In era digitala, revolutia informatiei reprezinta o transformare profunda a modului in care antreprenorii colecteaza, stocheaza si folosesc informatiile in scopul dezvoltarii afacerilor. Si asta datorita folosirii tehnologiilor avansate precum inteligenta artificiala, Big Data, IoT (Internet of Things) etc.
Cele mai comune arii de lucru in care sunt folosite aceste tehnologii, conform unui studiu realizat pe acest subiect, sunt: gestionarea datelor financiare (90% dintre companiile participante declara ca folosesc tehnologiile avansate in acest scop), logistica (71%) si gestionarea datelor clientilor pentru planificarea vanzarilor (49%).
Descopera si tu mai multe detalii despre ce inseamna revolutia informatiei si cum o poti folosi in favoarea businessului tau.
Impact:
Imbunatatirea fiecarui aspect al afacerii, de la operatiuni interne si pana la interactiunea cu clientii si partenerii de afaceri. Concret, impactul pe care il are asupra oricarui business consta in: accesul mai rapid la informatii, deci luarea unor decizii mai rapide, imbunatatirea experientei clientilor, precum si eficientizarea operatiunilor interne.
Solutii:
Adaptarea la o lume conectata prin adoptarea unor strategii moderne, cum ar fi :
Implementarea solutiilor potrivite pentru businessul tau necesita un buget consistent, insa rezultatele obtinute pot fi pe masura: adaptarea mai rapida la schimbarile pietei, obtinerea unui avantaj competitiv, cresterea vanzarilor si, implicit, a profitului in timp. Dar ce faci daca nu ai la indemana bugetul necesar? E simplu: poti sa apelezi la o institutie financiara nebancara (IFN) si sa accesezi un credit firme daca ai cel putin 12 luni de activitate. Astfel:
Impact:
Reducerea erorilor umane prin automatizarea sarcinilor repetitive, optimizarea fluxurilor de lucru pentru a reduce costurile si timpul de productie, personalizarea experientei clientilor prin folosirea inteligentei artificiale.
Solutii:
Schimbarea modului de operare a afacerii, utilizand AI si automatizarea astfel:
Impact:
Transforma volumul mare de date nestructurate in informatii valoroase, oferind avantaje competitive majore. De asemenea, reduce riscurile asociate unor decizii neinformate, permite o mai buna personalizare a experientei clientilor si contribuie la dezvoltarea unor produse si servicii noi.
Solutie:
Descoperirea oportunitatilor ascunse prin valorificarea datelor in urmatoarele moduri:
Impact:
Protejarea informatiilor sensibile ale clientilor, angajatilor si partenerilor de afaceri, prevenirea atacurilor cibernetice si respectarea reglementarilor standard de securitate, cum este si GDPR (General Data Protection Regulation).
Solutie:
Colaborarea cu o companie de IT sau crearea unui departament dedicat in organizatie pentru a implementa diverse solutii, precum:
Impact:
Cresterea productivitatii angajatilor, imbunatatirea modului de adaptare la schimbarile pietei, reducerea riscurilor de securitate, pregatirea angajatilor pentru ocuparea unor functii decizionale in companie.
Solutie:
Pregatirea fortei de munca pentru viitorul digital prin:
In concluzie, afacerile care adopta si integreaza tehnologiile date ca exemplu in acest articol pot deveni mai competitive si mai capabile sa raspunda rapid la schimbarile pietei si sa anticipeze nevoile consumatorilor. Prin urmare, investitiile in integrarea tehnologiilor emergente nu mai sunt vazute de mult timp ca simple optiuni, ci mai degraba ca o necesitate pentru a ramane relevant pe piata globala.
Sursa foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Cati bani ar trebui sa puna deoparte, pe an, o persoana la 40 de ani?
Pretul mediu pentru o garsoniera de doar 40mp in Bucuresti Se apropie de 75.000 de euro. Suntem in bula imobiliara?
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pune romanii pe jar. E bataie pe finantarea de 30.000 lei, de frica facturilor mari in 2025
12.000 de lei salariu NET pentru romanii cu liceu, fara facultate: cele mai bine platite joburi din Romania
Afacerea pe care o poti deschide la tine in curte, la tara, cu doar 500-1.000 de lei. Din prima vanzare castigi 5.000 de lei!
Partenerii nostri
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Ministerul Muncii: Romania, felicitata pentru reforma sistemului public de pensii
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si
Pretul mediu pentru o garsoniera de doar 40mp in Bucuresti Se apropie de 75.000 de euro. Suntem in bula imobiliara?
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pune romanii pe jar. E bataie pe finantarea de 30.000 lei, de frica facturilor mari in 2025