Marea rebranduire PSD

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Marea rebranduire PSD
Marea rebranduire PSD
de Magda Florea la 28 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
psdusr pluspnlalegeri europarlamentare 2019viorica dancila

Marti a fost o zi "de foc" pentru social-democrati, care s-au reunit in doua sedinte, de la ora 11, iar mai apoi de la 18:00, pentru a gasi "solutii" la criza in care se afla partidul la aceasta ora. Solutii care au fost anuntate marti seara si care vizeaza, intr-un cuvant, rebranduirea partidului, prin mutarea de ici-colo a acelorasi figuri arhicunoscute.

Sedintele de marti au adus ceva schimbari in PSD. "Schimbari" pe principiul "s-a schimbat modificarea". Practic, au fost decapitati unii si mutati dintr-o parte in alta, altii.

PSD nu vine in fata cu oameni noi, ci schimba putin abordarea comunicarii. Potrivit surselor, Dancila le-ar fi spus social-democratilor in Comitetul Executiv sa inceteze sa mai vorbeasca despre justitie, fiindca afecteaza imaginea partidului. Totodata, se incearca o defaimare a fostului lider care acum isi ispaseste pedeapsa de 3 ani si sase luni la Rahova. Mai multe nume grele din partid se dezic de Liviu Dragnea si spun ca alegerile europarlamentare au fost pierdute de "PSDragnea", iar acum vorbim despre un alt PSD, un PSD nou.

Marian Oprisan: ”A pierdut PSDragnea, de azi avem alt PSD. Avem un PSD preocupat de nevoile reale ale romanilor si sp le facem oamenilor o viata mai buna. Discutia pe justitie a incetat in PSD. Justitia trebuie sa fie independenta, sa aiba toate conditiile sa functioneze, cei care fura de la comunictate trebuie sa mearga la puscarie”.


In acest sens, Codrin Stefanescu a reactionat, spunand ca s-a saturat de colegii care se delimiteaza de Liviu Dragnea
 
"Nu vreau sa fiu surprins in perioada urmatoare ca exista colegi care se vor delimita de el (Liviu Dragnea - n.r.). M-am saturat sa vad oameni care se delimiteaza de colegi care sunt la ananghie, m-am saturat sa vad colegi de-ai nostri care se delimiteaza de Olguta Vasilescu cand are catusele la maini, de Gheorghe Nichita cand e condamnat, de Radu Mazare, de Nicusor Constantinescu, de Costica Nita, m-am saturat sa vad oameni care se delimiteaza de camarazi si colegi cand sunt la ananghie, cum e cazul lui Ionel Arsene. Eu vreau sa fim solidari si sa mergem mai departe, pentru ca, cu toata aceasta infrangere, am fost votati de foarte multi romani la care avem o datorie foarte clara",a mai spus Stefanescu, citat de Mediafax. Acesta spune ca e nevoie de congres cat mai urgent si catalogheaza drept zvon faptul ca s-ar incerca schimbarea sa. "Un congres in care sa limpezim lucrurile, sa candideze cine vor si delegatii sa voteze. E o vina colectiva, toti au muncit in aceasta campanie. Au muncit si Olguta si ministrii, senatorii, deputatii, toti au fost in campanie. Trebuie sa facem urgent o analiza (...) Liderul nostru e acum la puscarie, asa cum si-au dorit si unii si altii. Am facut apel la calm, sper sa fim uniti", a spus Stefanescu, inainte de sedinta PSD de dimineata.

Citeste si: PSD poate supravietui la Putere doar aruncand cu noroi in Dragnea

Au fost si voci care au cerut ca PSD sa faca un pas in spate si sa se retraga de la guvernare. Robert Negoita si Dumitru Buzatu sunt doar doua nume care au sustinut aceasta varianta, fara succes.

Viorica Dancila a spus dupa Cex-ul de marti seara: "coafura rezista". Nu, a spus ca PSD isi continua programul de guvernare, asa cum a sustinut inca din primele aparitii publice dupa aflarea sentintei lui Liviu Dragnea.

Insa PSD continua cu aceeasi echipa de oameni, ba chiar face apel si la cei ce au plecat, sa se intoarca. De exemplu, Firea a invitat membrii PRO Romania, plecati din PSD din cauza divergentelor cu Dragnea, sa revina in marea familie social-democrata. Invitatia este valabila si pentru Ponta, a spus doamna Firea, care pare ca prinde tot mai mult elan, dupa ce domnia sa spunea, luni, ca a fost doar "un sac de box in ultimele luni pentru PSD"

Raspunsul lui Ponta nu s-a lasat asteptat. Fostul premier a spus: ”Chiar nu ne facem iar “frati” cu hoti si incompetenti ca sa primim si noi un pic de “ciolan”! Chiar am inteles ce au vrut sa spuna oamenii prin votul din 26 Mai si nu ii sfidam si nici nu incercam sa ii prostim!”.

In aceste conditii, e posibil ca PRO Romania sa puna umarul la sustinerea Opozitiei PNL, USR PLUS si PMP, in contextul in care si UDMR pare sa faca pasi tot in aceeasi directie. Dupa ce a spus ca isi retrage sprijinul pentru PSD, UDMR pare a se fi inteles cu Opozitia, care a desemnat "unul de-al lor" pentru functia de Avocat al Poporului. Este vorba despre Péter Eckstein-Kovács.

In timp ce in Opozitie lucrurile par sa se aseze, iar partidele par a aplica o politica de coeziune si lasa de-o parte orgoliile politice, in PSD are loc "marea rebranduire".

Concret, in sedintele de astazi s-a stabilit ca:


1. Gabriela Firea isi reia functiile detinute anterior scandalului cu Liviu Dragnea, adica cea de presedinte PSD Bucuresti si de vicepresedinte national. Totodata, Firea a spus ca nu vrea sa candideze la alegerile prezidentiale.
 
2. Lia Olguta Vasilescu ii cedeaza functia de purtator de cuvant al PSD senatorului Titus Corlatean.
 
3. Comunicarea PSD va fi coordonata de o echipa de specialisti.
 
4. Codrin Stefanescu este inlocuit in functia de secretar general cu Rodica Nassar, de la PSD Sector 2.
 
5. Viorica Dancila a preluat interimatul la sefia PSD, pana cand va avea loc Congresul PSD si se va vota noul lider,

6. Se confirma strategia de dezicere a social-democratilor de Liviu Dragnea. Viorica Dancila a sustinut in cadrul CEx un discurs dur la adresa lui Liviu Dragnea si a spus ca partidul s-a indepartat de oameni,

7. In Cex s-a discutat si schimbarea sefilor unor Ministere-cheie. Astfel, s-a decis ca Ana Birchall sa ramana ministru plin la Ministerul Justitiei, desi duminica Viorica Dancila spunea ca PSD a pierdut alegerile din cauza discutiilor din jurul "Justitiei". Insa e posibil ca Birchall sa fi punctat la imagine cu aducerea in tara a lui Radu Mazare, Birchall declarand ca a grabit procedurile.

8. Titus Corlatean va detine si functia de vicepremier al PSD. 

9. Viorel Stefan va fi investit in functia de viceprim-ministru.

10. Roxana Manzatu, deputat PSD, a fost votata ca propunere pentru functia de ministru al Fondurilor Europene.

Viorica Dancila a facut declaratii dupa sedinta Cex


Dancila si-a inceput discursul confirmand faptul ca primarul general al Capitalei si-a recapatat functiile pierdute lunile trecute.

Dancila a declarat:

"Am ascultat opinia colegilor din teritoriu, despre alegerile europarlamentare si am luat decizii importante pentru partid. Este importanta pentru noi unitatea si sa intelegem unde am gresit. Acest lucru s-a intamplat la Bucuresti. Gabriela Firea a fost votata ca presedinte interimar al organizatiei Bucuresti si vicepresedinte al PSD.

Am avut discutii privind sustinerea ca lider al europarlamentarilor PSD a lui Dan Nica. Am supus votului functia de presedinte executiv si a fost votat in unanimitate Paul Stanescu, dar si cea de secretar general al PSD, Rodica Nasar a fost votata in unanimitate.

Am supus votului si parerea in ce priveste ramanerea la guvernare. Cu o singura exceptie, toti colegii au considerat ca nu trebuie sa amestecam lucrurile si ca trebuie sa continuam guvernarea. Am votat pentru propunerile referitoare la cele 3 portofolii unde avem interimar. La justitie a fost propusa Ana Birchall, la Fonduri Europene Roxana Minzatu, pentru Ministerul Romanilor de Pretutindeni propunerea a fost Natalia Intotero. Am votat si pentru vicepremier pentru parteneriate strategice pe Titus Corlatean.

A fost un CEx national care a durat foarte mult. Important este ca de aici s-a plecat cu acelasi mesaj de unitate si deschidere a partidului pentru toti cei care vor sa ni se alature".


In linii mari, Dancila a apelat la unitate intre membrii PSD si a spus ca programul de guvernare va merge mai departe. Dancila a facut un apel si catre seful statului, caruia i-a sugerat sa lase de-o parte "campaniile" si sa accepte noile propuneri la Ministere.

Totodata, Dancila a spus ca se va face o analiza atat la Ministerul de Interne, cat si la cel de Externe, pentru a stabili vinovatii de la situatia dezastruoasa a votului din Diaspora. "Oricine ar fi vinovat, trebuie sa plateasca, pentru ca toti oamenii au drept de vot. Vom lua masuri radicale", a spus Dancila.

Dancila a spus ca, daca va fi nevoie, PSD va reglementa "inclusiv prin legislatie" modalitati care sa imbunatateasca procedura de vot in diaspora.

Intrebata de jurnalisti ce se intampla cu functia lui Darius Valcov, Dancila a spus ca are de gand sa ia o decizie in acest sens, dar a avut o zi plina si nu a stabilit nimic in acest sens pana la aceasta ora.

Dancila neaga zvonurile ca in PSD ar fi doua tabere: Una a premierului, iar alta a Liei Olguta Vasilescu. "Olguta ramane in conducerea PSD. Nu stiu de unde a aparut aceasta stire", a spus Dancila.

Citeste si: LIVE TEXT: Cum au decurs BPN si Cex PSD de marti
 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri
Economie

HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri

today26 Apr. 2024
Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum
Business

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum

today26 Apr. 2024
Ce sunt monedele de aur de investitii?
Life Style

Ce sunt monedele de aur de investitii?

today26 Apr. 2024
Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri
Economie

HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri

today26 Apr. 2024
Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum
Business

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x