Conserva cu depresie
declaratie avere orbansalariu orbanindemnizatie premiersalariu premierpsd cluj
De cand averile persoanelor alese sau doar unse in functii de stat sunt facute publice, presa si romanii asteapta cu nerabdare sa vada cate case, terenuri, masini, ceasuri are "vecinul" politician.
Pentru ca, inainte de a deveni prim-ministru, domnul Ludovic Orban nu ocupa vreo functie publica, poporu’ nu stia cum ii mai navigheaza corabiile si ce-i mai fac caprele.
Ei bine, martea trecuta, poporu' s-a lamurit in ce priveste veniturile si averea membrilor noului Guvern, condus de domnul Orban, care a declarat, pentru anul trecut, venituri nete din doua surse:
28.356 de lei, reprezentand consultanta tehnica, in cadrul Revicond Canaltech SRL, si
9.000 de lei, tot consultanta tehnica, pentru SCP Doru Traila&Asociatii.
Total
37.356 de lei, impartit la 12 luni, rezulta
3.113 lei in fiecare luna, cam cat un salariu mediu pe economie, bunicel, avand in vedere cati romani sunt platiti cu salariul minim pe aceeasi economie mai mult sau mai putin duduinda.
De altfel, cu putin timp inainte de publicarea, pe site-ul Guvernului, a declaratiei de avere, dupa o vizita facuta la sediul Bancii Nationale a Romaniei, prim-ministrul spunea presei ca el nu are bani de investitii intrucat traieste din indemnizatia de premier.
Nici nu se uscase bine cerneala folosita de seful Guvernului pentru a taia in zig-zag majoritatea rubricilor declaratiei sale de avere, ca oala sub care ard resentimentele PSD a dat in foc cu o idee pe care, aproape sigur, cei care au copt-o au crezut-o geniala.
Afland "cu ingrijorare" care au fost veniturile primului intre ministri, filiala PSD Cluj i-a trimis acestuia un pachet cu ceva de-ale gurii, cu un deodorant, un exemplar din cartea "Depresia in 60 de intrebari" si o bancnota de 100 de lei, iar seful filialei respective s-a aratat dispus sa adauge sarmale, sosoni si chiar lenjerie intima.
Atat de iubit este PSD in judetul Cluj, incat, chiar la alegerile castigate de el insusi acum aproape patru ani, a reusit sa determine alegerea a doar 3 deputati si a unui senator, care, intre timp, a devenit neafiliat niciunui grup parlamentar. Cat despre cati clujeni au pus stampila pe doamna Viorica Dancila la prezidentiale, numarul lor este direct proportional cu obiectele din pachetul PSD, partid pe punctul de a deveni mai necajit si mai deprimat decat cel pe care l-a cainat ironic trimitandu-i alimente.
In loc sa raspuna el la cele 60 de intrebari care l-au adus in depresie si facand "fas" mai des decat deodorantul destinat sefului PNL, PSD comite astfel de gesturi, dupa care se intreaba… filosofic de ce nu-l mai voteaza electoratul.
Bine sau nu, politicianul/omul adept al doctrinei
de dreapta a creat firme si locuri de munca, a platit si plateste taxe si impozite. Politicianul
de dreapta nu ajunge sa lucreze la stat decat dupa ce este ales intr-o demnitate publica si face totul pentru restrangerea administratiei centrale si locale intr-un nucleu care sa munceasca la fel de mult precum salariatii "din privat".
Bine sau nu, politicianul/omul adept al doctrinei
de stanga are aversiune fata de risc. Ca a fost sau nu intr-o demnitate publica, el chiar a lucrat (mai) toata viata la stat. In loc sa invete oamenii sa pescuiasca, el le aduce camionul cu peste la nas si le mai si canta-n struna daca le pute. El vrea (re)distribuirea unei avutii la care a contribuit prea putin sau deloc.
Ca se autointituleaza
de stanga sau
de dreapta, cu foarte putine exceptii, politicienii romani nu au intrat in politica venind din mediul de afaceri, din sectorul privat.
In ochii unora care au acumulat avere, apare drept o... ciudatenie ca un politician, pe deasupra si presedinte al PNL, sa aiba venituri modeste si sa duca o viata la fel de modesta, dar, totusi, peste media majoritatii romanilor.
Dar, macar din declaratia sa de avere, rezulta ca premierul a lucrat "in privat", unde, iata care sunt salariile, greu de crezut de catre politicienii cu trai mai bun din indemnizatiile de parlamentar care le aduc, tot potrivit declaratiilor de avere, 120.000-125.000 de lei pe an...
Foto: pexels.com