declaratia 112: Pe site-ul ANAF a fost actualizat PDF-ul inteligent necesar pentru generarea formularului 112, potrivit Ordinului comun al ministrului finantelor publice 611/2019, ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice nr. 138/2019 si al ministrului sanatatii nr. 127/2019, valabil incepand din ianuarie 2019.
 
Citeste despre declaratia 112

Comisia parlamentara SRI a aratat ca fostul director, George Maior, a folosit institutia in beneficiul personal. Fostul director SRI George Maior a angajat institutia, in perioada 2012 - 2015, in actiuni "reprobabile", care au lezat interesele partidelor politice sau ale persoanelor fizice sau juridice, iar acesta a mintit Comisia de control, denaturand adevarul cu privire la relatia institutionala si personala avuta cu fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, se arata in raportul Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activitatii SRI.
 
Sectia pentru procurori a CSM a aprobat cererea de iesire din campul muncii a lui Augustin Lazar, asadar procurorul general al Romaniei se pensioneaza. Seful statului a semnat deja decretul.
 

LEGILE JUSTITIEI. Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Legile justitiei sunt disponibile acum integral si actualizate pe E-Juridic. Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurilor poate fi consultata integral mai jos sau descarcata in format .PDF.
 
 
LEGILE JUSTITIEI. Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara. Legile justitiei sunt disponibile acum integral si actualizate pe E-Juridic. Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara poate fi consultata integral mai jos sau descarcata in format .PDF.
 
Citeste despre LEGILE JUSTITIEI. Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara

LEGILE JUSTITIEI. Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Legile justitiei sunt disponibile acum integral si actualizate pe E-Juridic. Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii poate fi consultata integral mai jos sau descarcata in format .PDF.
 
 
Consiliul UE aproba Reforma Copyright. Directiva trebuie implementata: Reforma Copyright sau reforma drepturilor de autor sau Directiva Copyright a trecut de faza finala pentru aprobare si implementare, dupa ce Consiliul UE a aprobat actul luni, 15 aprilie. Directiva va trebuie implementata de catre statele membre.
 
Citeste despre Reforma Copyright
 
Ce se va intampla cu dosarul DGASPC in care este deja condamnat Liviu Dragnea? Este unul dintre cele mai importante dosare pentru romanii interesati de ceea ce se intampla in justitie si mediul politic, asadar incercam sa explicam cat mai cuprinzator toata situatia. 
 
Citeste despre dosarul DGASPC Liviu Dragnea

Un proiect de lege initiat de mai multi parlamentari UDMR si PSD urmareste modificarea Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului pentru ca procedura de screening sa fie gratuita. 
 

Denuntarea contractului de telefonie mobila - o problema des intalnita. In ultimul timp mai multe persoane cu abonamente la diverse companii de telefonie mobila au primit mesaje cu privire la marirea abonamentului si posibilitatea de a inchide contractul prin denuntarea acestuia, daca nu sunt de acord cu cresterea valorii acestuia. La finalul articolului poti gasi un model de denunt de contract.
 
Citeste despre denuntarea contractului de telefonie mobila

PSD a retras sprijinul politic pentru Tudorel Toader, cel care spunea ca ramane ministru pana cand in Monitorul Oficial va aparea numele succesorului sau. 
 
Citeste despre retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader

Iohannis sugereaza ca il va respinge pe Nicolicea, dar PSD poate trece peste vointa presedintelui, fiindca are o "varianta de rezerva".

Citeste despre tensiunile dintre presedinte si PSD

Comisia juridica a Senatului amana din nou avizarea urmaririi penale a lui Tariceanu. Comisia juridica a Senatului Romaniei amana din nou avizarea urmaririi penale a presedintelui ALDE si a Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Membrii Comisiei ar dori audierea unui reprezentant al DNA. 
 

Conducerea PSD a hotarat sa adopte Codul Administrativ prin Ordonanta de Urgenta si sa reorganizeze structurile ministerelor din judetele Romaniei.
 
Citeste despre adoptarea de urgenta a Codului Administrativ

Femeile pot obtine trei noi zile de concediu de odihna, daca indeplinesc o conditie speciala. Guvernul a adoptat proiectul de OUG, asadar va intra in curand in vigoare. Mai este nevoie de publicarea in Monitorul Oficial. 
 

Care este al saselea oras din Romania care introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless in mijloacele de transport public. 
 
Citeste despre plata contactless in mijloacele de transport in comun

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, devansarea termenului pana la care se va face rambursarea taxei auto catre cei care nu au primit inca aceste sume, pentru sfarsitul lunii mai.
 
Citeste despre rambursarea taxei auto

Guvernul a aprobat, joi, prin hotarare, schema de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea si dotarea a 1.000 de gradinite cu profil sportiv.
 
Citeste despre schema de ajutor de minimus

Grupul britanic Liberty preia combinatul siderurgic din Galati. "Se scrie o noua pagina de istorie"
 
Citeste despre vanzarea celui mai mare combinat siderurgic

Un proiect de modificare a Codului fiscal prevede impozitarea majorarea cotei de impozit de la 10% la 90% pentru sumele care depasesc pragul de 10.000 de lei venit din pensii. Este vorba despre propunerea legislativa nr B160/2019,pentru modificarea si completarea art.101 din Legea nr.227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal.
 
Citeste despre impozitare pensii 90%

Pretul carburantilor a crescut in aceasta perioada, benzina si motorina fiind mai scumpe zilele acestea fata de saptamana trecuta. La benzinariile din Bucuresti, de exemplu, cotatiile sunt acum cu zece bani peste cele de saptamana trecuta.
 
Citeste despre scumpirea carburantilor si preturile la pompa

Primaria Capitalei transmite ca Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, intrarea in faliment a RADET. Potrivit reprezentantilor institutiei, activitatea RADET va fi preluata de nou-infiintata Companie Municipala Termoenergetica.
 
Citeste despre falimentul RADET 

Plenul reunit al Parlamentului a avizat, miercuri, solicitarea presedintelui Klaus Iohannis privind organizarea referendumului pe justitie, insa avizul contine si unele recomandari contestate de membrii Opozitiei. Mai exact, PNL si USR au acuzat PSD ca a introdus in raport mai multe recomandari ce nu au fost discutate marti de Comisiile juridice reunite ale celor doua camere.
 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x