ANALIZA: Ingeri si demoni la Forumul Economic Mondial de la Davos

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Ingeri si demoni la Forumul Economic Mondial de la Davos ANALIZA: Ingeri si demoni la Forumul Economic Mondial de la Davos
de Manager.ro la 25 Ian. 2012
Urmareste-ne pe Google News
analizaingeridemoniforumul economic mondialdavosfacebook

A 42-a intalnire anuala a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos-Klosters (25 - 29 ianuarie 2012) reprezinta un eveniment urmarit de toti economistii si nu numai.

Dincolo de fetele cunoscute - politicieni, sefi de stat si directori importanti, in Elvetia se aduna si figuri inedite, din domeniul inovatiei, literaturii sau muzicii. Care sunt chipurile intalnirii de la Davos?

Sheryl Sandberg, Facebook, SUA

Sandberg este COO-ul (chief operating officer) al celei mai mari retele sociale din lume, Facebook, care se pregateste pentru o oferta publica initiala de rasunet, potrivit All Things D. In timp ce Facebook a crescut semnificativ, s-au inmultit si criticile la adresa site-ului, privitoare la siguranta datelor personale. Rivalul "proaspat" al Facebook-ului este reteaua sociala a celor de la Google, Google+.



Khalid Al-Falih, Saudi Aramco, Arabia Saudita

Falih este presedintele si directorul executiv al companiei Saudi Aramco, gigantul petrolier condus de stat, cel mai mare exportator de titei din lume. In luna ianuarie, compania a anuntat ca are in vedere un plan de invesitii de 200 miliarde dolari, care vizeaza constructia de rafinarii in China si Indonezia, pentru a-si dubla capacitatea si in scopul exploatarii de noi zacaminte, in urmatorii zece ani.

Jamie Dimon, JPMorgan Chase, SUA

Presedintele si CEO-ul JPMorgan Chase a declarat in cadrul unui interviu acordat CNBC, ca SUA trece printr-o "recuperare modesta". Dimon a mai spus ca reglementarile fiscale submineaza realizarea obiectivelor economice ale guvernelor din toata lumea si compromit activitatea bancara.

George Soros, Soros Fund Management, SUA

Investitorul miliardar Soros este recunoscut pentru comentariile sale referitoare la viitorul UE. Nu de putine ori a spus ca prabusirea monedei euro si scindarea UE ar avea consecinte dezastruoase asupra sistemului financiar global. In septembrie, Soros a mai declarat ca SUA ar putea trece printr-o dubla recesiune, vinovati fiind republicanii americani, care au pus bete-n roate planului de stimulare fiscala propus de administratia presedintelui Barack Obama.

Muhammad Yunus, laureat al premiului Nobel, Bangladesh

Yunus, economist de profesie, a fondat Grameen Bank, care ofera imprumuturi mici oamenilor saraci, fara garantii. Imprumuturile microcredit ii ajuta pe cetateni sa supravietuiasca financiar. In 2006, Yunus si Grameen au primit Premiul Nobel pentru Pace.

Stuart Gulliver, HSBC Holdings, Marea Britanie

Dupa ce Gulliver a fost desemnat in functia de CEO, in august 2011, banca a trecut printr-un "seism" serios. Mii de angajati au fost disponibilizati, potrivit Financial Times. Banca si-a regandit strategia, concentrandu-se asupra Asiei si Braziliei.

Sizwe Nxasana, FirstRand, Africa de Sud

Nxasana este CEO-ul FirstRand, una din cele mai mari banci din Africa de Sud si a doua companie financiara din tara. In septembrie, FirstRand a inregistrat un profit anual in crestere si a oferit dividende speciale.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Cancelarul german deschide lucrarile Forumului Economic Mondial de la Davos, editia 2012 si joaca un rol esential in administrarea crizei europene. Este unul din personajele-cheie ale intalnirii din Elvetia. Liderii europeni au promis in 14 ianuarie ca vor stabili bazele fondului de bailout pentru statele cu probleme, dupa retrogradarile dure de rating efectuate de agentia americana Standard & Poor's.

Liu Xiaoguang, Beijing Capital Group, China

Liu este presedintele Beijing Capital, companie cu afaceri in infrastructura urbana, imobiliare si servicii financiare, pe teritorul Chinei. Totodata, compania construieste proprietati rezidentiale si complexe comerciale. In calitate de antreprenor asiatic, Liu este si membru al SEE (Societatea Antreprenorilor si Ecologiei) din China, care doreste sa combata, printre altele, fenomenul de desertificare din Mongolia.

Alan Rusbridger, The Guardian, Marea Britanie

Rusbridger este editorul coordonator al ziarului The Guardian si un vehement sustinator al libertatii presei. In 2011, The Guardian si-a lansat pagina de internet americana.

Paul Bulcke, Nestle, Elvetia

In calitate de CEO al celui mai mare producator alimentar din lume, Bulcke trebuie sa sondeze piata pentru a identifica cele mai bune preturi la marfuri si sa faca fata schimbarilor dramatice din tarile emergente. Pana acum, s-a descurcat excelent. Nestle este un brand recunoscut in statele in curs de dezvoltare si si-a majorat asteptarile privind castigurile inregistrate in 2011.

Drew Houston, Dropbox, SUA

Houston este fondatorul si CEO-ul Dropbox, serviciul gratuit care permite partajarea de fotografii, documente si continut video, fara nevoia trimiterii prin email a unor fisiere "gigantice". Compania a fost fondata in 2007 de catre Houston si Arash Ferdowsi, doi studenti inteligenti. In prezent, Dropbox este utilizat de 45 milioane de internauti din toata lumea.

Paulo Coelho, scriitor, Brazilia

Coelho este un scriitor de succes, binecunoscut pentru cartea "Alchimistul", care a devenit best-seller si a fost tradusa in peste 70 de limbi. In era digitala, maestrul Coelho a trecut la noi platforme de promovare. Realizeaza clipuri video, comunica prin intermediul blogurilor si are peste 7 milioane de fani pe Facebook.

Darell Hammond, KaBOOM!, SUA

Hammond este un antreprenor social, care a pus prioritatea construirii unor locuri de joaca mai sigure pe agenda autoritatilor. Este fondatorul si CEO-ul KaBOOM!, o organizatie non-profit dedicata promovarii locurilor de joaca sigure in scoli si cartiere. Hammond a infiintat KaBOOM! dupa ce a citit o stire referitoare la doi copii din Washington, care s-au sufocat in timp ce se jucau intr-un autovehicul abandonat. Tragedia s-a petrecut in 1995. La deschiderea celui de-al 2000-lea loc de joaca KaBOOM! a participat chiar si Prima Doamna a Americii, Michelle Obama (2011).

Hugh Grant, Monsanto, SUA

Grant este presedintele si CEO-ul Monsanto, companie din domeniul agricol, cu incasari uriase. Monsanto s-a extins puternic in Brazilia si Argentina. In 2012, potrivit analistilor, agricultura americana va inregistra o crestere majora.

Occupy World Economic Forum, Elvetia

In timp ce bogatii lumii dorm in camere de hotel luxoase si calduroase, activistii elvetieni s-au stabilit intr-o parcare din apropierea sediului in care se desfasoara WEF 2012. Inspirati de miscarea Occupy Wall Street, protestatarii din Davos spera sa atraga atentia asupra lipsei de reprezentare in cadrul acestui eveniment anual si condamna inegalitatea sociala.

"La conferinta de presa, cei de la WEF au spus ca vor solutii pentru toata omenirea. Dar nu poti invita doar 1% dintre cei mai bogati oameni la summit, in speranta ca vor rezolva situatia - acest demers nu a functionat niciodata", au declarat protestatarii intr-o scrisoare deschisa.

Protestatarii elvetieni ii invita pe activistii din toata lumea sa li se alature in asa-numita "tabara a igloo-urilor". Tabara include doua instalatii de incalzire, o bucatarie improvizata si "casute din gheata", in care dorm peste 50 de oameni, la temperaturi foarte scazute.

Ultimele NOUTATI

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi
Economie

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie...

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x