CITI: Cum se vor descurca urmatoarele 21 de piete emergente in 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
CITI: Cum se vor descurca urmatoarele 21 de piete emergente in 2012 CITI: Cum se vor descurca urmatoarele 21 de piete emergente in 2012
de Manager.ro la 05 Apr. 2012
Urmareste-ne pe Google News
citipiete emergentecrizariscchinainflatie

Pe timp de criza, economiile emergente au continuat sa creasca. Dar chiar si in situatia lor, cresterea s-ar putea domoli undeva la 5,3% in 2012, in scadere de la 6,1%. Aceasta va reveni la 5,9% in 2013, potrivit ultimului raport "Global Emerging Markets Strategist", realizat de CITI.

BusinessInsider ofera o analiza a celor 21 de economii emergente care joaca pe principala scena financiara globala. CITI ramane optimista in privinta Chinei si Braziliei, neutra referitor la Rusia si pesimista in privinta Indiei.

1. Cel mai mare risc pentru Brazilia este inflatia; cu toate acestea, ramane piata preferata a celor de la Citi, la nivelul Americii Latine

Crestere reala PIB: 3,3%

Inflatie: 5,5%
Populatie: 197,0 milioane locuitori


Citi prefera Brazilia, cand vine vorba de economiile emergente din America Latina. Investitorii locali sunt ingrijorati ca banca centrala ar putea fi nevoita sa majoreze dobanzile in 2013, in timp ce antreprenorii straini se tem de aprecierea monedei braziliene. Analistii Citi prefera actiunile din sectorul financiar si telecom din Brazilia, deoarece sunt mai ferite de interventiile guvernului, care vizeaza cu precadere companiile energetice si producatoare de materiale. Citi este "incantata" de Brazilia.

2. Chile va creste, pe fondul majorarii cheltuielilor guvernamentale, dar inflatia ramane un risc major

Crestere reala PIB: 4,2%
Inflatie: 3,8%
Populatie: 17,3 milioane locuitori


Presedintele Chile, Sebastian Pinera, doreste sa majoreze cheltuielile guvernamentale in acest an si este optimist in privinta cresterii PIB-ului tarii sale. Din pacate, reformele privind impozitele au generat nesiguranta in piete. Potrivit analistului Citi, Jason Press, "un safe haven traditional, Chile, nu a evoluat conform asteptarilor". Citi este rezervata in privinta Chile.

3. China este predispusa unei incetiniri a cresterii ritmului de crestere economica, in T2 2012

Cresterea reala PIB: 8,4%
Inflatie: 3,3%
Populatie: 1,353 miliarde locuitori


Primul trimestru din 2012 a marcat o schimbare "de macaz" in privinta Chinei. Mai exact, investitorii sunt pesimisti in privinta evolutiei economiei asiatice. Intarzierea aplicarii politicilor nu face altceva decat sa majoreze riscul ca ritmul economic sa incetineasca in al doilea trimestru al anului. Analistii Citi se asteapta ca guvernul chinez sa ia masuri pentru stavilirea deficitului sub 3%.

4. Acordurile de liber schimb din Columbia ar putea dauna grav sectorului domestic si investitorii sunt ingrijorati in privinta capacitatii presedintelui de a asigura un viitor bun pentru tara

Crestere reala PIB: 5,1%
Inflatie: 3,7%
Populatie: 46,5 milioane locuitori


Investitorii sunt ingrijorati cu privire la capacitatea presedintelui Juan Manuel Santos de a tine economia tarii la adapost, dupa ce fostul presedinte Alvaro Uribe a debarcat de la carma tarii, nereusind sa stopeze flagelul crimei si al drogurilor. Acordurile libere cu SUA si Coreea de Sud vor afecta sectorul industrial. Analistii Citi sunt pesimisti in privinta Columbiei.

5. Republica Ceha, singura economie care se va contracta

Crestere reala PIB: -0,4%
Inflatie: 3,4%
Populatie: 10,6 milioane locuitori


Economia din Republica Ceha se va contracta in acest an din cauza cererii domestice slabe, dar exporturile continua sa evolueze bine. Guvernul este hotarat sa consolideze sistemul fiscal al Cehiei, dar nu este pregatit sa renunte la masurile de austeritate, cel putin pentru moment.

6. Egiptul va avea un an greu, atat din punct de vedere politic, cat si economic

Crestere reala PIB: 3,0%
Inflatie: 12,1%
Populatie: 84,0 milioane locuitori


Pe fondul alegerilor din luna iunie, climatul politic egiptean va fi dificil. Cea mai mare problema economica a guvernului va fi sa finanteze deficitul de cont curent, sa reduca inflatia si sa mentina o moneda stabila.

7. Economia Ungariei nu va creste in acest an, din cauza situatiei precare din Europa si a propriilor sale probleme

Crestere reala PIB: 0,0%
Inflatie: 5,6%
Populatie: 9,9 milioane locuitori


Economia Ungariei va stagna in acest an si deleveragingul (reducerea gradului de indatorare) reprezinta o problema majora; consumatorii au datorii insemnate la banci. Ungaria va fi afectata de criza din Europa. Perspectivele sale sunt destul de gri, in conditiile unui climat politic nesigur si a retrogradarile de rating operate de S&P si Moody's, dincolo de lipsa de transparenta in cooperarea cu FMI. Sectorul bancar va fi supus unui proces dureros de deleveraging.

8. India, afectata de preturile in crestere la petrol

Crestere reala PIB: 7,0%
Inflatie: 7,0%
Populatie: 1,224 miliarde locuitori


Piata bursiera indiana a fost incurajata in acest an de lichiditatea sporita si exista spatiu pentru relaxarea monetara. Totusi, preturile mari la petrol si inflatia ameninta economia Indiei.

9. Indonezia va beneficia de o crestere interna, in ciuda cresterii preturilor la titei

Crestere reala PIB: 6,2%
Inflatie: 5,8%
Populatie: 243,5 milioane locuitori


Cresterea recenta a preturilor la petrol va reprezenta un risc pentru inflatie si politicieni. In ciuda acestui impediment, consumul domestic va creste si va combate problemele amintite. Ajutorul bugetar ar putea echilibra economia.

10. Sectorul constructiilor din Coreea va avea de castigat de pe urma anului electoral

Crestere reala PIB: 3,7%
Inflatie: 3,3%
Populatie: 50,0 milioane locuitori


Sectorul constructiilor va beneficia de pe urma alegerilor electorale din acest an. Din nefericire, euforia privind LTRO (finantarile avantajoase pe termen lung, cu dobanzi accesibile), s-a diminuat si pietele se concentreaza asupra veniturilor.

11. Malaezia va beneficia de pe urma cererii domestice si pietele sunt concentrate asupra alegerilor electorale

Crestere reala PIB: 5,0%
Inflatie: 2,5%
Populatie: 30,0 milioane locuitori


In ciuda scaderii exporturilor, cererea domestica din Malaezia se situeaza bine. Pietele financiare sunt foarte atente la stirile electorale si masurile politicienilor; alegerile vor avea loc la inceputul lunii iunie.

12. Mexic va beneficia de cresterea economica a Americii, care s-ar putea solda cu o dezamagire

Crestere reala PIB: 3,3%
Inflatie: 4,1%
Populatie: 115,1 milioane locuitori


Piata mexicana a evoluat peste asteptari in martie datorita imbunatatirii economiei SUA. Tobias Levkovich, de la Citi, a declarat ca revenirea SUA ar putea fi una de moment. Totusi, in contextul anului electoral, perspectivele privind viitorul financiar pot fi neclare.

13. Marocul este o fortareata financiara cu traditie; totusi, piata sa a evoluat sub asteptari in ultima vreme

Crestere reala PIB: 3,2%
Inflatie: 2,0%
Populatie: 32,4 milioane locuitori


Economia Marocului s-a descurcat bine, chiar si in timpul Primaverii Arabe. Monarhia a introdus reforme politice eficiente si a incurajat investitiile si sectorul public. Au fost generate noi locuri de munca. In ciuda acestor masuri, pietele financiare au obtinut venituri modeste si au evoluat cel mai prost, in randul celor analizate de GEM - Global Emerging Markets, in primul trimestru al lui 2012.

14. Sectorul minier din Peru, amenintat de proteste

Crestere reala PIB: 5,5%
Inflatie: 3,5%
Populatie: 29,7 milioane locuitori


Riscurile politice la nivelul statului Peru s-au diminuat, odata cu implementarea planurilor presedintelui Ollanta Humala de privatizare a sectorului de energie si utilitati. Cresterea PIB este stabila. "O ingrijorare majora pentru sectorul minier este reprezentata de discutiile cu protestatarii, care nu se finalizeaza niciodata cu o solutie. De asemenea, analistii considera ca preturile la marfuri si materiale se afla intr-un "declin structural".

15. Filipine, un loc bun de investit

Crestere reala PIB: 4,0%
Inflatie: 3,5%
Populatie: 97,8 milioane locuitori


Cresterea economica din Filipine se datoreaza programului de incadrare in campul muncii si stimularii consumului.

16. Cresterea economica a Poloniei, sub asteptari in intervalul 2012 - 2013

Crestere reala PIB: 2,7%
Inflatie: 3,8%
Populatie: 38,2 milioane locuitori


Anul trecut, Polonia a inregistrat o crestere majora a investitiilor, dar consumul gospodariilor a ramas modest. Cresterea PIB in perioada 2012 - 2013 se va situa sub asteptari. Analistii Citi estimeaza ca veniturile afacerilor poloneze se vor contracta in acest an si prefera sa mizeze pe actiuni.

17. PIB-ul Rusiei va beneficia de pe urma preturilor in crestere la petrol

Crestere reala PIB: 3,5%
Inflatie: 5,5%
Populatie: 142,7 milioane locuitori


Vladimir Putin a revenit in functia de presedinte, intr-un moment propice, in care preturile la titei cresc si PIB-ul ar putea avea de castigat. Dar Rusia nu depinde doar de aurul negru. Piata bursiera rusa nu este atractiva pentru investitori, din cauza politicilor fiscale rigide.

18. Resursele din Africa de Sud sunt mai putin expuse nationalizarii si investitorii cauta sa profite de beneficiile regiunii

Crestere reala PIB: 2,9%
Inflatie: 6,0%
Populatie: 51,1 milioane locuitori


Africa de Sud va inregistra o crestere a PIB-ului de 3-4% in intervalul 2012 - 2013. Dezbaterea privind nationalizarea resurselor s-a "racit". Investitorii vor sa profite de resursele naturale ale Africii de Sud.

19. PIB-ul Taiwanului va creste in jumatatea acestui an

Cresterea reala PIB: 3,7%
Inflatie: 1,7%
Populatie: 23,2 milioane locuitori


Pe fondul cursei pentru lichiditati din Europa, investitorii straini au cumparat titluri taiwaneze in primul trimestru, dar aceasta cerere a inceput sa scada la finele primului trimestru din 2012. Cresterea PIB se va imbunatati in a doua jumatate a anului.

20. Economia Thailandei ar putea fi subminata de preturile ridicate la petrol si deficitul ridicat

Crestere reala PIB: 3,8%
Inflatie: 2,9%
Populatie: 64,6 milioane locuitori


Thailanda a avut cea mai performanta piata asiatica in primul trimestru. Majorarea preturilor la petrol si riscul de deficit ar putea compromite eforturile fiscale de sustinere a cresterii economice. Revenirea Thailandei se va datora manufacturii si consumului domestic.

21. PIB-ul Turciei se va diminua la 2,5% in acest an, dupa o crestere de 8,5% in 2011

Crestere reala PIB: 2,5%
Inflatie: 9,5%
Populatie: 74,3 milioane locuitori


Deficitul de cont curent si inflatia ridicata a adus nori negri pe cerul Turciei. De la o crestere de 8,5% in 2011, PIB-ul se va diminua in 2012 cu 2,5%. Turcia este vulnerabila in fata sentimentului schimbator in randul investitorilor. Analistii Citi sunt ingrijorati in privinta bancilor turce, care ar putea fi afectate de schimbarile macroeconomice.

(sursa: CITI, businessinsider.com)

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x