In ciuda scandalurilor in care au fost implicati de-a lungul ultimilor ani, germanii de la Volkswagen dovedesc ca popularitatea lor printre soferi a ramas in continuare la un nivel inalt. Nemtii au raportat inca din prima parte a lunii ianuarie cifra totala de unitati vandute pe parcursul anului precedent. Cifrele arata ca Volkswagen se poate lauda cu nu mai putin de 10.834.000 de unitati vandute.
Cifra de vanzare a producatorului german este in crestere usoara in comparatie cu anul 2017, de doar 0.9%. Insa aceasta crestere este importanta in contextul in care anul recent incheiat s-a dovedit a fi cu probleme la capitolul vanzarilor, cauzate de introducerea noilor standarde de emisii WLTP.
La mai bine de doua saptamani de la raportarea facuta de cei de la Volkswagen, oficialii Aliantei Renault - Nissan - Mitsubishi ies in fata si anunta ca sunt castigatorii anului 2018 din punct de vedere al cifrelor de vanzare. Alianta franco-nipona a inregistrat nu mai putin de 10.756.875 de unitati vandute pe parcursul intregului an 2018. Cresterea inregistrate de Alianta Renault - Nissan este de 1.4 procente. Asa cum se poate observa, daca ne luam doar dupa aceste cifre prezentate pana acum, diferenta dintre Renault - Nissan si Volkswagen este de 77.125 de unitati, in favoarea germanilor.
Alianta Renault - Nissan reclama faptul ca germanii de la Volkswagen includ in cifra totala anuala de vanzari si vanzarile inregistrate de Man si Scania, cele doua branduri de camioane de sub tutela Volkswagen. In 2018, Man a raportat vanzari de 136.500 de unitati, in timp ce cei de la Scania s-au laudat cu o cifra totala de 96.500 de unitati vandute. In aceste conditii, Grupul VAG, care apartine de Volkswagen, a vandut in 2018 233.000 de camioane. Bineinteles, in cazul in care aceste camioane ar fi scazute din cifra totala a Grupului, Alianta Renault - Nissan ar ajunge pe prima pozitie a clasamentului de final de an. De altfel, cei de la Alianta Renault - Nissan se declara lideri globali ai industriei auto la vanzarile de masini pentru pasageri si vehicule comerciale usoare.
Este interesant de stiut ca atat Renault, cat si Mitsubishi au avut in trecut propriile branduri de camioane. In 2001, Renault a vandut divizia de camioane si vehicule militare Renault Trucks catre suedezii de la Volvo. In acelasi timp, cei de la Mitsubishi detin la ora actuala doar 11% dintre actiunile diviziei de camioane Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation. In 2005, cei de la Mitsubishi au cedat 89% dintre actiunile companiei catre germanii de la Daimler.
In cele din urma, pe ultima treapta a podiumului ii regasim pe cei de la Toyota, acestia inregistrand o cifra de vanzari de 10.594.000 de unitati. Si Toyota a inregistrat o crestere a vanzarilor fata de 2017, de doua procente. Toyota a procedat la fel ca si germanii de la Volkswagen, incluzand in cifra totala de vanzari si rezultatele obtinute de cei de la Hino Motors, unul dintre cei mai mari producatori de camioane din Asia, care face parte din Toyota Motor Corporation.
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza Editie noua
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Teste REZOLVATE de limba si literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE - profesori
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Control fiscal: CAND si CUM se inregistreaza in contabilitate TVA stabilita suplimentar
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?