ANALIZA: Cei mai bogati infractori din istorie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Cei mai bogati infractori din istorie ANALIZA: Cei mai bogati infractori din istorie
de Manager.ro la 17 Oct. 2011
Urmareste-ne pe Google News
analizainfractoriavereal caponedroguricrime

Oricine spune ca infractiunile nu aduc venituri considerabile, ar trebui sa analizeze lista urmatorilor infractori de renume.

Aceasta colectie de spargatori de banci, traficanti de droguri, criminali si talhari deghizati in oficiali ai poporului demonstreaza ca unii ar face orice pentru a domina lumea interlopa, de la lansarea unor intimidari, pana la crime feroce. Bernard Madoff nu a fost inclus in randul criminalilor, fiind mai degraba un escroc. Clasamentul se concentreaza asupra celor cu adevarat...RAI.

10. Joseph Kennedy (200 - 400 milioane de dolari, miliardar in banii de astazi)

Joseph Kennedy era un personaj aparent inofensiv, provenit dintr-o familie americana celebra...si profund interconectat cu marii traficanti de alcool, care vindeau pretiosul lichid in timpul Erei Prohibitiei.



Este binecunoscut pentru afacerile intreprinse alaturi de capul familiei de mafioti Luciano, Frank Costello, pe care-l ajuta sa introduca alcoolul in tara, pentru o distributie cat mai larga, in perioada de dupa Primul Razboi Mondial. Kennedy nu s-a oprit la profitul realizat din vanzarea ilicita de bautura, ci a fost acuzat ca i-a inscenat unui partener de afaceri un viol, pentru a-i fura business-ul "cu totul".

La pacatele lui Joseph Kennedy putem adauga si faptul ca era profund antisemit si un mare fan Hitler. Averea sa s-ar masura in miliarde astazi (in 1957 a ocupat locul I in topul Fortune al celor mai bogati indivizi). Interesant este faptul ca familia Kennedy nu l-a renegat niciodata pe talharul Joseph Kennedy.



9. Meyer Lansky (300 - 400 milioane de dolari)

"Contabilul Mafiei", Meyer Lansky, a detinut un imperiu de jocuri de noroc in America anilor '30, cu ramificatii care ajungeau din Florida pana in Las Vegas. Cea mai mare parte a averii sale a fost generata de legaturile stranse cu Mafia. Lansky era bun prieten cu Benjamin "Bugsy" Siegel. A fost un infractor complet - multe personaje fictive din filmele despre Mafie au fost conturate dupa chipul si asemanarea sa, printre care Michael Corleone din "Nasul" si Max Bercovicz din "A fost odata in America".

Chiar si dupa "pensionare", Lansky s-a situat in clasamentul celor mai bogati 400 de oameni din SUA. La momentul mortii sale, survenita in 1983, FBI a concluzionat ca Meyer Lansky detinea o avere de sute de milioane de dolari, in conturi mascate. O investitie de viitor, am spune...



8. Griselda Blanco, "Nasa" (500 milioane de dolari)

"Nasa" din Miami, Griselda Blanco, a fost una dintre marile traficante de droguri din anii '70 - '80, devenita celebra pentru ferocitatea de care putea da dovada. A fost recunoscuta atat pentru abilitatile dure in afaceri, cat si pentru tendintele criminale (la varsta de 11 ani, si-a luat ostatic un coleg de scoala, a cerut o recompensa si in final l-a ucis cu un glont in cap).

Blanco a fost suspectata de uciderea celor trei soti ai sai si a comandat peste 200 de asasinate, in timpul "domniei" sale pe scena infractionala din SUA. S-a ascuns la mijlocul anilor 2000 si ultima oara a fost zarita in 2007. Daca mai traieste, s-ar putea sa fie una dintre cele mai bogate femei de pe planeta.



7. Anthony Salerno (600 milioane de dolari)

Adevaratul "Fat Tony" nu era atat de amuzant ca-n "The Simpsons". Usor de recunoscut, Anthony Salerno a fost Consilierul familiei mafiote Genovese, in anii '70, dezvoltandu-si treptat abilitatile de gangster, manifestate in zone precum jocurile ilegale, camatarie si taxe de protectie.

In anii '60, imperiul sau infractional din New York genera 50 milioane de dolari pe an. Salerno era cunoscut si datorita faptului ca le trimitea prietenilor sai felicitari de Craciun, in care acesta poza pe veranda, in pijamale. Salerno a murit la varsta de 80 de ani, in puscarie.



6. Joaquin Loera (1 miliard de dolari)

Criminalul mexican Joaquin Loera este un "mielusel" pe langa lordul drogurilor, Pablo Escobar. Totusi, ramane notabil in istoria criminalitatii. Loera a facut avere din vanzarea de droguri si are mai multe porecle, printre care El Chapo si Crystal King.

Actualmente, Joaquin Loera este dat in urmarire generala in propria tara si ramane cel mai puternic traficant de droguri din lume. Averea sa este estimata la 5 miliarde de dolari (in 2010, a ocupat locul 937 in topul Forbes al celor mai bogati oameni).

Ultima oara, El Chapo si-a facut simtita prezenta dupa ce a lasat un mesaj pe corpurile neinsufletite a doi politisti ucisi: "N-o sa-l prindeti niciodata pe El Chapo, nici preotii, nici politicienii". Pana acum, vorbele lui El Chapo s-au adeverit...



5. Al Capone (venituri de 1,3 miliarde de dolari pe an, dupa inflatia ajustata)

Mafiotul-simbol Al Capone a fost un "geniu" al criminalitatii, in zilele sale de glorie. Capone a aprovizionat America cu rauri intregi de bautura de contrabanda, in anii '20 - '30 si a devenit “de neatins” in Chicago.

In 1929, activitatile sale ilicite aduceau venituri de 100 milioane de dolari pe an (peste un miliard de dolari in banii de astazi). Capone si-a gasit timp sa fie si filantrop, respectiv persoana publica...pana cand a fost adus in fata procurorilor, pentru evaziune fiscala.



4. Susumu Ishii (1,5 miliarde de dolari)

"Nasul" mafiei japoneze Yakuza, Susumu Ishii, a fost membru al unei unitati militare in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa terminarea conflagratiei, s-a reinventat ca gangster si a urcat in ierarhia grupului infractional Inagawa-kai.

A reusit sa castige 1,5 miliarde de dolari din imprumuturi camataresti, contracte bancare si escrocherii imobiliare, dar a pierdut sume importante in timpul bulei financiare care a afectat Japonia in anii '80. Mafiotul japonez era atat de popular la vremea decesului sau, survenit in 1991, incat la funeralii au participat peste 5.000 de oameni.



3. Carlos Enrique Lehder Rivas (2,7 miliarde de dolari)

Carlos Lehder este unul dintre cofondatorii cartelului de droguri Medellin, care reuneste traficantii de droguri din America de Sud. In fiecare zi, acestia livrau stupefiante in valoare de 60 milioane de dolari (liderul lor, Jose Gonzalo Rodriquez Gacha, a fost prezent in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni, din 1988). Profund megaloman, traficantul nu a facut rabat de la "calitate" - si-a cumparat un avion privat si o insula din Bahamas, pentru a realiza transporturile de droguri in SUA.

Cati afaceristi legali si-ar permite asa ceva? Dupa ce a invartit pe degete o avere care l-ar fac pe "Scarface" sa roseasca, Lehder a fost incarcerat in anii '80 si inca isi petrece zilele "la racoare".



2. Pablo Escobar (9-25 miliarde de dolari)

Escobar s-a nascut intr-un sat amarat din Columbia, unde nu avea nici macar curent electric. De acolo, a devenit cel mai bogat infractor din lume. Un om dintr-o bucata, urata, ce-i drept.

La apogeul carierei sale infractionale, el si asociatii din cartelul Medellin traficau 15 tone de cocaina in fiecare zi si mituiau autoritatile in stanga si in dreapta. In 1989, revista Forbes estima ca Escobar era al saptelea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 25 miliarde de dolari si controla 80% din piata mondiala de cocaina.

Chiar daca a fost un personaj lipsit de orice mila, Escobar s-a dovedit afectuos cu familia sa (a cheltuit 1 milion de dolari pentru confortul fiicei sale, in timp ce el era cautat de autoritati). Pablo Escobar a fost omorat intr-un schimb de focuri cu politia.



1. Amado Carrillo Fuentes (circa 25 miliarde de dolari)

Baronul cocainei, Amado Fuentes, a fost un personaj negativ "in carne si oase". Fuentes a dispus de o "infrastructura" considerabila: un imperiu mexican vast si 727 de avioane cu care isi transporta drogurile. Infractorul si-a facut chiar si o operatie estetica, pentru a-si schimba infatisarea.

La momentul mortii sale, survenita in urma unor complicatii medicale, Amado Carrillo Fuentes detinea o avere de peste 25 miliarde de dolari, devenind cel mai bogat criminal din toate timpurile.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x