Soferii romani continua sa isi cumpere masini noi si in 2023, ultimele cifre aratandu-ne ca inmatricularile auto din primele patru luni ale anului au crescut semnificativ. Mai exact, potrivit ultimului raport publicat de Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), inmatricularile de autoturisme noi din Romania au crescut cu 25% in intervalul ianuarie - aprilie in raport cu perioada similara din anul precedent.
Astfel, in primele patru luni ale anului, in Romania au fost inmatriculate un numar de 46.381 de autoturisme, fata de numai de 37.447 in aceeasi perioada a anului 2022. In luna aprilie, numarul masinilor inmatriculate in tara noastra a ajuns la 9.865 de unitati, in crestere fata de aceeasi luna aprilie a anului trecut cu 16.48%.
Asa cum era de asteptat, Dacia conduce detasat in randul marcilor auto care au dat cele mai multe autoturisme noi inmatriculate in aceasta perioada. Mai exact, au fost inmatriculate un numar de 16.476 de unitati Dacia in aceasta perioada de patru luni. Topul continua cu francezii de la Renault, care au dat 3.865 de unitati noi inmatriculate, respectiv cu Hyundai, cu 3.201 unitati inmatriculate. Clasamentul continua cu Skoda, Toyota, Volkswagen, Ford, Mercedes-Benz, BMW si Suzuki.
Numarul masinilor la mana a doua inmatriculate in primele patru luni ale anului continua sa scada, ajungand la un nivel de 98.453 de unitati. Astfel, avem o scadere cu 6.5% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inmatriculate peste 105.000 de masini second-hand.
In luna aprilie, au fost inmatriculate 21.846 de masini la mana a doua, in scadere cu 14.4% in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut. Este o veste buna pentru autoritatile din tara noastra, Romania avand unul dintre cele mai imbatranite parcuri auto nationale din Uniunea Europeana. Totusi, numarul masinilor la mana a doua aduse in Romania este in continuare unul destul de ridicat!
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?