Sinteza Saptamanii: Modificari la Codul Fiscal si la Split TVA, iar ANAF infiinteaza organul de executare silita

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: Modificari la Codul Fiscal si la Split TVA, iar ANAF infiinteaza organul de executare silita
Sinteza Saptamanii: Modificari la Codul Fiscal si la Split TVA, iar ANAF infiinteaza organul de executare silita
de Magda Florea la 09 Aug. 2019
Urmareste-ne pe Google News
executare silitamodificare cod fiscalsplit tvamasuri fiscal bugetare

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Proiect de ordin pentru stabilirea metodologiei de calcul a cifrei de afaceri pentru facilitatile din constructii: Prin O.U.G.nr. 43/2019 au fost aduse schimbari in domeniul aplicarii facilitatilor fiscale pentru angajatii din constructii. Una dintre aceste schimbari ce se va aplica incepand cu veniturile aferente lunii iulie 2019 vizeaza determinarea cifrei de afaceri in functie de care se aplica facilitatile in domeniile specifice constructiilor, prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.
 
Citeste despre stabilirea metodologiei de calcul a cifrei de afaceri pentru facilitatile din constructii

Propunere de modificare a Codului Fiscal: Un nou termen pentru depunerea declaratiilor anuale si introducere unor reguli pentru micro-companii: Camera Consultantilor Fiscali (CCF) solicita ministrului Finantelor Publice modificarea Codului Fiscal, astfel incat termenul de depunere a Declaratiei Unice sa fie unul “realist” - pe 25 mai.
 
 
Guvernul pregateste mai multe Masuri fiscal-bugetare: Reducerea personalului bugetar, majorarea accizei pe tigari si taxa pe zaharul din bauturile racoritoare (proiect de ordonanta MFP): Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat un Proiect de Ordonanta privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare intre care reducerea personalului bugetar, majorarea accizei pe tigari si taxa pe zaharul din bauturile racoritoare.

ANAF infiinteaza organul de executare silita. Poprirea electronica, la un pas de realizare. Anuntata inca de la mijlocul lunii trecute, masura propusa de MFP si de ANAF, potrivit careia infiintarea si ridicarea popririlor bancare de catre organele fiscale se face automatizat, fara a se depasi sumele inscrise in actele de executare silita, este la un pas de a deveni realitate.
 
 
Tichetele cadou acordate ocazional, incluse in baza de calcul al contributiilor sociale obligatorii. Angajatorii care ofera tichete cadou salariatilor sau partenerilor au parte de o surpriza de proportii din partea Ministerului Finantelor Publice (MFP) care si-a propus ca aceste vouchere sa fie supuse contributiilor sociale, potrivit unui Proiect de Ordonanta.
 
 
MFP a publicat Rectificarea bugetara pe anul 2019: Ministerul Finantelor Publice (MFP) a pus in dezbatere publica, marti, 6 august, Proiectul de Ordonanta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019. 
 

Camera Consultantilor Fiscali (CCF) solicita ministrului Finantelor Publice modificarea OMFP 103/2016 (justificarea scutirilor de TVA prevazute de art. 294 si 296 din Codul fiscal), astfel incat sa se alinieze legislatiei nationale la cauza CJUE C- 288/16 "LC".
 

ANAF anunta o ampla campanie de controale pentru evitarea evaziunii fiscale si cresterea conformarii la plata. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat, incepand de joi – 1 august, o ampla actiune de control, principalele obiective fiind cornbaterea evaziunii fiscale si cresterea conformarii la declarare a obligatiilor fiscale. Controalele se desfasoara, in principal, in zona Bucuresti-Ilfov. In acest caz, efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori.
 
Citeste despre controalele ANAF
 
ANAF nu mai pune poprire pe conturile persoanelor cu datorii mai mici de 2.000 de lei. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat un proiect de Ordin al presedintelui ANAF (OPANAF), potrivit careia se propune cresterea plafonului cuantumului obligatiilor fiscale/bugetare pentru persoanele fizice si nu numai.
 
Citeste despre popririle ANAF
 
Antifrauda a verificat in patru zile peste 600 de agenti economici din Bucuresti. Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, nu a aruncat vorbe in vant atunci cand a spus ca Fiscul va demara o actiune ampla de controale, ci a trecut la fapte. "Vom incepe acum in august un program mai amplu de verificari, in care vor fi implicati si colegii de la Ministerul Muncii. Vor fi verificari pentru partea de evaziune fiscala, pentru partea de munca la negru. Vor fi ANAF, ITM si alte structuri. Avem, slava Domnului, zone de evaziune.”, spunea ministrul la sfarsitul lunii iulie.
 
Citeste despre verificarile ANAF
 
Clarificari aduse de AFM cu privire la contributia la fondul pentru mediu datorata la vanzarea deseurilor. Prin O.U.G. nr. 50/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu si pentru modificarea si completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, publicata in M.Of. nr. 543 din 02 iulie 2019, au fost aduse modificari si completari taxelor si contributiilor catre Fondul pentru mediu.
 

Proiect de ordin pentru depunerea online a “Raportului pentru fiecare tara in parte”. Pe site-ul ANAF, la rubrica transparenta decizionala a fost publicat un Proiect de ordin privind modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr.3049/ 2017 din 24 octombrie 2017 privind aprobarea modelului si continutului formularului "Raportul pentru fiecare tara in parte".
 
 
Finantele prezinta proiectul de rectificare bugetara. Au fost reduse bugetele pentru Mediul de afaceri, Agricultura si Educatie. Ministerul Finantelor Publice a elaborat proiectul rectificarii bugetare si asigura respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar. Produsul intern brut s-a majorat la 1031 miliarde lei, fata de 1022,5 miliarde lei cat s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an.
 
 
Propuneri pentru modificarea Codului Fiscal: contribuabilii ar putea depune declaratia 101 odata cu situatiile financiare anuale: Contribuabilii ar putea fi obligati depuna declaratia anuala de impozit pe profit (formularul 101) pana la data depunerii situatiilor financiare anuale, conform unei noi modificari a Codului fiscal propusa de Camera Consultantilor Fiscali.
 
Propunere: Declaratia unica ar putea avea termen final data de 25 mai, nu 15 martie. Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice ar putea avea termenul limita pe 25 mai, nu 15 martie cat este in prezent. Specialistii de la Camera Consultantilor Fiscali considera ca este necesara stabilirea unui termen realist pentru depunerea acestui formular.
 
Citeste despre Declaratia unica
 
Fiscul: Peste 65.000 de contribuabili au beneficiat de Legea prevenirii. Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin DGAF, a aplicat prevederile Legii prevenirii in primele sase luni ale anului 2019, in cazul a peste 18.400 de contribuabili.
 
Citeste despre Legea prevenirii
 
Sistemul split TVA va ramane optional in totalitate. Ministerul de Finante a solicitat in primavara acestui an, prin Eugen Teodorovici, ca sistemul split TVA sa ramana optional. Autoritatile romane primisera termen pana la inceputul primaverii pentru a veni cu o solutie clara in ceea ce priveste acest sistem controversat. Oficialii europeni au analizat masura privind sistemul split TVA optional si si-au dat recent acordul.
 
Citeste despre Sistemul split TVA 
 
Fiscul anunta sistemul de poprire electronica. Ce ii asteapta pe datornici. ANAF a publicat Ordinul pentru aprobarea infiintarii organului de executare silita pentru indeplinirea unor acte de executare silita prin procese electronice masive.
 

Facilitati in Constructii: Va reamintim ca OUG nr. 43/2019, care modifica OUG 114/2018, a fost publicata in data de 21 iunie in Monitorul Oficial si a inceput sa produca efecte de la data de 20 iulie 2019.
 

Romanii incep sa castige salarii din ce in ce mai mari, daca ar fi sa ne luam dupa ultimele statistici.
 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x