Interviu cu Amalia Sterescu, Sr. Business Consultant, Fondator Public Speaking School & Outsourcing Advisors: "Succesul este o consecinta"!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Interviu cu Amalia Sterescu, Sr. Business Consultant, Fondator Public Speaking School & Outsourcing Advisors: Succesul este o consecinta! Interviu cu Amalia Sterescu, Sr. Business Consultant, Fondator Public Speaking School & Outsourcing Advisors: "Succesul este o consecinta"!
de Manager.ro la 24 Feb. 2015 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
amalia sterescuafaceripublic speakingoutsourcingconsultantaangela merkel

Ar merge la un barbecue cu Nelson Mandela, iar la o receptie politica de inalta tinuta i-ar placea sa fie insotita de Angela Merkel. A gestionat, la propriu, bugete de sute de milioane de euro, a condus mii de oameni, iar acum a decis ca este momentul pentru pasul urmator. Ceea ce face Amalia Sterescu este o activitate de pionierat in Romania. Are de dus o lupta grea, consultanta e inca privita ciudat pe aceste meleaguri... Ca sa nu mai vorbim despre invatatul vorbitului in public. Insa va reusi, pentru ca altceva... nu stie sa faca. Va invit sa cititi un interviu cu un om absolut deosebit.

Manager.ro: Daca ar fi sa te descrii intr-un singur cuvant, care ar fi acela?
Amalia Sterescu: Inspirationala.
 
Manager.ro: Unde te-ai nascut, unde ai crescut, unde ai mers la liceu/facultate? Ce moment ti-a marcat cel mai mult copilaria si adolescenta?
Amalia Sterescu: M-am nascut in Campina (Prahova), am crescut apoi pe doua vai cum imi place mie sa spun: Valea Prahovei si Valea Buzaului. Am terminat liceul de filologie-istorie "Mihai Eminescu" din Buzau la singura clasa de filologie de pe vremea aceea - de pe o raza de cateva judete. Am absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane, am o Diploma in Management de la Open University UK si sunt NLP Practitioner in urma instruirii in cadrul  NLP Society cu Dr. Richard Bandler. In luna aprilie voi deveni Personal Branding Strategist, certificare pe care o fac direct cu no.1 guru in Personal Branding - William Arruda in US.
Momentul marcant pentru mine in perioada adolescentei a fost trecerea de la o scoala de tara intr-un satuc uitat de lume la cea mai buna clasa a liceului Mihai Eminescu din Buzau si contactul cu niste profesori extraordinari care mi-au deschis apetitul catre lectura literaturii universale, studiul istoriei si al filozofiei. Am simtit cum evoluez rapid si baza constituita atunci cu mult sarg si perseverenta m-a ajutat pe tot parcursul vietii mele.
 
Manager.ro: Cand te-ai angajat prima data? Unde si, mai ales, de ce?
Amalia Sterescu: Primul meu job a fost in 1992, aveam o certificare a National Nursery Educational Board din UK si fusesem instruita sa lucrez in educatia si ingrijirea copiilor de la 0-7 ani. Asadar primul meu job platit a fost de educatoare in prima gradinita de limba engleza existenta in Romania acelor vremuri, o gradinita pe model britanic infiintata de biserica catolica in Bucuresti. Iar evident, primul meu sef a fost o calugarita irlandeza, Sister Margaret - de la care am invatat foarte multe in acele vremuri, despre educatie in general.
 
Manager.ro: Ai o experienta solida in afaceri, atat ca angajat in companii prestigioase, cat si ca antreprenor. Care sunt, din punctul tau de vedere, cele mai importante 3 reguli pentru a reusi in business?
Amalia Sterescu: Pentru a reusi in business ai nevoie de un plan de afaceri solid, de o mana de consultanti/mentori priceputi si echipa potrivita.
 
Manager.ro: Ce are si ce nu are mediul de afaceri romanesc?
Amalia Sterescu: Cred ca mediului de afaceri romanesc ii lipseste o scoala aplicata, practica si poate mai multi mentori si consultanti valorosi.
 
Manager.ro: Ce urasti cel mai mult ca om de afaceri in Romania? Ce-ti place cel mai mult?
Amalia Sterescu: Poate ca ma repet sau e acelasi raspuns pe care l-ar da oricine, dar cred ca modificarea legislatiei intr-o maniera atat de rapida, incat e demna de invidiat, e un mare defavor facut mediului de business. Lipsa de predictibilitate afecteaza orice business.
 
Manager.ro: Ce planuri ai pentru business-ul tau? Pe termen mediu, 3-5 ani si pe termen lung.
Amalia Sterescu: Mi-am propus sa dezvolt o scoala de public speaking, pentru toate categoriile de varsta si ca apendice, sa introduc public speaking school in scoli ca materie optionala. 
Ca si consultant in zona de management si outsourcing, imi cresc constant portofoliul de clienti si in acest moment si echipa, pentru a sustine mai multe proiecte. Ca si coach pe tranzitie in cariera imi voi putea extinde portofoliul in zona de strategie pe personal branding incepand cu Aprilie 2015 cand imi voi finaliza certificarea in US si voi putea aborda tranzitia in cariera a liderilor seniori din corporatii si a antreprenorilor - dintr-o perspectiva mai ampla.
 
Manager.ro: De ce nu ai emigrat?
Amalia Sterescu: Nu am emigrat pentru ca am putut sa obtin tot ce mi-am propus de la viata, in Romania.
 
Manager.ro: Ai calatorit mult. Care sunt cele mai frumoase 3 locuri in care ai fost? Dar cele mai urate 3 locuri?
Amalia Sterescu:
Frumoase:
a) Madeira
b) Ilha Grande - Brazilia
c) Paul de Vence - Provence
 
Mai putin frumoase:
a) Agadir
b) Casabalanca
c) Giseh
 
Manager.ro: Unde ai  fi vrut sa mergi si inca nu ai ajuns? De ce?
Amalia Sterescu: 
a) Australia
b) Zanzibar
c) Madagascar
Sunt locuri exotice, au culturi foarte diferite fata de ceea ce cunoastem noi si mi-ar placea sa le descopar. Nu am ajuns pentru ca nu le-a venit inca randul, dar cu siguranta voi bifa aceste destinatii in urmatorii ani.
 
Manager.ro: Daca te trezeste cineva noaptea si te intreaba "Ce carte ti-a placut cel mai mult?" care este raspunsul? La fel pentru film si pentru o melodie.
Amalia Sterescu:
a) Recent "Martha Bibescu" de Ghislain de Fiesbach si "Codul talentului" de Daniel Coyle.
b) Film: "Pe aripile vantului"
c) Melodie: "Waltz 2" - Dmitri Shostakovich
 
Manager.ro: Comenteaza: "Eu nu am cerut sa fiu nascut in Romania. Am avut noroc".
Amalia Sterescu: De acord, ma puteam naste in Rwanda... si ar fi fost cu adevarat provocator:) Am avut noroc sa ma nasc intr-o tara pe care o iubesc asa cum e, o tara care are nevoie de mine prin ceea ce pot darui eu tinerilor, managerilor, antreprenorilor sai. O tara pe care noi avem puterea de a o schimba implicandu-ne tot mai mult in educatia generatiei de maine.
 
Manager.ro: Ce inseamna pentru tine Facebook?
Amalia Sterescu: Facebook este platforma care ne aduce mai aproape, asa cum era telefonul in urma cu  aproape 150 de ani. Facebook este rezultatul firesc al evolutiei tehnologice.
 
Manager.ro: Alege intre:
 
Lamborghini sau Land Rover
Land Rover (familie mare, deh) 
 
Rusia sau Statele Unite ale Americii
USA
 
Bucuresti sau Marginimea Sibiului
Marginimea Sibiului
 
Paris sau Londra
Londra
 
Euro sau Dolar
Dolar
 
Aur sau Actiuni
Aur
 
Apple sau Samsung
Apple
 
Mamaia sau Delta Dunarii
Delta
 
Google sau Yahoo
Google
 
Coldplay sau MirabelaDauer
Coldplay
 
Mamaliga sau Sushi
Mamaliga:)
 
Face sens sau Are sens
Are sens
 
Singur pe malul marii / Cu prietenii pe malul marii
Cu iubitul.
 
Ziarul financiar sau Cancan
Ziarul finaciar
 
Manager.ro: Ai copii? Daca da, cum ai vrea sa te caracterizeze, intr-un singur cuvant, copiii tai atunci cand vor implini varsta de 18 ani?
Amalia Sterescu: Mentor 
 
Manager.ro: Care este cel mai mare defect al romanilor? Dar cea mai importanta calitate?
Amalia Sterescu: Cel mai mare defect al nostru, al romanilor, este ca nu reactionam cat inca putem, ci cand nu mai putem; abia cand intelegem ca lucrurile nu se rezolva de la sine si nu mai e nici o alta solutie decidem sa actionam.
 
Manager.ro: La ce te gandesti cand esti singura?
Amalia Sterescu: De regula fac planuri, imi vin idei multe, foarte multe, incerc sa le contextualizez.
 
Manager.ro: Crezi ca Romania este in criza (economica)? Daca da, cand se va termina?
Amalia Sterescu: Criza e mai mult in mintea noastra blocata in neputinta. Nu, nu suntem in criza.
 
Manager.ro: Esti invitata la o receptie de inalta clasa. Poti aduce cu tine 3 politicieni, din orice perioada si din orice tara. Pe cine ai lua?
Amalia Sterescu: Angela Merkel, Margaret Tatcher, Madeleine Albright. 
 
Manager.ro: Esti invitata la un barbecue la poalele muntilor. Poti aduce cu tine 3 lideri, din orice perioada si din orice tara. Pe cine ai lua?
Amalia Sterescu: Aung San Suu Kyi, Regele Carol I, Nelson Mandela
 
Manager.ro: Cum ai descrie, intr-o fraza, succesul?
Amalia Sterescu: Succesul nu este un obiectiv, ci o consecinta a pasiunii cu care muncesti zi de zi pentru realizarea misiunii tale.

Nota: Fotografiile sunt din arhiva intervievatei.
Mai multe informatii despre activitatrea Amaliei Sterescu gasiti aici.

 

Ultimele NOUTATI

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci
Financiar-Bancar

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024
Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?
Business

Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?

today16 Apr. 2024
Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce
Ultimele stiri economice

Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce

today16 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x