TOP 10: Cei mai bogati antreprenori din Asia

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TOP 10: Cei mai bogati antreprenori din Asia TOP 10: Cei mai bogati antreprenori din Asia
de Manager.ro la .
Urmareste-ne pe Google News
chinaaveriasiamiliardariceasuri ieftinehong kong

Averea totala a celor mai bogati antreprenori din Asia a crescut cu peste 50% in ultimul an. Cei mai instariti zece afaceristi din regiunea Asia-Pacific detineau in total 169,9 miliarde dolari la data de 31 martie 2014, potrivit Wealth-X, situandu-se in crestere cu 52% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Averile asiaticilor au fost calculate in functie de actiunile detinute de acestia in companiile publice si private, investitiile in imobiliare, arta, aeronave si proprietati. Chinezii domina clasamentul, cu o avere totala de 128,7 miliarde dolari, sfidand temerile potrivit carora a doua cea mai puternica economie a lumii s-ar indrepta spre stagnare.

10. Li Hejun, 46 de ani, China
 
Avere neta: 10,6 miliarde dolari
 
Li Hejun, presedintele si CEO-ul producatorului gigant de energie "verde" Hanergy Holding Group, debuteaza cu succes in clasament si evidentiaza ascensiunea rapida a industriei energetice din China, in conditiile in care Beijingul a declarat "razboi deschis" poluarii. 
 
Li detine 99% din Hanergy, cel mai mare producator global de panouri si echipamente solare. Averea sa a fost stimulata semnificativ de cresterea valorii de piata a Hanergy Solar Group, o subsidiara din Hong Kong a grupului Hanergy, care valora 30,6 miliarde dolari HK (3,94 miliarde dolari americani) in aprilie 2014, in crestere uimitoare fata de 2013, cand avea o cotatie de 4,6 miliarde dolari HK.
 
Li s-a nascut in 1967 in provincia Guangdong din China si detine una din cele mai mari hidrocentrale private din lume, in vestul tarii. 
 
9. Charoen Sirivadhanabhakdi, 70 de ani, Thailanda
 
Avere neta: 11,3 miliarde dolari
 
Charoen Sirivadhanabhakdi, detinatorul celui mai mare producator de bere din Thailanda, Thai Beverage (ThaiBev), a coborat pe locul 9 in clasament, dupa ce in 2013 ocupa locul 4. Averea sa a crescut de la 10,7 miliarde dolari (2013) la 11,3 miliarde dolari (2014). 
 
Charoen a infiintat "un imperiu al berii" in 1995, acaparand rapid 60% din piata (in doar cinci ani de zile).
 
ThaiBev a fost inaugurata in 2003 si in 2006 a ajuns pe bursa singaporeza, pretul de IPO fiind de 0,28 dolari singaporezi / unitate (0,22 dolari). Actiunile se tranzactioneaza acum la 0,60 dolari singaporezi/ unitate, iar gigantul lui Charoen are o valoare de piata de 15,07 miliarde dolari singaporezi.
 
Charoen a dus o campanie "agresiva" de achizitionare a gigantilor singaporezi Fraser si Neave, pentru 11 miliarde de dolari (2013), aceasta fiind cea mai scumpa preluare a unor companii din istoria financiara a Asiei de S-E. 
 
8. Ma Huateng, 42 de ani, China
 
Avere neta: 13,2 miliarde dolari
 
Ma Huateng, cofondatorul si CEO-ul Tencent Holdings, este un "rasfatat" al clasamentelor bogatasilor din intreaga lume. Tencent, care are o capitalizare de piata de 139 miliarde dolari si un miliard de utilizatori, este una din cele mai mari companii online din China, alaturi de Baidu, Alibaba si Sina. Succesul companiei este stimulat in mare parte de industria mobila: aplicatiile QQ si WeChat inregistreaza peste 818 milioane, respectiv 236 milioane utilizatori activi in fiecare luna (iunie 2013).
 
Ca si marile companii "nascute" in Silicon Valley, Ma, in varsta de 42 de ani, care a adopat numele englez "Pony" - a infiintat Tencent alaturi de cativa colegi de facultate, in 1998, oferind un produs de mesagerie instanta (care in final a devenit QQ).
 
Sub conducerea lui Ma, Tencent s-a extins peste hotare. Totodata, miliardarul a cumparat actiuni in cadrul unor start-up-uri americane, pentru a avea acces si la aceasta piata. 
 
7. Dilip Shanghvi, 58 de ani, India
 
Avere neta: 13,5 miliarde dolari
 
Dilip Shanghvi este fondatorul celui mai mare producator de medicamente din India, Sun Pharmaceutical Industries.
 
Sun a cumparat recent compania rivala Ranbaxy, de la Daiichi Sankyo din Japonia, pentru suma de 3,2 miliarde dolari, infiintand astfel al V-lea cel mai important producator de medicamente generice din lume. 
 
De la infiintarea companiei Sun, in 1993, Shanghvi a realizat nu mai putin de 16 achizitii importante. 
 
Shanghvi, in varsta de 58 de ani, este cel mai mare actionar al companiei Sun, care are o valoare de piata de 21,1 miliarde dolari.
 
6. Robert Kuok, 90 de ani, Hong Kong
 
Avere neta: 15,0 miliarde dolari
 
Mogulul Kuok este cel mai bogat om din Malaezia si al doilea cel mai instarit din Asia de S-E, dupa Dhanin Chearavanon (Thailanda), potrivit clasamentului Forbes din 2013.
 
Kuok desfasoara afaceri in agricultura, finante, imobiliare si si-a castigat titulatura de "Rege al Zaharului", datorita primelor sale investitii in productia de zahar, de la inceputul anilor '60. La un moment dat, Kuok controla 5% din piata globala a zaharului. 
 
Printre proprietatile sale importante se numara lantul hotelier Shangri-La Hotel and Resorts si principalul cotidian in limba engleza din Hong Kong, South China Morning Post.
 
Kuok este un om retras si nu a apare des in mass-media. Averea sa este administrata in cadrul familiei. In prezent, cel mai important "motor" care contribuie la cresterea avutiei lui Kuok este participatia in Wilmar International, principalul producator global de ulei de palmier, infiintat de nepotul sau, Kuok Khoon Hong.
 
5. Masayoshi Son, 56 de ani, Japonia
 
Avere neta: 16,4 miliarde dolari
 
Masayoshi Son este fondatorul si CEO-ul firmei japoneze de telecomunicatii si servicii de internet Softbank, a doua cea mai valoroasa companie din Japonia.
 
Son a fost unul dintre principalii beneficiari ai "Abeconomiei", termen folosit pentru a denumi politica agresiva a premierului nipon Shinzo Abe, pentru revitalizarea economiei. In urma acestei reforme, actiunile Softbank au crescut cu 188% in 2013.
 
Son este un pionier in domeniul internetului si un adept al riscului in afaceri; el a pierdut 18 miliarde de dolari in timpul bulei dotcom din anii '90. Miliardarul i-a cucerit pe japonezi cu inovatiile in cyberspace si preturile mici ale serviciilor. 
 
In 2006, Son, bun prieten cu Steve Jobs si Bill Gates, a introdus Softbank pe piata operatorilor telecom, cumparand divizia japoneza a Vodafone pentru suma de 15,5 miliarde dolari. In 2012, Son a achizitionat operatorul american de telefonie mobila Sprint, pentru 21,1 miliarde dolari. 
 
Son a fost comparat deseori cu un alt miliardar, Richard Branson, pentru deschiderea sa fata de riscuri; totusi, spre deosebire de Branson, al carui brand Virgin a migrat de la domeniul muzical spre cel aerospatial, antreprenorul Son s-a concentrat intotdeauna asupra furnizarii de servicii de internet si telecomunicatii. 
 
4. Wang Jianlin, 59 de ani, China
 
Avere neta: 16,6 miliarde dolari
 
Mogulul imobiliar Wang Jianlin, presedintele unuia din cele mai mari grupuri de real estate din China, Dalian Wanda Group, a devenit cunoscut si in lumea filmului, dupa ce a cumparat in 2012 AMC Entertainment (SUA) pentru 2,6 miliarde dolari.
 
Dupa achizitia fostului gigant american, Jianlin s-a concentrat asupra constructiei unui oras "al filmelor" in Dalian, in care a investit 8,18 miliarde dolari. Pana in 2020, Jianlin doreste sa detina 20% din piata globala a industriei filmului.
 
Compania sa detine 9 milioane metri patrati de active imobiliare in China - teatre, cinematografe, hoteluri de lux, magazine universale si chiar baruri de karaoke.
 
Anul trecut, chinezul in varsta de 59 de ani a ajuns in paginile ziarelor dupa ce a cumparat o pictura de Picasso contra sumei de 28,2 milioane dolari, in cadrul unei licitatii Christie's desfasurata la New York - platind o valoare dubla fata de pretul estimat. 
 
3. Lui Che Woo, 84 de ani, Hong Kong
 
Avere neta: 21,1 miliarde dolari
 
Lui Che Woo este fondatorul K. Wah Group, un conglomerat multinational cu afaceri in industria imobiliara, a divertismentului si cea hoteliera. El detine gigantul Galaxy Entertainment Group, listat la bursa din Hong Kong.
 
In ultimul an, pretul actiunilor Galaxy s-a dublat. Batranul miliardar s-a implicat in afacerile cu cazinouri in 2002, investind 1,1 miliarde dolari in licentierea pentru desfasurarea de jocuri de noroc in Macao. 
 
Lui nu a fost mereu bogat. Antreprenorul a cumparat utilajele de constructii lasate in urma de armata americana, dupa incheierea Celui De-al Doilea Razboi Mondial si le-a adus in Hong Kong, unde a infiintat, in 1955, gigantul K. Wah Group. 
 
2. Lee Shau Kee, 86 de ani, Hong Kong
 
Avere neta: 22,8 miliarde dolari
 
Lee Shau Kee, originar din China, este unul dintre cei mai bogati proprietari de terenuri din Hong Kong si a infiintat Henderson Land Development, un conglomerat care detine hoteluri, restaurante si furnizeaza servicii de internet.
 
Supranumit "Warren Buffett al Hong Kong-ului", Lee si-a transferat activele din China in Hong Kong, inainte ca partidul comunist sa vina la putere, in 1949.
 
Lee este fiul unui trader de aur si valuta si a debutat in afaceri odata cu infiintarea Sun Hung Kai, un alt dezvoltator imobiliar important din Hong Kong. Lee, in varsta de 86 de ani, este un jucator puternic din spatele companiilor care asigura suprematia economica a Hong Kong-ului. Grupul sau controleaza si operatorul naval Hong Kong Ferry Company, dar si Hong Kong & China Gas - care furnizeaza gazul natural pentru 85% din gospodariile Hong Kong-ului.
 
1. Li Ka-Shing, 85 de ani, Hong Kong
 
Avere neta: 29,4 miliarde dolari
 
Cel mai bogat antreprenor din Asia este Li Kashing, presedintele conglomeratelor Cheung Kong Holdings si Hutchinson Whampoa. Mogulul detine o mare parte din business-ul cu terminale de containere din lume si este un jucator-cheie in industria produselor cosmetice. 
 
Miliardarul in varsta de 85 de ani este una din cele mai importante personalitati economice din Asia, un adevarat "Superman" (dupa cum il denumesc unele publicatii de specialitate).
 
Reputatia sa tine si de modestie. Li Ka-Shing poarta la mana ceasuri ieftine, chiar daca locuieste in Deep Water Bay, unul din cele mai luxoase zone din Hong Kong. 
 
Li nu apare des in presa, desi averea sa l-a transformat intr-o celebritate: o statuie din ceara a lui Li se afla amplasata in muzeul Madame Tussauds din Shanghai. (via CNBC)

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x