Pe cine trimitem in Parlamentul European pe 26 mai

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pe cine trimitem in Parlamentul European pe 26 mai
Pe cine trimitem in Parlamentul European pe 26 mai
de Magda Florea la 26 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
alegeri 2019alegeri europarlamentare

Pe 26 mai, romanii sunt chemati la urne pentru a alege mandatele europarlamentarilor pentru urmatorii 5 ani. Insa procedura de vot nu este chiar atat de simpla pe cat pare, si multi oameni inca nu disting bine candidatii si partidele politice care ii reprezinta. De aici, se pot produce erori grave, iar voturile pot fi acordate gresit, in favoarea alor partide decat cele dorite.

Pentru inceput, trebuie sa stii faptul ca duminica, pe 26 mai, au loc alegerile europarlamentare, adica scrutinul in urma caruia Romania isi va alege reprezentantii in Parlamentul European. Miza acestor alegeri are un impact deosebit asupra Romaniei, desi am fi tentati sa credem ca nu ne afecteaza prea mult ce fac ai nostri in Europa. Ei bine, Parlamentul European adopta decizii si rezolutii care ne privesc direct, are atributii in distribuirea fondurilor catre statele membre, in discutarea problemelor precum imigrantii sau schimbarile climatice.

De asemenea, tot duminica se organizeaza si Referendumul national privind Justitia. Vor fi trei buletine de vot distincte (unul pentru europarlamentare si doua pentru Referendum, care trebuie introduse fiecare in urna specifica). Referendumul initiat de presedintele tarii are ca scop aflarea opiniei romanilor cu privire la starea Justitiei si la ce trebuie facut pentru ca Romania sa aiba un sistem judiciar democratic, european si independent. 

Romanii vor regasi pe buletinele de vot urmatoarele doua intrebari, la care vor raspunde prin "DA" sau "NU".
 
"1 - Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?
 
2 - Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?”

Revenind la alegerile europarlamentare din aceeasi zi este esential sa reusim sa trimitem in PE politicieni cu viziuni pro europene fiindca pozitia de eurodeputat presupune colaborare cu institutiile europene pentru bunul mers al Uniunii. Si romanii au de unde alege, fiindca nu mai putin de 13 partide si trei candidati independenti au primit avizul BEC de a candida la aceste alegeri. Cele 13 partide intrate in cursa sunt: 

Alianta 2020 USR+PLUS (alcatuita din Uniunea Salvati Romania si Partidul Libertate, Unitate si Solidaritate), Alianta Liberalilor si Democratilor, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, PRO Romania, Partidul National Liberal, Partidul Miscarea Populara, Partidul Romania Unita, Partidul Social Democrat Independent, Partidul PRODEMO, Blocul Unitatii Nationale, Partidul Socialist Roman, Uniunea Democrata Maghiara din Romania si Partidul Social Democrat.
 
Candidatii independenti sunt: Gregoriana Tudoran, George Simion si Peter Costea.
 
Fiecare partid a stabilit o lista de candidati, care pleaca de la 12 si ajunge pana la 43 de persoane inscrise pe liste. In functie de numarul de voturi primit de partidul respectiv, acesta va reusi sa trimita in PE un numar cat mai mare de persoane inscrise pe liste. Pragul minim pe care trebuie sa il atinga un partid ca sa poata trimite reprezentanti in Parlamentul European este de 5% din voturile exprimate din cei 18.937.258 de alegatori cu drept de vot din Romania.
 
Sa vedem cu ce oameni vin in fata partidele din Romania si care este tipul de politica pe care il promoveaza ca sa isi convinga alegatorii  sa le ofere votul.
 

1. Partidul National Liberal

 
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a devenit foarte vocal in ultimele luni, spunand clar si raspicat ca alegerile europarlamentare sunt un obiectiv important pentru partidul sau, si ca vrea ca PNL sa reprezinte Romania in Parlamentul European.
 
PNL are o politica pro europeana sustinuta in special printr-o opozitie absoluta fata de actuala Putere din Romania.
 
Program PNL pentru alegerile din acest an are ca motto "Romania in primul rand" si promoveaza conceptul unei Romanii care sa stea la masa greilor Europei si sa le vorbeasca acestora de la egal la egal.
 
"Avem misiunea de a fructifica la maxim in beneficiul Romaniei toate avantajele care decurg din statutul de membru al Uniunii Europene, pe care il are Romania. Sloganul nostru de campanie este "Romania in primul rand".  Sigur ca unii imediat au sarit pe noi si au spus ca este un slogan nationalist.  Acest slogan, de fapt, exprima vointa noastra, a liberalilor, si sunt convins ca vointa fiecaruia dintre romani este ca Romania sa fie in primul rand al Uniunii Europene, Romania sa fie partener egal la toate deciziile care se iau la nivelul Uniunii Europene, Romania sa fie un stat respectat, un stat apreciat, un stat care poate sa influenteze deciziile la nivel european", arata liberalii pe site-ul oficial al partidului.
 
PNL are o lista alcatuita din 43 de candidati, in frunte cu jurnalistul Bogdan Ioan Rares, urmat de primarul Hava Mircea Gheorghe, pe locul al treilea fiind economistul Muresan Siegfried Vasile, pe locul al patrulea inginerul Blaga Vasile, pozitia numarul cinci fiind ocupata de matematiciana Valean Adina Ioana, Daniel Buda si Dan Motreanu. PNL mizeaza pe aceste 8 pozitii eligibile, ceea ce inseamna un scor de 25% la alegeri. 
 

2. Alianta 2020 USR+PLUS (alcatuita din Uniunea Salvati Romania si Partidul Libertate, Unitate si Solidaritate)

 
Pe 4 aprilie 2019, Alianta 2020 USR+PLUS si-a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, programul electoral pentru alegerile europarlamentare. Acesta este construit pe patru piloni principali: "Justitie si protejarea drepturilor romanilor in UE”, "Bunastarea societatii: sanatate, educatie, masuri anti-saracie”, "Prosperitate europeana acasa, in Romania” si "Politica externa si de securitate”.
 
Alianta propune romanilor o politica facuta altfel, cu politicieni ale caror programe si agende sunt mai aproape de nevoile si dorintele oamenilor, dar si mai transparente.
 
 Printre promisiunile aliantei se afla crearea unui MCV european aplicabil, aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, dar si modificari in educatie, agricultura si infrastructura.
 
"Pe data de 2 februarie 2019 s-a infiintat Alianta 2020 USR PLUS pentru a candida impreuna la viitoarele alegeri europarlamentare care vor avea loc pe data de 26 mai 2019.
 
Echipa centrala de campanie va fi condusa de doi Coordonatori nationali, cate unul desemnat de fiecare partid. Deputatul Catalin Drula va fi coordonatorul USR in timp ce Vlad Voiculescu va reprezenta partidul PLUS", se arata pe site-ul aliantei.
 
Alianta vine cu o oferta electorala de 43 de pozitii pe listele de candidati. Primul pe lista este fostul premier, Dacian Ciolos, urmat de Cristian Ghinea, Dragos Nicolae Pislaru, Clotilde Armand si Ioan Dragos Tudorache.
 

Lista completa a candidatilor Aliantei 2020 USR+PLUS

 
1 Dacian Ciolos PLUS
 
2 Cristian Ghinea USR
 
3 Dragos Nicolae Pislaru PLUS
 
4 Clotilde Armand USR
 
5 Ioan Dragos Tudorache PLUS
 
6 Nicolae Stefanuta USR
 
7 Vlad Botos USR
 
8 Ramona Victoria Strugariu PLUS
 
9 Vlad Gheorghe USR
 
10 Alin Cristian Mituta PLUS
 
11 Naomi Reniut Ursoiu USR
 
12 Valeriu Nicolae PLUS
 
13 Oana Toiu PLUS
 
14 Radu Ghelmez USR
 
15 Liviu Iolu PLUS
 
16 Radu Mihaiu USR
 
17 Andrei Ion PLUS
 
18 Iulian Lorincz USR
 
19 Adriana Cristian USR
 
20 Oana Popescu PLUS
 
21 Camelia Crisan USR
 
22 Anca Majaru PLUS
 
23 George Taranu USR
 
24 Bogdan Deleanu PLUS
 
25 Stefan Palarie PLUS
 
26 Silviu Gurlui USR
 
27 Alexandru Grigorescu Negri PLUS
 
28 Teodora Stoian USR
 
29 George Gima PLUS
 
30 Alexandru Varzaru USR
 
31 Raluca Amariei USR
 
32 Gabriela Maria Mirescu Gruber PLUS
 
33 Miroslav Tascu Stavre USR
 
34 Catalina-Teodora Sofron PLUS
 
35 Florin Andrei USR
 
36 Sorin Dan Clinci PLUS
 
37 Iulian Craciun PLUS
 
38 Emanuel Stoica USR
 
39 Daniela Serban PLUS
 
40 Octavian Berceanu USR
 
41 Mihaela Nestor
 
42 Cristina Iurisniti USR
 
43 Elena Uram USR

3. Partidul Social Democrat 

 
PSD traverseaza o perioada destul de tulbure in aceste zile. Liderul partidului tine primele pagini ale ziarelor in pripluirile sale pe la diverse institutii in incercarea de a scapa de dosarele penale si condamnarile pe care le a primit deja, in timp ce premierul PSD, Viorica Dancila, este huiduita in orice oras din tara isi face aparitia, ajungand astfel sa permita accesul in zonele unde se afla, doar sustinatorilor fideli, pe baza de parola.
 
Mai mult, sondajele dau o alta lovitura PSD, pe care il situeaza in preferintele alegatorilor, foarte aproape de PNL.
 
Pana vom vedea cati oameni isi vor da votul catre PSD, sa aruncam o privire peste politica propusa de partid, dar si peste lista de oameni pe care vrea sa ii promoveze in PE.
 
Discrusurile lui Liviu Dragnea au tenta nationalista si sugereaza ca Romania ar trebui sa aiba o politica independenta de UE si Europa, cu alte cuvinte "sa isi vada de treburile ei, si Europa la fel". De-a lungul timpului, Drganea s-a aratat, alaturi de Dancila, indignat de implicarea oficialilor europeni in "treburile noastre interne" si spune ca viitorii europarlamentari ai PSD trebuie "sa fie patrioti in fiecare celula a corpului” si „sa aiba curaj sa vorbeasca si sa apere interesul national al tarii".
 
Lista PSD pentru alegerile europarlamentare 2019 ocupa 43 de pozitii. Pe primul loc fiind Rovana Plumb, urmata de Avram Carmen Gabriela, Manda Iulian Claudiu, Terhes Cristian Vasile, Nica Dan, Grapini Maria, Ciuhodaru Tudor, Benea Adrian Dragos, Negrescu Victor si Cristea Adi Lucian.
 

4. Partidul Miscarea Populara

 
Partidul sustinut de fostul presedinte, Traian Basescu, propune un program pentru alegerile europarlamentare, sub sloganul "Mai multa integrare, mai multa prosperitate".
 
Programul PMP, intitulat "Mai multa integrare, mai multa prosperitate" include urmatoarele directii: cresterea subventiilor pentru agricultura, punerea in functiune a caii de navigatie Constanta -Rotterdam, apararea drepturilor celor 3,5 milioane de romani plecati la munca in Europa si promovarea obiectivului de tara propus de PMP – reintregirea tarii prin unirea tarii cu Republica Moldova. 
 
Presedintele a declarat ca daca va ajunge europarlamentar, va propune elaborarea unui regulament privind statutul migrantilor, care sa fie aprobat in Parlamentul European.
„Uniunea Europeana are probleme interne la care noi avem solutii practice, ce sunt prezentate in programul electoral. Spre exemplu, avem o populatie europeana nemultumita de situatia cu migratia, iar PMP nu va fi de acord cu transformarea UE intr-o uriasa moschee. Sa vina sa vada cum se traieste la noi, impreuna cu turci, cu tatari, cei care vin buluc in Europa din tari de cult islamic si sa accepte comportamentul civilizat. Propunerea noastra este sa se elaboreze un regulament cu privire la statutul migrantilor, care sa fie aprobat in Parlamentul European, regulament care sa oblige migrantii la integrare sociala prin gasirea unui loc de munca sau ca acestia sa se afle intr-o situatie de studii pentru locuri de munca. Sa manifeste respect pentru traditiile si cultura europeana si integrare in cultura europeana. Aceste pretentii le putem avea pentru ca nu noi i-am adus cu forta, ei au optat sa vina in Europa”, a spus Traian Basescu.
 
Si PMP vine cu o lista de 43 de candidati. Prima pozitie este ocupata de Traian Basescu, urmat de Eugen Tomac , Ioana Constantin, Marius Pascan, Simona Vladica, Robert Turcescu, Teodora Desaga , Petru Movila, Catalina Bozianu si Catalin Bulf.
 

5. PRO Romania

 

Partidul sustinut de fostul premier, Victor Ponta, promoveaza un program politic care se vrea "o alternativa la ceea ce azi inseamna un discurs xenofob, sovin, antieuropean, un discurs de ura, de dezbinare”. Programul celor de la PRO Romania este constituit sub sloganul "Mandri ca suntem romani, mandri ca suntem europeni".
 
"O Romanie dezvoltata, stabila si prospera este doar o Romanie europeana. Pro Romania crede ca locul nostru este si trebuie sa ramana in Europa, ca este nevoie sa fim mai activi, mai implicati si mai puternici si mai respectati in familia europeana. Pro Romania este singurul partid care are o echipa de profesionisti care a guvernat si poate guverna foarte bine aceasta tara. Consideram ca buna guvernare este singura solutie pentru o Romanie prospera cu o clasa de mijloc puternica si cu solidaritate sociala.
 
"Pro Romania militeaza pentru o tara puternica si dezvoltata care ofera romanilor din interiorul si din afara granitelor oportunitati de viata prin locuri de munca bine platite, siguranta pensiilor, servicii de educatie moderne si egale, infrastructura si un mediu sanatos. Pro Romania va lupta pentru o justitie corecta si independenta pusa in slujba cetatenilor si nu a celor puternici, o justitie fara greseli si abuzuri cu magistratii care se supun domniei legii si sunt responsabili pentru deciziile lor. Pro Romania este capabila sa readuca tara noastra pe drumul dezvoltarii si stabilitatii economico-sociale in randul familiei europene careia ii apartinem de drept", se mentioneaza in programul alegerilor promovat de PRO Romania.

PRO Romania propune o lista de 33 de candidati la alegerile europarlamentare. Primii zece candidati ai Pro Romania pentru alegerile europarlamentare sunt Victor Ponta, Corina Cretu, Mihai Tudose, Iurie Leanca, Geanina Puscasu, Gabriela Podasca, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu si Ionela Danciu.
 

6. Partidul Romania Unita


Partidul Romania Unita candideaza la alegerile europarlamentare desi, ideologic, este caracterizata de o doctrina eurosceptica. In fine. Partidul propune o lista de 30 de candidati a carei cireasa de pe tort este Sebastian Ghita, fugit in 2017 in Serbia pentru a scapa de problemele cu legea. 
 
”Sebastian Ghita, romanul care a lovit la temelia noii Securitati, care a devoalat Sistemul si unitatea „de elita” a DNA, care a militat pentru o Romanie a romanilor si care a devenit tinta si e haituit pentru ca a avut curajul de a spune adevarul, deschide lista candidatilor PRU la alegerile europarlamentare”, se arata intr-o postare de pe pagina de Facebook a PRU.
 
Ghita are si un mesaj pentru alegatorii Partidului Romania Unita: 
 
"Sebastian Ghita, romanul care a lovit la temelia noii Securitati, care a devoalat Sistemul si unitatea „de elita” a DNA, care a militat pentru o Romanie a romanilor si care a devenit tinta si e haituit pentru ca a avut curajul de a spune adevarul, deschide lista candidatilor PRU la alegerile europarlamentare”, se arata intr-o postare de pe pagina de Facebook a PRU.
 

7. Alianta Liberalilor si Democratilor

ALDE guverneaza Romania, alaturi de colegii de la PSD. Insa la alegerile europarlamentare, ALDE are liste separate.
 
Partidul lui Tariceanu spune ca "Romania are nevoie de oameni cu experienta si curaj care sa reprezinte cu demnitate interesele tarii noastre si ale cetatenilor romani, atat din tara, cat si din strainatate”.
 
Din pacate, la fel ca PSD, si ALDE a cazut in dizgratiile marii familii europene ALDE, care a cerut excluderea ALDE Romania, din cauza ca partidul de la noi a sustinut interventiile in justitie orchestrate de PSD, prin care s-au modificat Codurile penale.  Singurul miting electoral al ALDE a avut loc in Brasov si a fost intampinat cu proteste, de altfe, sondajele nu arata deloc o popularitate mare pentru ALDE, care, alaturi de PSD, inregistreaza scaderi in preferintele alegatorilor.
 
Lista candidatilor:
 
1. Norica Nicolai (actual europarlamentar ALDE)
 
2. Daniel Barbu (fost presedinte al AEP)
 
3. Renate Weber (actual europarlamentar ALDE)
 
4. Ovidiu Silaghi (fost ministru al Transporturilor)
 
5. Varujan Vosganian (vicepresedinte ALDE)
 
6. Andrei Gerea (chestorul Camerei Deputatilor)
 
7. Radu Silaghi (conf. univ dr. la Universitatea Babes Boyai)
 
8. Eusebiu Pistru (liderul ALDE Arad)
 
9. Horia Victor Toma (fost primar al Ploiestiului
 
10. Tudor Ionescu (membru ale TLDE)
 

8. Partidul Social Democrat Independent

 
Formatiunea politica infiintata de Marian Vanghelie plagiaza, practic, PSD. Nu numai ca imprumuta culorile alb si rosu de la colegii sai, ba ia chiar si sigla cu trandafirul reprezentativ.
 
Diferenta e ca PSD are ca emblema trei trandafiri, in timp ce PSDI este reprezentat de o mana care pare a oferi un trandafir.
 
Cat despre doctrina si ideologia partidului, il lasam pe domnul Vanghezile sa vorbeasca: ”Se numeste Partidul Social Democrat Independent (PSDI) si cred ca romanii vor intelege si vom izbandi sa ne debarasam de aceste gunoaie care au distrus aceasta tara. (...) O sa fie un partid de stanga, un partid - daca vreti - in care muncitorii sa se regaseasca, si cand spunem muncitori ne referim de la ceferisti, de la cei care lucreaza pe vagoane, pana la vanzatorii de la Metro, de la Carrefour, ca nu mai exista nimenea astazi care sa poata sa le ia apararea. Va fi un partid de stanga, la stanga PSD-ului, stanga nationalista, in sensul cel mai coerent al lucrurilor, in sens pozitiv”.
 
Tot cu 43 de pozitii vine si PSDI pentru alegerile europarlamentare. Pe primul loc al listei se afla George Comsa. Alte nume: Andrei Mirela Tatiana, Andrei Roxana Gabriela, Berchez Bianca Maria, Chirita Veronica, Costache Danut, Ilie Bogdan Marius, Nicorescu Virgil.
 

9. Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei

 
UNPR aplica o politica cu viziuni nationaliste si are drept slogan "Pentru o Europa prospera. Schimbam Romania in bine. Dumnezeu, onoare si patrie”. 
 
Potrivit presedintelui partidului, Gabriel Oprea, "UNPR doreste sa trimita in Parlamentul European romani, patrioti adevarati care sa se bata pentru interesele Romaniei si nu sa isi denigreze tara”.
 
Tot 43 de pozitii are lansate si UNPR pentru listele de candidati. Pe primul loc fiind Nastase Ilie, urmat de Iordanescu Anghel, Adam Luminita Pachel, Tanasescu Claudiu Ciprian, Manolache Mircea si Tomescu Constantin.
 
"Suntem deosebit de onorati sa avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioti romani, unii dintre cei mai buni ambasadori ai tarii noastre, care au sustinut si au promovat fara incetare imaginea Romaniei in lume. De astfel de oameni avem nevoie sa reprezinte tara peste tot in lume, nu de unii care dupa ce au fost trimisi de romani in Parlamentul European au uitat ca ei sunt romani si nu au facut altceva decat sa ne denigreze tara. Ii cunosc pe acesti doi bravi romani de foarte multa vreme”, arata UNPR intr-un comunicat de presa.
 

10. Uniunea Democrata Maghiara din Romania

 
 Pe 4 aprilie 2019, UDMR a prezentat la Cluj-Napoca programul electoral intitulat "Transilvania prospera, Europa puternica”. Mesajul campaniei promovate de UDMR este unul cu accente regionale, insa partidul cere voturi romanilor promitandu-le imbunatatirea infrastructurii si ratei de absorbtie a fondurilor europene.
 
Tot 43 de pozitii are pe liste si UDMR, insa, ca si in cazul celorlalte partide, primii 5-10 oameni sunt cei mai impotanti, iar aceste locuri sunt ocupate la UDMR de catre: Winkler Iuliu, Vincze Lorant Gyorgy, Hegedius Csilla, Oltean Csongor, Sogor Csaba, Kovacs Irina Elisabeta, Cseke Attila Zoltan, Benko Erika, Pataki Csaba si Ambrus Zsombor.
 
 

11. Blocul Unitatii Nationale 

 
Blocul Unitatii Nationale a strans cele 200.000 de semnaturi necesare pentru participarea la alegerile europarlamentare din acest an.
 
"Fii alaturi de Blocul Unitatii Nationale in misiunea de a curata Romania de actuala clasa politica!
 
Au mai ramas cateva zile pana cand vor fi alesi eurodeputatii care ne vor reprezenta la nivelul Uniunii Europene pana in 2024.
Actuala clasa politica cu reprezentare parlamentara nu este in slujba Romaniei. Cu fiecare zi care trece, Romania pierde resurse umane si financiare, iar cat de curand va pierde si teritorii, daca vom ramane absenti la ce se intampla in jurul nostru! 26 mai 2019 poate fi momentul de cotitura in istoria Romaniei, cu o singura conditie - sa nu mai votam partidele care s-au tot perindat la putere!
In cei 29 de ani ne-au aratat ce pot! Gata! Ajunge! Locul lor trebuie preluat de o forta politica onesta, dreapta si responsabila pentru viitorul Romaniei!", transmit reprezentantii Blocului Unitatii Nationale pe site-ul oficial.
 
Primii 5 candidati ai Blocului Unitatii Nationale BUN la alegerile europarlamentare (in ordinea publicata pe buletinele de vot):
 
1. Gabriel Vulpoiu
2. Costel Stanciu
3. Saveta Ionesi
4. Manuela Aciubotaritei
5. Stefan Zara 
 

12. Partidul PRODEMO Partidul Socialist Roman

 
 Partidul PRODEMO
 
„PRODEMO propune pentru Parlamentul European o lista cu candidati care nu au facut niciodata politica, realizati profesional si cu o pasiune comuna: dragostea pentru Romania”, a subliniat Ivan.
 
Noul partid are ca obiective redobandirea demnitatii nationale ca suma a demnitatii fiecarui roman, sustinerea familiei naturale, consimtita prin casatoria dintre un barbat si o femeie, valorificarea, in tara, a competentei, creativitatii si excelentei romanilor, sprijinirea luptei impotriva coruptiei, corecta, depolitizata si recuperarea cu prioritate a averilor ilicite", a declarat Catalin Ivan dupa inscrierea PRODEMO la BEC.
 
Tot Ivan mai spune despre PRODEMO ca este  cel mai modern proiect politic din Europa, care va functiona total transparent, atat in ceea ce priveste activitatea si finantarea, cat si alegerea reprezentantilor pentru functiile publice.
 
 Partidul PRODEMO vine cu 27 de propuneri pe listele alegerilor europarlamentare. Primii 5 candidati ai Partidului Prodemo la alegerile europarlamentare (in ordinea publicata pe buletinele de vot):
 
1. Sorin Ivan
2. Alexandra Picos
3. Cornel Radu
4. Aristidie Burdusel
5. Bogdan Matei
 

13. Partidul Socialist Roman

 
 Partidul Socialist Roman a fost fondat in 2003 de membrii Partidului Socialist al Muncii (PSM) care au refuzat comasarea prin absorbtie a acestui partid in Partidul Social Democrat (PSD), decisa anterior sub conducerea lui Ioan Sasu.
 
"Cunoscut fiind faptul ca  institutiile europene si ambasadele anumitor state in Romania sunt interesate sa pastreze si sa-si mai insuseasca parti din averea tuturor romanilor, Partidul Socialist Roman atrage atentia si asupra pericolelor externe care sunt amplificate de aceasta internationalizare a disensiunilor interne, chiar de catre asa-zisul Presedinte, Klaus Werner Iohannis, presedinte al „partidului meu”, al „Guvernului meu” si al „Parlamentului meu” si de cozile de topor care alearga cu jalbele la „inaltele porti” care nu fac altceva decat sa confirme statutul de colonie americano-europeana al Romaniei. Aceasta destabilizarea interna face nu numai jocul ocupantilor Romaniei, ci mai ales, pe a celor care spera sa participe la reimpartirea zonelor de influenta, la preluarea unor parti consistente din tara noastra, ale caror actiuni se intensifica ca ritm si agresivitate tocmai in aceste zile", transmit reprezentantii PSR.
 
PSD vine cu o oferta electorala alcatuita din 27 de persoane inscrise pe liste, care atrata astfel: 
Badea Marin, Mircea Violeta, Dima Petrica, Riegler Corneliu, Dinu Adrian Manuel, Roman Rodica Dorina, Zbaganu Gheorghita, Petrosel Carmen, Zdrobis Costica, Manoiu Remus Florin.
 
Acestea sunt partidele care candideaza la europarlamentarele din 2019. Sa vedem cine sunt cei trei independenti:

Candidatii independenti sunt: Gregoriana Tudoran, George Simion si Peter Costea.

Candidatii independenti: 

1. Georgiana Tudoran

 
Gregoriana Tudoran este membru fondator al "Impreuna pentru A8”, una din asociatiile civice care militeaza pentru constructia autostrazii Unirii (Targu Mures- Iasi- Ungheni)

"Suntem convinsi ca romanii vor vota o femeie desteapta, doctor in economie, antreprenor, jigniti de imaginea creata romancelor de femeile care au ajuns sa ne reprezinte. Suntem convinsi ca miile de romani din afara tarii vor vota un specialist in afaceri europene, nu neaveniti care vad in postul de europarlamentar numai un salariu gras si o perioada lunga de shopping. Suntem convinsi ca romanii vor vota o persoana care nu face decat politica romanului, indiferent unde e acesta, in tara sau in afara ei”, se arata intr-un comunicat al asociatiei "Impreuna pentru A8”.
 

2. George Simion


George Simion vine cu un mesaj pro democratic pentru Romania.
 
"Au trecut 100 de ani de la Marea Unire, 29 de ani de la Revolutia Romana si 12 ani de la momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Trecutul ne obliga la invatarea lectiilor si la stabilirea directiei in care ne indreptam.
 
Zilnic vedem cum interesele marunte genereaza un destin mediocru si ceea ce propun, in calitate de candidat independent la alegerile europarlamentare, este sa urmarim interese majore pentru a scoate Romania din anonimat.
 
Toti ne dorim sa redam Romaniei demnitatea pe scena internationala si mai ales, in Uniunea Europeana.
 
Toti ne dorim un stat mai mare, mai puternic din punct de vedere economic.
 
Toti ne dorim restabilirea corectitudinii in relationarea cu romanii, oriunde s-ar afla ei, la Bucuresti, in Covasna, la Chisinau, in Timoc sau Cernauti, la Roma sau Madrid.
 
Toti ne dorim, dincolo de mecanismele birocratice, un raport mai solid si reciproc avantajos cu partenerii externi", este mesajul candidatului independent.

3. Peter Costea 


Peter Costea este presedintele Aliantei Familiei din Romania si candideaza la alegerile europarlamentare 2019 cu dorinta de a reprezenta in Parlamentul European pe cei care impartasesc valorile crestine si principiile fundamentale ale democratiei.
 
Platforma electorala a candidatului Peter Costea este fundamentata pe valorile democratiei crestine. Obiectivele majore pe care va pune accentul sunt:
 
dezvoltarea unei culturi pro-viata, pro-familie, in favoarea valorilor crestine;
promovarea libertatii religioase si de constiinta;
nediscriminarea cetatenilor romani in Uniunea Europeana;
stimularea unui mediu economic favorabil micilor intreprinzatori;
stimularea dezvoltarii unor locuri de munca bine platite in Romania, in concordanta cu pregatirea profesionala a fiecarui individ;
reafirmarea rolului de promotor a valorilor crestine, pe care Romania trebuie sa si-l asume, ca natiune preponderant crestina, in spatiul European;
promovarea si fortificarea democratiei si a statului de drept in Romania.

Ordinea pe buletinele de vot


Din moment ce am vazut cine candideaza la alegerile europarlamentare, sa aruncam o privire si asupra ordinii de pe buletinele de vot.

Ordinea stabilita prin tragere la sorti la BEC este urmatoarea:
 
Pozitia nr. 1 - Partidul Social Democrat
 
Pozitia nr. 2 - Alianta electorala "Alianta 2020 USR Plus"
 
Pozitia nr. 3 - Partidul PRO Romania
 
Pozitia nr. 4 - Uniunea Democrata Maghiara din Romania
 
Pozitia nr. 5 - Partidul National Liberal
 
Pozitia nr. 6 - Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor - ALDE
 
Pozitia nr. 7 - Partidul PRODEMO
 
Pozitia nr. 8 - Partidul Miscarea Populara
 
Pozitia nr. 9 - Partidul Socialist Roman
 
Pozitia nr. 10 - Partidul Social Democrat Independent
 
Pozitia nr. 11 - Partidul Romania Unita
 
Pozitia nr. 12 - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei
 
Pozitia nr. 13 - Blocul Unitatii Nationale BUN
 
Pozitia nr.  14 - Gregoriana-Carmen Tudoran
 
Pozitia nr. 15 - George-Nicolae Simion
 
Pozitia nr. 16 - Peter Costea

Citeste si: Pe 26 mai iesim la vot | Europarlamentare 2019

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x