Tudorel Toader incepe sa dea din casa si povesteste cum se adoptau legile pe Justitie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tudorel Toader incepe sa dea din casa si povesteste cum se adoptau legile pe Justitie
Tudorel Toader incepe sa dea din casa si povesteste cum se adoptau legile pe Justitie
de Magda Florea la 22 Apr. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
ministerul justitieitudorel toadereugen nicolicea

La fel ca Ponta, odata ce nu a mai avut loc in barca de salvare a social-democratilor, intr-un moment critic pentru partid, si Toader s-a trezit din mana dreapta a lui Dragnea, inamicul numarul unu al PSD.

Ponta a pierdut alegerile prezidentiale si, ca inaintasilor tai, Geoana sau Nastase, faima, dar si sustinerea politica, li s-au scurs printre degete. Este PSD un partid care accepta doar invingatorii sau pur si simplu se foloseste de politicieni atat cat dau ei randament, dupa care ii iau frumos pe faras si ii arunca in neant?

Nu stim. Cert e daca aceasta teorie ar fi adevarata, nu ar fi vorba doar de "randament" si competenta profesionala, cel putin la un nivel(discutabil) cerut de partid, ci si de obedienta.

Fiindca, desi Geoana, Nastase si Ponta au fost inalturati din spuma PSD, pentru ca au iesit sifonati la prezindetiale, Toader nu a pierdut alegerile si atunci se impune intrebarea: De ce s-a intors PSD impotriva lui? Pai, probabil, de la lipsa de obedienta.


Toader incepuse in ultimul timp sa nu mai urmeze ordinele de partid. Daca e mult spus asa, o spunem altfel: sa nu mai respecte planurile de guvernare. Planurile de a guverna prin Ordonanta de Urgenta data la Ordonanta de Urgenta peste Ordonanta de Urgenda, pe Justitie.

Avertismentele din Uniunea Europeana au inceput sa curva valuri valuri peste Guvernul de la Bucuresti si in special peste Ministerul Justitiei, lucru ce e posibil sa fi generat un dus rece peste constiinta ministrului. "Ce fac eu aici?" S-o fi intrebat Toader, incepand sa refuze sa mai dea OUG si sa mai vrea sa modifice Codurile penale si Legile Justitiei.

Ce va recomanda pentru functia de ministru al Justitiei?


Insa presiunea in acest sens ar fi cam mare, unii se pare ca sunt interesati de aceste modificari si au atata putere, incat au inceput sa-i sape groapa lui Tudorel, caruia i s-a gasit deja un inlocuitor: Eugen Nicolicea.

Ce il recomanda pe Nicolicea? Nu stim daca vocea si talentul sau, dar cu sigutanta nu CV-ul.

Eugen Nicolicea e deputat din anul 1992. Biografia sa oficiala de pe site-ul Camerei Deputatilor arata ca este absolvent a doua facultati: Electronica si Dreptul. La niciuna dintre ele insa nu se spune unde a absolvit si in ce an. 
 
Conform unei anchete a "Adevarul", deputatul PSD a intrat la Facultatea de Automatizari si Calculatoare a Universitatii din Timisoara in anul 1976. Surse de-ale ziarului au marturisit ca "undeva prin anul II sau III a ramas repetent”. "Tot nu reusea sa treaca un examen si atunci s-a transferat de la Automatizari si Calculatoare la Electronica, unde a si terminat, in anul 1982”.
 
A primit repartitie la Santierul Naval din Drobeta Turnu Severin, localitatea sa de bastina.
 
A doua facultate urmata de Eugen Nicolicea a fost Dreptul, cea despre care nu doreste sa ofere niciun fel de relatii. Un fost profesor a dezvaluit, pentru sursa citata, marele secret: a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de "Invatamant la Distanta”.  
 
 Un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universitatii Spiru Haret a spus ca Nicolicea era student acolo "la nivelul anilor 2008 sau 2009” si ca a urmat doar trei ani de facultate, pentru ca a facut doi ani intr-unul singur. "In acelasi timp facea aceeasi facultate si nevasta, si fiica lui”, sustine profesorul.
 
Investigatia a mers mai departe, si ziaristii au obtinut un document centralizator emis de Universitatea Spiru Haret, care contine rezultatele obtinute de studentii la Drept, Anul III, forma Invatamant la Distanta, in sesiunea de examene din iarna anului 2008. 
 
 Din cei 5.333 de studenti din toata tara inscrisi in lista, Eugen Nicolicea figureaza la pozitia 2066. Avea atunci 52 de ani. A obtinut nota 6 la Drept administrativ, nota 8 la Drept international public, nota 9 la Drept international privat, nota 9 la Drept comparat, nota 8 la Dreptul societatilor, nota 10 la Limba engleza si tot 10 la Relatii individuale de munca.

Nicolicea a cerut ca regele Mihai sa fie declarat persona non grata pe teritoriul Romaniei


Eugen Nicolicea a fost unul dintre cei mai inversunati sustinatori ai expulzarii regelui Mihai I. Pe 11 octombrie 1994, la cateva zile dupa ce Mihai I fusese oprit pe Aeroportul Otopeni si impiedicat sa intre in tara, Nicolicea a luat cuvantul de la tribuna Parlamentului si a cerut Ministerului de Externe ca acesta sa fie declarat "persona non grata” pe teritoriul Romaniei.

Mai mult, Nicolicea a cerut ridicarea imunitatii pentru doi parlamentari ai Opozitiei, Dinu Patriciu si Ticu Dumitrescu, pentru ca l-au intampinat pe Mihai I pe pista aeroportului.

Toader, incadrat ca propagandist PCR 

 
In fine, strict "pe CV", Toader ii ia fata lui Nicolicea ... un pic.

Toader are un numar impresionant de lucrari publicate in materie de drept penal si o activitate profesionala timpurie si ascendenta, ocupand functii importante imediat dupa absolvirea facultatii, la care nici nu a repetat vreun an.
 
Totusi, Toader a fost implicat in vechiul sistem. In august 1989, conducerea Comitetului Orasenesc Panciu a PCR il propune pe Tudorel Toader pentru functia de secretar al Biroului Organizatiei de Baza Procuratura–Justitie. Mai mult, dupa frecventarea cursurilor Universitatii Politice de Conducere in 1989, Tudorel Toader este incadrat ca propagandist PCR la cercul de invatamant politico-ideologic de la Consiliul Popular al orasului Panciu.
 

Toader are si cateva distinctii primite de-a lungul carierei:

 
2012 – Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de „Cavaler”
2012 – Ordinul „Sfintii Imparati Constantin si Elena”
2013 – Doctor honoris causa al Universitatii „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul
2015 – Premiul „Anibal Teodorescu”, conferit de catre Uniunea Juristilor din Romania pentru lucrarea Dialogul judecatorilor constitutionali
2015 – Premiul „Vintila Dongoroz”, conferit de catre Uniunea Juristilor din Romania, pentru lucrarea Explicatiile noului Cod penal
 
Toader a lucrat in anul 1990, angajat ca asistent universitar la Facultatea de Drept a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza” . De asemenea, in anul 1991 a promovat examenul de avocat in cadrul Baroului Iasi. A obtinut titlul de doctor in stiinte juridice, specializarea Drept procesual penal.
 
 Cu timpul a parcurs toate treptele didactice pana la gradul de profesor universitar. Toader a fost membru al mai multor foruri ale universitatii iesene, iar in perioada 2004–2016 a fost decan al Facultatii de Drept la care, de-a lungul carierei sale universitare, a predat criminologie, drept penal roman si drept penal european. Printre altele, Toader a fost si judecator CCR.
 
Presiuni sau nu, destin, intamplare, oricare ar fi motivele, cert e ca ne aflam in situatia in care lui Toader i s-a retras sprijinul politic, iar partidul il vrea acum pe Nicolicea in locul lui.

Vazandu-se dat la o parte, Toader incepe, la fel ca ceilalti perdanti ai PSD, sa arunce cu noroi in barca ce l-a purtat glorios prin politica romaneasca.

Tudorel Toader face dezvaluiri: Proiectele erau aduse la avizare cu cateva ore inaintea sedintelor de guvern

 
Duminica seara, Tudorel Toader a scris pe Facebook ca proiectele de acte normative erau aduse la avizare cu cateva ore inaintea sedintelor de guvern, iar apoi se invocau intarzieri ale Ministerului Justitei.
 
"O simpla intrebare !
Recunoaste cineva faptul ca proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu cateva ore inaintea sedintei de Guvern, ca apoi sa evoce o anumita intarziere de la MJ ?
 
PS: Adevarat este si faptul ca uneori se " intampla" exact invers - mai intai se evoca intarzierea la MJ, dupa care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.
 
Luni, Toader a revenit pe reteaua de socializare, cu o fotografie cel putin interesanta, care ilustreaza umbra sa , pe holurile de la MJ.
 
"La MJ !”, este mesajul are descrie fotografia inedita a ministrului.
 
 



Pe principiul "orice ministru ajunge o umbra", probabil.

Citeste si: Cum profita Guvernul de noua formula ROBOR

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024
Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie...

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x