1. Recunoaste progresul
Desi oferind critici constructive acestea ajuta oamenii sa se indrepte spre directia cea buna, este un lucru ideal sa evidentiezi si lucrurile bune pe care le fac angajatii tai. Recunoasteti-le individual si verbal meritele, aratati-le ca esti constient de unde au inceput si ce progrese au facut.
2. Planifica activitati de consolidare a echipei in afara muncii
Legatura dintre colegi, dar si dintre superiori si angajati este una destul de important pentru ca productivitatea sa fie crescuta. Comunicarea este primul pas spre o colaborare cat mai buna. De aceea este recomandat sa organizezi activitati in afara locului de munca pentru a va simti bine si pentru a va cunoaste intre voi.
3. Ai incredere in angajatii tai
Odata ce vei incepe sa arati ca ai incredere in munca pe care o depun, acestia vor stii ca ocupa un loc important in firma. Poti sa incepi sa oferi angajatilor mai multe proiecte si sa ceri contributia lor pentru problemele aparute sau idei pentru companie.
4. Ofera, nu atribui responsabilitatea
Creeaza o competitie prietenoasa intre colegii de birou si nu una in care acestia sa isi puna piedici. Acest lucru ii va determina pe angajati sa fie productivi, oferind in acelasi timp o sansa pentru a evalua modul in care lucreaza ceilalti. S-ar putea sa descoperi ca unii angajati prefera sa coopereze si cu ceilalti colegi.
5. Prioritizeaza un echilibru bun intre viata personala si munca
Atat angajatorii cat si angajatii isi doresc un echilibru perfect intre viata personala si cea profesionala. Este in regula sa tii cont de importanta muncii, dar trebuie sa intelegi si importanta mentinerii unei vieti sanatoase pentru angajatii tai.
6. Fii receptiv la preferintele angajatilor
Intreaba angajatii daca ar dori sa invete ceva nou sau sa isi imbunatateasca abilitatile intr-un anumit domeniu. Acest lucru ii ajuta sa ii motiveze sa munceasca mai mult si sa faca treaba mai bine.
7. Sarbatoreste reusitele echipei
Pe masura ce iti stabilesti obiective si urmaresti progresul angajatilor, este placut sa vezi care este munca depusa de fiecare in parte si care este efortul realizat pentru a ajunge la o reusita. Asigura-te ca reusitele firmei sunt sarbatorite cu toti angajatii care au participat la acest lucru.
8. Incurajeaza pauzele
Este important sa muncim din greu, dar sa punem valoare si pe perioadele de odihna. Permitand angajatilor sa isi asigure pauzele necesare, mai ales daca munca este de birou, ii vor face sa fie mai productivi si vor reveni la locul de munca mai concentrati.
9. Comunica angajatilor planurile firmei de viitor
Informarea echipei este esentiala pentru derularea unei afaceri de succes. Acestia nu trebuie sa afle din presa ceea ce se intampla cu compania, ci direct de la tine. Pentru a avea o comunicare si incredere deosebita in angajatii tai, este recomandat sa vorbesti despre viitorul si obiectivele companiei pentru urmatoarele luni sau ani. Acest lucru ii va face sa se simta apreciati.
10. Oferiti evaluari reciproce
Indiferent daca sunteti seful companiei sau un angajat, este important sa fie evaluate ambele parti. Lucrand in echipa, va puteti comunica reciproc preocuparile si puteti cere feedback unii de la altii.
11. Sprijina inovatia, indiferent daca functioneaza sau nu
O modalitate excelenta de a include personalul in impactul asupra companiei in ansamblu este de a le permite sa inoveze. Incearca noi metode de lucru si testati-le impresuna. Astfel, intreaga echipa poate afla ce functioneaza si ce nu. Ii ajuta sa-si inteleaga provocarile si incurajeaza cresterea profesionala.
12. Respecta timpul personalului
Desi nevoile afacerii tale pot sa fie concentrate si pe munca in weekend, este necesar sa fii atent si la nevoile si dorintele angajatilor in ceea ce priveste munca in timpul liber. Tine cont de preferintele lor la acest program de lucru si imparte sarcinile in mod egal.
13. Spune „Multumesc”
Cuvantul „multumesc” poate sa functioneze atunci cand vrei sa motivezi un angajat. Exista un sentiment de confort si recunoastere care se resimte atunci cand angajatul aude acest cuvant.
Ultimele NOUTATI
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Cum se va calcula noul impozit pe proprietate - de la 1 ianuarie 2026 se schimba regulile si pentru apartamente, dar si pentru case
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii