Sinteza Saptamanii: Noi reguli pentru firme, ANAF demareaza operatiunea de control Demetra si Guvernul infiinteaza Fondul de Autostrazi, unde asteapta ... donatii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: Noi reguli pentru firme, ANAF demareaza operatiunea de control Demetra si Guvernul infiinteaza Fondul de Autostrazi, unde asteapta ... donatii
Sinteza Saptamanii: Noi reguli pentru firme, ANAF demareaza operatiunea de control Demetra si Guvernul infiinteaza Fondul de Autostrazi, unde asteapta ... donatii
de Magda Florea la 12 Apr. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
sinteza saptamaniitvacoplata sanatatestampila firme statdepunere situatii financiaretichete de masavouchere vacantaamenzipensie

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Camera deputatilor a dat raport de adoptare. Stampila ar putea fi eliminata si in cazul firmelor de stat. Proiectul de lege care stabileste ca firmele de stat sa nu mai aplice stampila pe acte de stare civila, contracte ori alte tipuri de documente oficiale se apropie de adoptare.
 
Citeste despre eliminarea stampilei pentru firmele de stat

In perioada 5-6 aprilie a avut loc reuniunea informala a ministrilor de finante, la Palatul Parlamentului. Impactul mobilitatii pietei muncii asupra finantelor publice, rolul impozitarii in sprijinirea cresterii economice si pregatirea reuniunilor G20 si FMI din aprilie au fost temele de pe agenda celei de-a doua zi, 6 aprilie, a Ecofin-ului Informal de la Bucuresti.
 
Citeste despre libertatea de a pleca la munca in strainatate. Cum vor fi afectati romanii

In atentia ONG-urilor! ANAF amana termenul pentru depunerea situatiilor financiare.
 
Citeste despre termenul pentru depunerea situatiilor financiare

Noi reguli pentru firmele care emit tichete de masa ori vouchere de vacanta. Ordinul ministrului de Finante Publice pentru aprobarea criteriilor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de bilete de valoare a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 269 din data de 9 aprilie.
 
ANAF a actualizat, in data de 9.04.2019, PDF-ul inteligent pentru S1002-S1003-S1005 – Situatii financiare anuale la data 31 decembrie 2018 intocmite de catre entitatile al caror exercitiu financiar coincide cu anul calendaristic, prevazute la pct. 1.1 din Anexa nr. 1 la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 10/03.01.2019 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, precum si pentru modificarea si completarea unor reglementari contabile.
 
Citeste despre PDF-ul inteligent ANAF

De pe lista cu proiecte de acte normative incluse pe agenda sedintei Guvernului Romaniei din 10 aprilie 2019 face parte si o modificare referitoare la sfera TVA - PROIECT DE HOTARARE pentru modificarea si completarea Titlului VII '' Taxa pe valoarea adaugata'' din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016.
 
Citeste despre noutatile privind sfera TVA! Clarificari pentru cota de TVA redusa - EXEMPLE

Operatorii economici care nu respecta obligatia legata de dotarea cu aparate de marcat cu jurnal electronic nu vor mai fi iertati de inspectorii Antifrauda de la 1 mai 2019.
 
Citeste despre amenzi pentru nerespectarea dotarii cu aparate de marcat cu jurnal electronic

Zilierii ar putea fi obligati prin lege sa contribuie la pensii (CAS), potrivit unui OUG depus recent. Momentan, aceasta categorie de angajati plateste doar impozit pe venit pentru banii pe care ii incaseaza pe activitate, iar CAS poate fi achitata optional.
 
Citeste despre contributia la pensie a zilierilor

Valoarea tichetelor de masa ar putea fi majorata la suma de 20 de lei, potrivit unei propuneri legislative inregistrata in Senat pentru dezbatere. In prezent, valoarea unui tichet este de 15,18 lei.
 

Inspectorii Antifrauda vor demara la nivel national actiunea ”Demetra” in cadrul careia verifica integral circuitele de comercializare a legumelor si fructelor. Acestia vor controla achizitiile intracomunitare si importurile, transporturile care tranziteaza punctele de trecere a frontierei si retelele de vanzare en-gros si en-detail ale acestor produse.
 
Citeste despre Demetra ANAF

Va readucem aminte ca, potrivit art. 34 din Codul muncii - Legea nr. 53/2003, fiecare angajator are obligatia de a infiinta un Registru general de evidenta a salariatilor. Evident, amenzile pentru greselile facute in REVISAL au crescut considerabil!
 
Citeste despre REVISAL 2019 - Suspendarea CIM pentru concediu fara plata

Angajatorii trebuie sa fie atenti in perioada urmatoare si sa fie siguri ca nu sunt nereguli in entitatile pe care le conduc. Astfel, Inspectia Muncii va desfasura, in lunile aprilie-mai, o actiune nationala de informare si constientizare cu privire la respectarea legislatiei specifice privind ucenicia la locul de munca, efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior si internshipul.
 

Va readucem aminte ca angajatorii sunt obligati sa elibereze salariatului sau fostului salariat copii ale documentelor existente in dosarul personal si copii ale paginilor din registrul electronic cu inscrierile referitoare la persoana, impreuna cu un document care sa ateste activitatea pe care acesta a desfasurat-o, pe ce durata, cu ce salariu, cu ce vechime in munca, in meserie si in specialitate.
 
Citeste despre spor de 5% pentru vechimea in munca 

Drepturi noi pentru copii in Codul penal: Romania va trebui sa transpuna in legislatia nationala Directiva nr. 800/2016 (poate fi consultata integral la finalul articolului) privind garantiile procedurale pentru copiii care sunt persoane suspectate sau acuzate in cadrul procedurilor penale pana la data de 11 iunie 2019.
 
Citeste despre noile drepturi pentru copii in Codul penal

Un proiect de OUG care stabilea reintroducerea sistemului de coplata in Sanatate a fost republicat de Minister si acum vine cu precizari specifice.
 
Citeste despre coplata in domeniul Sanatatii

Ordinul nr. 38/2019 modifica legislatia cainilor cu stapan: Ordinul nr. 38/2019 al ANSVSA a fost publicat in Monitorul Oficial (poate fi consultat la finalul articolului), asadar legislatia cainilor cu stapan se modifica. Aceasta schimbare era asteptata, intrucat este vorba despre punerea reglementarilor actuale in acord cu o Decizie CCR din 2018. 
 
Citeste despre Ordinul nr. 38/2019

Procurorul Mircea Negulescu, DNA Ploiesti, a fost exclus din magistratura, conform unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).
 

Situatie incredibila in Justitia din Romania: O instanta din Vaslui a hotarat ca un politist va trebui sa plateasca daune morale unui hot pe care l-a prins in timpul liber.
 

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a trebuit sa decida din nou asupra unei compensatii pentru pasagerii care au asteptat mai bine de trei ore pentru a se imbarca. 
 
Citeste despre CJUE: Pasagerii, despagubiti daca avionul intarzie trei ore sau mai mult

Consiliul Europei (nu Consiliul UE) sustine intr-un comunicat de presa ca este alarmat de faptul ca acuzatiile aduse lui Kovesi sunt motivate politic si ca "infiintarea SIIJ ar trebui sa fie regandita".  
 
Citeste despre declaratiie Consiliului Europei privind cazul Kovesi si SIIJ

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca dispozitiile din Legea privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice care faceau referire la confiscarea mijloacelor de transport cu care s-a realizat transportul lemnelor care nu aveau provenienta legala sunt neconstitutionale. 
 
Citeste despre confiscarea masinilor care transporta lemn ilegal

Noul statut va asigura noi drepturi pentru politistii locali si le va oferi o protectie mai mare prin stabilirea in mod unitar de reguli, norme si proceduri care sa conduca la profesionalizarea institutiei politiei locale.
 

Parlamentul vrea un fond special pentru autostrazi. La acest Fond special pentru autostrazi creat de Parlament vor putea contribui persoanel fizice si juridice, pe langa alte alocari.
 

 Camerele video auto sunt o noua situatie avuta in vedere de catre ANSPDCP din cauza GDPR. Protejarea datelor personale implica mai multe aspecte importante. Ce inseamna detinerea unei camere video auto pentru sofer din perspectiva GDPR? Vor avea soferii responsabilitati suplimentare sau trebuie sa se supuna unor noi reguli? 
 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x