Soferii romani continua sa isi cumpere masini noi si in 2023, ultimele cifre aratandu-ne ca inmatricularile auto din primele patru luni ale anului au crescut semnificativ. Mai exact, potrivit ultimului raport publicat de Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), inmatricularile de autoturisme noi din Romania au crescut cu 25% in intervalul ianuarie - aprilie in raport cu perioada similara din anul precedent.
Astfel, in primele patru luni ale anului, in Romania au fost inmatriculate un numar de 46.381 de autoturisme, fata de numai de 37.447 in aceeasi perioada a anului 2022. In luna aprilie, numarul masinilor inmatriculate in tara noastra a ajuns la 9.865 de unitati, in crestere fata de aceeasi luna aprilie a anului trecut cu 16.48%.
Asa cum era de asteptat, Dacia conduce detasat in randul marcilor auto care au dat cele mai multe autoturisme noi inmatriculate in aceasta perioada. Mai exact, au fost inmatriculate un numar de 16.476 de unitati Dacia in aceasta perioada de patru luni. Topul continua cu francezii de la Renault, care au dat 3.865 de unitati noi inmatriculate, respectiv cu Hyundai, cu 3.201 unitati inmatriculate. Clasamentul continua cu Skoda, Toyota, Volkswagen, Ford, Mercedes-Benz, BMW si Suzuki.
Numarul masinilor la mana a doua inmatriculate in primele patru luni ale anului continua sa scada, ajungand la un nivel de 98.453 de unitati. Astfel, avem o scadere cu 6.5% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inmatriculate peste 105.000 de masini second-hand.
In luna aprilie, au fost inmatriculate 21.846 de masini la mana a doua, in scadere cu 14.4% in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut. Este o veste buna pentru autoritatile din tara noastra, Romania avand unul dintre cele mai imbatranite parcuri auto nationale din Uniunea Europeana. Totusi, numarul masinilor la mana a doua aduse in Romania este in continuare unul destul de ridicat!
Ultimele NOUTATI
Majoritatea tarilor UE critica reforma propusa de presedinta CE. Miza: 400 de miliarde de euro! Ce presupune revizuirea finantarii regionale
7 din 10 tineri folosesc TikTok, dar doar 3 din 10 au cont pe LinkedIn – tinerii romani prefera distractia online in locul retelelor profesionale
Ce se intampla cu TVA pentru HoReCa la 1 octombrie. Vicepremierul Barna impune o conditie pentru TVA de 11%
Analiza Pwc. Rezolvam pe moment criza bugetara, dar iesim din cercul vicios al cheltuielilor marite care atrag cresteri de taxe?
Revolutie in sanatate: Guvernul vrea mai multi contribuabili si taie scutirile la CASS. Cine nu va mai fi asigurat?
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Ce se intampla cu TVA pentru HoReCa la 1 octombrie. Vicepremierul Barna impune o conditie pentru TVA de 11%
Analiza Pwc. Rezolvam pe moment criza bugetara, dar iesim din cercul vicios al cheltuielilor marite care atrag cresteri de taxe?