1. Daca detii o afacere, trebuie neaparat sa ai un cont pe Facebook. Numarul utilizatorilor confirma spusele noastre. Peste 500 de milioane de oameni sunt “abonati” la Facebook. Cel mai relevant este faptul ca peste 50% din acestia se logheaza zilnic pe portalul lui Mark Zuckenberg.
Asta inseamna o audienta uriasa, care nu poate fi trecuta cu vederea. Nu exista niciun motiv pentru care afacerea ta sa NU fie prezenta pe site-ul de socializare Facebook. Chiar daca nu poti expune informatii confidentiale, oamenii se asteapta sa te gaseasca acolo. In acest caz, vei prezenta doar detaliile esentiale, cum ar fi datele de contact, si cateva informatii despre activitatea firmei tale. Facebook-ul trebuie privit ca o extensie a afacerii tale.
Pentru multi oameni, Facebook a devenit sinonim cu Internetul. Oamenii trimit email-uri, mesaje instant si informatii referitoare la brandurile lor preferate. Daca nu esti pe Facebook, inseamna ca ai o problema, in afacerea ta. Nu existi pentru o jumatate de milion de posibili clienti, din toata lumea.
2. Paginile de Facebook nu sunt pagini web. Facebook nu seamana cu orice altceva. Cheia succesului business-ului tau va fi legata implicit de comunitatea ta de pe Facebook. Motivatia este simpla: vrei ca pagina ta sa fie vizitata de cei interesati, care se pot bucura de continutul acesteia.
Odata ce te-au “placut”, te vor urmari cu interes. Depinde de tine daca o sa produci un continut fiabil, regasit in resursele lor de stiri. Informeaza-i ca esti liderul unei afaceri, posteaza informatii care stimuleaza conversatia, comunicarea, si ponturi unice pe Facebook, cum ar fi cupoane, reduceri, fluturasi, premii si suprize. Da-le un motiv sa “placa” pagina ta de Facebook.
3. Resursele de stiri sunt esenta marketingului pe Facebook. Cand 250000 de oameni se logheaza pe Facebook, isi viziteaza propriile pagini. Se intereseaza sa vada ce stiri au mai postat prietenii lor in news feed. Cand Facebook a facut aceasta schimbare, unii au crezut ca Mark Zuckenberg a luat-o razna. Realitatea e cea a unui geniu, care a creat un ecosistem foarte potrivit pentru promovarea afacerii tale. Fiecare postare spune o poveste.
Gandeste-te ca la o pictura de Degas, in care fiecare pensula nu inseamna nimic, dar in asociere cu altele si altele creaza un tablou unic. Oamenii creaza “tabloul” business-ului tau. Facebook e un instrument redudabil de branding. Invata sa-l folosesti la capacitatea sa maxima.
4. Nu cauta sa castigi doar cativa fani, ci un angajament comun. Daca ai doar cativa prieteni, care nu te asculta si nu sunt implicati alaturi de tine, totul pare in zadar. Ofera-le ceva palpabil. Ofera-le continut, ocazii sa discute despre brandul tau.
Ofera-le multumiri. Ca si in viata, in marketingul digital e important sa-ti acorzi un moment pentru a le multumi celor care te ajuta si te sustin. Nu te feri sa interactionezi cu clientii tai doar pentru a le arata recunostinta ta. O sa ai parte de un angajament pe termen lung, te asiguram.
Ultimele NOUTATI
Divortul, sport national in Romania: 4 din 10 cupluri se cearta din cauza banilor
2025 aduce soc fiscal: orice firma plateste impozit pe cel putin 30% din profit, chiar daca in trecut a inregistrat pierderi mari
Incepe marele exod fiscal? De teama masurilor de austeritate, firmele romanesti si-ar putea muta sediile fiscale in alte tari
Majoritatea tarilor UE critica reforma propusa de presedinta CE. Miza: 400 de miliarde de euro! Ce presupune revizuirea finantarii regionale
7 din 10 tineri folosesc TikTok, dar doar 3 din 10 au cont pe LinkedIn – tinerii romani prefera distractia online in locul retelelor profesionale
Ce se intampla cu TVA pentru HoReCa la 1 octombrie. Vicepremierul Barna impune o conditie pentru TVA de 11%
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Incepe marele exod fiscal? De teama masurilor de austeritate, firmele romanesti si-ar putea muta sediile fiscale in alte tari
Majoritatea tarilor UE critica reforma propusa de presedinta CE. Miza: 400 de miliarde de euro! Ce presupune revizuirea finantarii regionale