Programul Rabla are un scop bine definit in Romania, tara noastra confruntandu-se cu o problema extrem de serioasa din punct de vedere al imbatranirii parcului auto national. Conform statisticilor la nivel european, tara noastra are unul dintre cele mai invechite parcuri auto nationale, un numar urias de masini avand o varsta cuprinsa intre 10 si chiar 20 de ani. Chiar daca Programul Rabla nu poate rezolva aceasta problema prea curand, este de remarcat succesul de care se bucura aceasta initiativa in fiecare an, autoritatile fiind puse mereu in postura de a suplimenta fondurile dedicate programului.
Conform primelor informatii venite dinspre Ministerul Mediului, Programul Rabla din acest an va beneficia de un buget pentru cel putin 60.000 de tichete. Daca ne uitam la situatia din urma cu un an, vom observa ca fondurile au fost suplimentate acum, in 2019 fiind alocate fonduri pentru aproximativ 50.000 de tichete. Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat cu aceasta ocazie ca Programul Rabla 2020 va incepe fara doar si poate in luna martie, la aceasta ora ramanand de stabilit alaturi de cei din Administratia Fondului pentru Mediu “care vor fi exact etapele in care va fi demarat programul in acest an”.
Ministrul Mediului, liberalul Costel Alexe, a vorbit cu aceasta ocazie si despre importanta pe care o are Programul Rabla, acesta fiind cel mai longeviv proiect pe care il deruleaza Administratia Fondului pentru Mediu. Potrivit cifrelor prezentate de acesta, de la infiintarea Programului Rabla si pana in prezent au fost scoase din uz cel putin 600.000 de autovehicule, 550.000 de masini noi fiind achizitionate in acelasi timp.
Pana la aceasta ora nu este cunoscuta exact valoarea tichetelor pentru Programul Rabla din acest an, ministrul Costel Alexe preferand sa nu dea niciun fel de detalii pe aceasta tema. Conform zvonurilor, cel mai probabil, valoarea tichetelor va ramane neschimbata si in acest an, ceea ce inseamna ca vom vorbi despre o suma de 6.500 de lei.
Programul Rabla Plus, dedicat achizitionarii de masini electrice, ramane in picioare si in anul 2020, autoritatile incercand astfel sa le atraga atentia soferilor cu privire la acest nou trend din ce in ce mai prezent pe piata auto globala. Ministrul Costel Alexe a declarat astazi ca isi propune pastrarea cel putin a aceluiasi buget pentru anul in curs si o crestere cu 10 - 20% a numarului de vouchere.
Mai mult decat atat, Costel Alexe a subliniat ca isi doreste ca bugetul dedicat Programului Rabla Plus sa creasca de la an la an in perioada urmatoare. Totodata, Alexe nu a uitat nici despre dezvoltarea numarului de statii de incarcare pentru masini electrice, spunand ca se va lucra intens la aceasta problema.
Asadar, in cadrul Programului Rabla Plus, autoritatile vor acorda si in anul 2020 un bonus in cuantum de 45.000 de lei, echivalentul a aproape 10.000 de euro, pentru achizitionarea de masini electrice. Chiar daca numarul masinilor electrice nu este inca unul foarte mare in tara noastra, nu putem sa nu remarcam ca multi romani sunt din ce in ce mai interesati de acest sistem alternativ de propulsie.
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii