Salariul ar trebui sa creasca an de an, ca angajatii sa se mentina motivati la serviciu
crestere salarialamajorare salarialasalarii mai mari
E ideal sa faci ceea ce-ti place si sa muncesti intr-un domeniu care te pasioneaza, pentru ca astfel nu vei simti niciodata ca depui efort. Doar ca extrem de putini oameni au acest privilegiu sau si-au creat aceasta sansa, pentru cei mai multi motivatia principala e banul - ban care, de sigur, e o necesitate pentru toata lumea.
In general, managerii romani ar trebui sa stie ca nu exista stimulent mai puternic pentru productivitatea in munca, decat conditia financiara.
Un angajat bine platit are toate sansele de partea sa sa fie mai eficient, sa aduca plus valoare companiei si sa genereze cifre in crestere, indiferent de sectorul sau domeniul in care activeaza, indiferent de cat de mare e concurenta sau cat de dificila e munca lui.
Salariul ar trebui sa creasca anual
In conditiile unei inflatii atat de puternice precum este cea din prezent, s-ar justifica o
crestere salariala anuala pentru angajatii din Romania.
Problema este ca nici pentru firme perioada aceasta nu este tocmai una prielnica, motiv pentru care angajatii si angajatorii ar trebui sa se inteleaga reciproc si sa gaseasca cele mai bune solutii, intr-un context economic dificil si plin de provocari pentru toata lumea.
Realitatea este ca e nevoie de salarii majorate, catusi de putin, pentru ca inflatia sa nu puna la pamant puterea de cumparare a salariatului. Un salariat care-si face prea multe griji legate de ziua de maine este un angajat caruia nu-i mai sta capul la ceea ce are de facut la serviciu, care incepe sa fie distantat, neimplicat, lipsit de productivitate si cu un randament in declin.
Este un adevar care trebuie spus, nu in ideea de a impune companiilor aceste majorari, aspect ce nu este sustenabil, nu este sanatos si nu e oportun pentru un sector privat romanesc impovarat deja de fiscalitate, insa e o tema de gandire care ar trebui sa genereze discutii, dezbateri si solutii din partea angajatilor, managerilor si mai ales a autoritatilor competente.
Foto: unsplash.com