13 caracteristici ale antreprenorilor care isi deschid afaceri pe cont propriu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
13 caracteristici ale antreprenorilor care isi deschid afaceri pe cont propriu 13 caracteristici ale antreprenorilor care isi deschid afaceri pe cont propriu
de Manager.ro la 13 Aug. 2012
Urmareste-ne pe Google News
caracteristiciantreprenoribootstrappingantreprenoriatstartupinvestitii

In afaceri, "bootstrapping" inseamna deschiderea unei afaceri fara ajutor sau capital extern. Asemenea startup-uri isi autofinanteaza dezvoltarea, prin cash flow intern si sunt foarte atente la cheltuieli. In mod normal, odata cu demararea unui venture, antreprenorii pun deoparte o mica suma de bani, pentru procesul de bootstrap. Bootstrappingul poate reprezenta un "supliment" pentru modelele econometrice. Un startup poate evolua prin investirea profitului in propria ascensiune, in conditiile in care costurile de bootstrapping sunt reduse si ROI (return of investment) este considerabila.

Care sunt insa caracteristicile unui antreprenor "bootstrapper"?

1. Isi mentine calmul si merge inainte

Prin definitie, antreprenorii au o mare responsabilitate si multe probleme de rezoltat; ei jongleaza cu situatiile. Cei mai buni dintre cei mai buni reusesc sa isi pastreze calmul in situatii tensionate, tin lucrurile sub control. Astfel, ei pot realiza mai multe actiuni in acelasi timp, fara sa isi compromita spiritul creativ, entuziasmul si capacitatea de a-i inspira pe ceilalti - Ken Healy, The Uncommon Life.


2. Invata incontinuu

Cand esti pe cont propriu, trebuie sa porti multe palarii si sa iti imbunatatesti aptitudinile. Din aceasta cauza, bootstrapperii stiu sa deprind noi activitati, sa fie autodidacti si sa faca lucruri noi; de asemenea, ei stiu sa invete in fiecare zi tot mai mult despre segmentul de business in care activeaza - Nathalie Lussier - Fondatorul si CEO-ul Nathalie Lussier Media.

3. Se cunosc bine pe ei insisi

Trebuie sa te cunosti bine. Analizeaza experientele anterioare, intreaba-i pe altii ce cred despre tine. Trebuie sa ai taria de caracter sa recunosti la ce te pricepi si la ce nu ai talent - Scott Dinsmore, Fondatorul si Manageing Partner-ul Live Your Legend & Cumbre Capital.

4. Apeleaza la schimburi

Multi antreprenori de succes ofera la schimb servicii, pentru a obtine ceea ce vor pentru dezvoltarea afacerii lor. Fie ca vorbim de designul unui site, in schimbul unui sfat juridic, fie ca vorbim de contabilitate gratuita, bootstrapperii stiu cand este cazul sa devina creativi si ce servicii au nevoie - Tim Jahn, cofondator Entrepreneurs Unpluggd.

5. Negociaza mai des

Aproape totul este negociabil. In calitate de startup internalizat, trebuie sa ceri cele mai bune deal-uri, bonusuri gratuite, alte avantaje, modalitati de plata si altele. Citeste carti despre negociere, cum ar fi "Getting To Yes: Negotiating Agreement Without Giving It" - Matt Mickiewicz, cofondator Flippa and 99designs.

6. Trezeste-te devreme

In calitate de "antreprenor constructor de startup-uri", trebuie sa fii maleabil si ziua nu are destule ore, astfel incat sa acopere necesarul de timp acordat afacerilor tale - Logan Lenz, fondator si presedinte Endagon.

7. Pastreaza-ti jobul de zi

In primele zile ale unui startup, vei fi obsedat de cash flow. In loc sa iti faci griji cu privire la plata facturilor, pastreaza-ti jobul intact si construieste startup-ul in "sopronul de acasa". In momentul in care startup-ul devine “ceva” pe piata, care ofera venituri sigure, poti reununta la jobul full time respectiv, pentru a te dedica 100% noii tale aventuri antreprenoriale - Eric Bahn, fondator Beat The GMAT.

8. Elimina cheltuielile inutile

Antreprenorii inteligenti, si mai ales cei pe cont propriu, stiu cum sa isi dramaluiasca banii. Acestia nu traiesc neaparat modest sau ieftin. Daca "miros" o investitie buna, ei vor cumpara produsul sau serviciul respectiv, dar daca nu pot justifica costul, de ce ar plati pentru el? - Danny Wong, cofondator Blank Label Group Inc.

9. Ia-ti un angajament pe termen lung

Negociaza cu furnizorii contracte pe termen lung, care implica plati mai reduse in fiecare luna. Astfel, iti vei maximiza profiturile in timpul nivelului de startup al afacerii tale, astfel incat sa poti investi si creste toate veniturile. In momentul in care ai dobandit o anumita pozitie financiara, poti sa renegociezi contractele - Benjamin Leis, fondator Sweat EquiTees.

10. Tine la bani

Cand esti bootstrapper, este important sa tii la banii tai (cat de mult poti). Nu te avanta in cheltuieli, inca de la primul client. Concentreaza-te asupra evolutiei business-ului si continua sa iti cresti "rasadul de bani" pe timp indelungat. Banul ramane rege - Jason Sadler, IWearYourShirt.com.

11. Investeste cu cap

Una din marile greseli pe care le poti face este sa irosesti banii pe lucruri care nu te vor ajuta sa iti cresti afacerea. Investeste cu cap in lucruri precum trainingul, imbunatatirile site-ului si elemente care te pot ajuta sa evoluezi - Srinivas Rao, cofondator BlogcastFM.

12. Gaseste solutii, nu scuze

Bootstrapperii de succes cauta solutii, nu oameni pe care sa dea bani. Antreprenorii ratati se grabesc sa ofere explicatii, pentru esecurile lor, in timp ce antreprenorii rationali isi recunosc greselile si cauta sa le indrepte. Dupa identificarea problemei, alearga sa o rezolve. Esecul in afaceri este supus scuzelor inutile - Nick Friedman, presedintele College Hunks Hauling Junk.

13. Joaca mai mult StarCraft

StarCraft mi-a oferit multe lectii de antreprenoriat - mai ales in zona utilizarii eficiente a timpului si atentia distributiva. Un bun jucator de StarCraft stie sa lucreze eficient cu resurse limitate. Aceasta "trasatura" este esentiala, iar bootstrappingul si StarCraft reprezinta modalitati ideale de exersare a viitoarei (sau actualei) tale activitati antreprenoriale - Justin Beck, cofondator si CEO PerBlue.

Ultimele NOUTATI

Case mai ieftine si facturi mai mici. Planul UE pentru locuinte mai accesibile si sustenabile
Imobiliare

Case mai ieftine si facturi mai mici. Planul UE pentru locuinte mai accesibile si sustenabile

today01 Iul. 2025
E posibila reducerea salariului  unui angajat fara acordul acestuia?
Companii

E posibila reducerea salariului unui angajat fara acordul acestuia?

today01 Iul. 2025
Ingrasaminte NPK si dereglarile de nutritie: Cum hranim corect plantele?
Casa si gradina

Ingrasaminte NPK si dereglarile de nutritie: Cum hranim corect plantele?

today01 Iul. 2025
Plafonarea tarifelor pentru politele RCA a fost eliminata. Ce cresteri sunt asteptate
Noutati auto 2025 - stiri din domeniul auto

Plafonarea tarifelor pentru politele RCA a fost eliminata. Ce cresteri sunt asteptate

today01 Iul. 2025
Se scumpesc vacantele! Paradoxal, s-ar putea sa fie mai scump sa mergi la Constanta decat in Grecia sau Italia
Travel

Se scumpesc vacantele! Paradoxal, s-ar putea sa fie mai scump sa mergi la Constanta decat in Grecia sau Italia

today30 Iun. 2025
Ce se intampla cu prosumatorii din Romania dupa 1 iulie? Raspunsuri oficiale de la ANRE
Ultimele stiri economice

Ce se intampla cu prosumatorii din Romania dupa 1 iulie? Raspunsuri oficiale de la ANRE

today30 Iun. 2025
Tik Tok si-a infiintat subsidiara in Romania. Nici nu e de mirare, romanii sunt campioni la cadouri si tap-tap
Social Media

Tik Tok si-a infiintat subsidiara in Romania. Nici nu e de mirare, romanii sunt campioni la cadouri si tap-tap

today30 Iun. 2025
Lectie de economie predata in mare stil de Polonezi - de la saracie similara Romaniei postdecembriste, la cea mai mare economie din Estul Europei
Economie

Lectie de economie predata in mare stil de Polonezi - de la saracie similara Romaniei postdecembriste, la cea mai mare economie din Estul Europei

today30 Iun. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x