Top 19: Cele mai iubite companii din Statele Unite ale Americii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 19: Cele mai iubite companii din Statele Unite ale Americii Top 19: Cele mai iubite companii din Statele Unite ale Americii
de Manager.ro la 11 Iul. 2011
Urmareste-ne pe Google News
companiistatele unite ale americiiclientieconomieappleindustrie

Chiar daca indicatorul de satisfactie a clientului nu cantareste foarte greu la balanta economica, mai devreme sau mai tarziu tot acesta va decide soarta unei companii.

Apple are parte de clienti devotati, in timp ce Time Warner si Bank of America nu se mai bucura de popularitatea din trecut. Rating-urile American Customer Satisfaction Index se bazeaza pe gusturile a mii de clienti, intervievati in cadrul unor ample sondaje.

Companiile din retail tintesc rating-uri inalte: "In industrie, cum ar fi cea alimentara sau cea vestimentara, competitia este uriasa", a declarat David VanAmburg, reprezentantul ACSI. "Aceste companii fac tot ce le sta in putinta pentru a-si multumi clientii, pentru ca nu exista alta cale".



19.Mars, Incorporated
– Rating de satisfactie: 85/100 (2010) – Compania care produce Snickers, Twix, Milky Way, Skittles si M&M a obtinut in 2010 venituri de 30 miliarde de dolari, ocupand locul 6 in topul celor mai mari companii private din Statele Unite ale Americii, editia 2009.

Compania este recunoscuta pentru programele excelente de training, folosindu-se chiar si de "re-branduirea" "Mars – Scoala Suprema de Afaceri". In 2007, Mars a intrat in sectorul ingrijirii animalelor, odata cu achizitia Doane Petcare Company, distribuitorul unor marci recunoscute de hrana pentru animale, cum ar fi Pedigree si Whiskas.

In 2008, a cumparat impreuna cu Berkshire Hathaway compania Wm. Wrigley Jr., cel mai mare producator mondial de guma de mestecat.

18.Lexus – Rating de satisfactie: 85/100 (2010) – Cand Lexus si-a pus in gand sa redefineasca notiunea de lux, a lucrat atat de bine, incat si-a castigat pe merit titlul de lider in preferintele clientilor.

La sfarsitul anilor '80, Lexus a primit plangeri din partea a doi proprietari de masini, referitoare la unele probleme aparute la cruise control. Avand in vedere ca au existat doar doua plangeri, Lexus ar fi putut repara in discretie cele doua unitati. Dar nu a procedat asa. Lexus a chemat in service toate modelele LS400 vandute. Toate. Cand masinile au fost returnate celor doi proprietari, acestia "s-au crucit": Lexus-urile lor erau spalate, polisate, aveau rezervorul plin si pe scaunul soferului se afla un cadou. Fara comentarii!

17.Dr. Pepper Snapple – Rating de satisfactie: 85/100 (2010) – In aprilie 2010, Dr. Pepper Snapple a anuntat profituri pentru primul trimestru de 114 milioane de dolari sau 0,50 dolari pe actiune, depasind asteptarile analistilor Wall Street Journal. Veniturile companiei au fost de 1,33 miliarde de dolari.

DPS detine marci de prestigiu din universul bauturilor: Dr. Pepper, A&W Root Beer, Country Time, 7Up, Hawaiian Punch si Sunkist. In 2010, compania a pus la punct un plan pe cinci ani de implicare in protectia mediului, sanatate, bunastare, filantropie, crearea unor conditii optime de munca si etica profesionala.



16.Colgate-Palmolive – Rating de satisfactie: 85/100 (2010) – Timp de 200 de ani, Colgate-Palmolive a produs si distribuit cu succes sapunuri, detergenti si produse de igiena dentara.

In martie 2011, Colgate-Palmolive a anuntat ca va achizitiona Sanex – producatorul Unilever – pentru 940 milioane de dolari, pentru a-si extinde si mai mult activitatea in zona ingrijirii dentare, personale si in segmentul hranei pentru animalele de casa. In 2007, compania a retras de pe piata 5 tipuri de pasta de dinti, suspectate ca ar contine un compus chimical. C-P a sustinut ca tuburile erau contrafacute.

15.United Parcel Service
– Rating de satisfactie: 85/100 (2010) – Succesul din spatele UPS se bazeaza pe o formula cruciala – cat de mult lucreaza angajatii. La un moment dat, acestia erau de-a dreptul osteniti. In acea perioada, UPS s-a confruntat cu numeroase greve ale angajatilor. In 2001, a fost publicata "In Good Company", o lucrare care pune succesul companiei pe seama increderii si adeziunii comunitatii la UPS. Rating-ul companiei a crescut cu 3,7% fata de anul anterior.

14.VF Corporation – Rating de satisfactie: 85/100 (2010) – VFC – cea mai mare companie de imbracaminte si incaltaminte din lume, a inregistrat venituri de 1,9 miliarde de dolari la finele primului trimestru din 2011. Compania a cumparat de curand Timberland (TBL), celebrul producator mondial de incaltaminte si imbracaminte. Timberland se alatura celor peste 30 de branduri VF, printre care The North Face, Wrangler si Vans.

13.Sara Lee
– Rating de satisfactie: 85/100 (2010) – Inca din 1939, Sara Lee furnizeaza alimente inghetate. In 2011, compania s-a impartit in doua firme mai mici – compania nord americana va furniza carne si deserturi inghetate, iar cea internationala se va concentra pe zona cafelei si a produselor de panificatie.

12.Hershey – Rating de satisfactie: 86/100 (2010) – Hershey este cel mai mare producator de ciocolata din America de Nord. Compania a fost criticata de-a lungul timpului pentru lipsa de transparenta in privinta originilor sortimentelor de cacao folosite la cicocolata si reticenta fata de politicile transparente de schimb. Hershey a achizitionat numeroase drepturi de distributie, pentru Nestle, Kit Kat, Candbury si Twizzlers.

11.Cadillac – Rating de satisfactie: 86/100 (2010) – Pentru a impinge notiunea de satisfactie a clientului la extrem, Cadillac le ofera celor care locuiesc in Washington si Oregon un an gratuit de asigurare auto, daca achizitioneaza unul dintre noile modele GM 2010, 2011 sau 2012, pana la 6 septembrie 2011. Cand GM a cochetat cu falimentul in 2009, Cadillac s-a distantat de sigla mentionata, inlaturand-o din toate reclamele si reprezentantele sale.

In 2008, Cadillac a redus capacitatea cilindrica a motoarelor de pe automobilele marcii, pe fondul cererii clientilor pentru propulsoare mai economice.
10.BMW – Rating de satisfactie: 86/100 (2010) – In mai 2011, BMW s-a distantat ca lider pe segmentul masinilor de lux, cu o crestere de 19% in vanzari, lasand in urma Audi si Mercedes. De la debutul crizei financiare, BMW a investit in primul rand in modele mai economice - Mini si X3.



9.Apple
– Rating de satisfactie: 86/100 (2010) – Strategia din spatele megabrandului Apple este satisfactia clientului. Potrivit unui raport WSJ, training-ul angajatilor se bazeaza mai mult pe servicii, decat pe vanzari. Vestile proaste sunt aduse la cunostinta cu precautie: angajatii nu au voie sa foloseasca expresii precum "din pacate...". Rating-ul de satisfactie a clientului pentru Apple a atins cel mai inalt varf din ultimii 15 ani.

8.Quaker (PepsiCo) – Rating de satisfactie: 86/100 (2010) – Pe masura ce ia avant trendul consumului de alimente sanatoase, Quaker incearca sa ofere produse cu mai putin zahar.

7.Netflix – Rating de satisfactie: 86/100 (2010) – Netflix ofera tot ce nu gasiti la Blockbuster in materie de filme inchiriate. In 2011, vestile privind extinderea internationala a Netflix-ului au determinat o crestere a valorii actiunilor.

6.Clorox – Rating de satisfactie: 86/100 (2010) – Pentru a proteja mediul inconjurator, Clorox a lansat in 2008 o linie de produse "eco" pentru curatat.

5.Mercedes – Rating de satisfactie: 86/100 (2010) – Mercedes ofera lux, siguranta si durabilitate si a fost prima marca auto care a introdus sisteme de franare pentru toate cele patru roti. Un Mercedes ramane un Mercedes. Intotdeauna.

4.Amazon – Rating de satisfactie: 87/100 (2010) – La inceput, Amazon n-a fost profitabil. Cu timpul insa, rabdarea companiei a dat roade. In prezent, Amazon domina piata de logistica si infrastructura, furnizand aproape orice produs. Amazon foloseste baze de date, pentru a face recomandari clientilor (strategie adoptata si de Netflix).

3.H.J.Heinz – Rating de satisfactie: 88/100 (2010) – Heinz a fost fondat in 1869, devenind un fenomen "culinar", datorita ketchup-ului. In 2010, pietele emergente din China, Indonezia, America Latina si Rusia au generat 30% din vanzarile totale ale companiei.

2.Buick – Rating de satisfactie: 88/100 (2010) – In 2010, Buick a prezentat seria LaCrosse – noua linie de masini premium, menita sa intimideze alte branduri de lux, precum Lexus. Buick LaCrosse 2012 va beneficia de un sistem stop-start eAssist de economisire a carburantului. Motorul va fi oprit automat la stop si repornit la culoarea verde a semaforului. Departamentul de Energie american estimeaza ca sistemul poate aduce o economie de 17,2% la combustibil. Rating-ul de satisfactie al companiei nu s-a schimbat fata de anul precedent.


1.Lincoln – Rating de satisfactie: 89/100     (2010) – Marca Lincoln, parte integranta a   Ford Motor Company, a fost "botezata" dupa numele presedintui Abraham Lincoln. Lincoln reprezinta un simbol american. Rating-ul de satisfactie a clientului pentru Lincoln a atins cel mai inalt varf din ultimii 15 ani. (sursa: ACSI)

Ultimele NOUTATI

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese

today17 Apr. 2024
Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service

today17 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie...

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x