Cati bani iti trebuie sa traiesti in Bucuresti? Este intrebarea pe care a pus-o pe Reddit un student care tocmai a terminat Politehnica si care isi doreste sa se mute singur. Este stiut faptul ca Bucuresti este unul dintre cele mai scumpe orase din Romania. Totusi, de cat de multi bani ar fi nevoie pentru a avea o viata decenta in Bucuresti?!
Situatia financiara a celor mai multi tineri nu este deloc roz, multi nereusind sa isi gaseasca un loc de munca bine platit imediat dupa terminarea facultatii. Ultimii doi ani au adus scumpiri in lant in Romania, inflatia crescand la cote alarmante. Bineinteles, salariile nu au crescut aproape deloc in tot acest timp, ceea ce face ca lucrurile sa fie si mai complicate.
“Depinde foarte mult de stilul tau de viata si unde vrei sa locuiesti ca locatie. De asemenea, conteaza si daca vrei sa fii “bucurestean adevarat” si sa te duci cu masina si pana la Mega la 2 blocuri mai incolo sau daca esti dispus sa folosesti transportul in comun si mersul pe jos”, ii raspunde un alt tanar pe Reddit.
“Vrei sa stai in chirie singur? 250-600 de euro pe luna in functie de preferinte. Se mai adauga plata a 1-2 luni de chirie drept garantie, care ramane la proprietar pana la finalul sederii tale (ai grija ca daca iti alegi un proprietar aiurea nu mai vezi acesti bani). Nu in ultimul rand, daca gasesti chiria prin agent, o sa mai platesti inca jumatate din prima luna de chirie agentului”, il avertizeaza un alt reddit-or.
“Facturi - iarna asta am vazut facturi de 350-500 de lei pentru o singura persoana in unele blocuri pe care le-am vizitat. Este imperios necesar sa te uiti la intretinere atunci cand alegi o chirie, mai ales iarna, ca sa stii clar cat o sa platesti in cazul unei singure persoane. La curent, dac? respect? limitele în care ai subventie, nu ar trebui s? fie probleme ?i este un pret decent”, spune o alta persoana.
“Mancare/curatenie - aici e important sa intelegi ca se duc cei mai multi bani, mai ales acum. Incearca sa nu ai obiceiul de a cumpara o gramada si sa arunci o buna parte la gunoi ca expira. Ia cat consumi si gateste acasa pentru a economisi cat mai multi bani. Consider ca un buget de 500-1000 de lei este suficient sa acopere mancarea pe o luna, in functie de preferinte, daca iti gatesti. E un range asa mare pentru ca in unele luni trebuie sa iei fel de fel de consumabile de curatenie. Nu uita sa platesti cat mai mult cu bonurile de masa, ele avand o utilitate economica limitata spre deosebire de banii din cont/portofel”, il sfatuieste un alt tanar.
Citeste si: Salariul ar trebui sa creasca an de an, ca angajatii sa se mentina motivati la serviciu
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Bugetul public, cocosat de salariile bugetarilor si pensiile umflate! Avertismentul sefului Consiliului Fiscal privind taierile de cheltuieli
Salariile bugetarilor si pensiile romanilor apasa greu pe buget. Ministrul Finantelor: Romania trebuie sa-si reduca cheltuielile
Ilie Bolojan: Situatia e complicata. E posibil sa fim nevoiti sa crestem taxe si impozite
Se fac angajari in Bucuresti! 3.000 de locuri de munca pentru necalificati, 500 pentru romanii cu liceu si 300 pentru cei cu facultate
Somerii bucuresteni pun mana pe munca - scade rata somajului pe cea mai mare piata a muncii din tara
Partenerii nostri
Strategii eficiente de retentie a angajatilor: intre legalitate si atractivitate
Strategii eficiente pentru motivarea angajatilor in 2025
ITM vine in sprijinul angajatorilor si sustine o tranzitie usoara la REGES ONLINE! Ce masuri a luat?
Ce sunt imobilizarile necorporale: Categorii si exemple
Calendar ANAF: Ce declaratii fiscale se depun in luna iunie 2025
Venituri din arenda: Ce taxe platesti si ce trebuie sa declari la ANAF [Ghid complet]
Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice
Lipsa asigurarii RCA - Raspunderea proprietarului si procedura de sanctionare
Tot ce trebuie sa stii despre cartea funciara si extrasele imobiliare
Te-ar putea interesa si
Salariile bugetarilor si pensiile romanilor apasa greu pe buget. Ministrul Finantelor: Romania trebuie sa-si reduca cheltuielile
Ilie Bolojan: Situatia e complicata. E posibil sa fim nevoiti sa crestem taxe si impozite