A te orienta catre satisfacerea unor necesitati general valabile este una dintre ideile unui business care aduce mereu profit. La baza sta ideea ca oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru a castiga timp. Din categoria serviciilor esentiale fac parte si cele de curatenie, fie ca este vorba despre curatarea lenjeriilor de pat, a covoarelor si altor asemenea, fie ca este vorba despre curatenia in locuinte.
Oricare dintre variante implica o investitie initiala minima. Vei avea nevoie de masini de spalat de mare capacitate si de putina publicitate, pentru ca mereu vor exista clienti interesati sa scape de corvoada de a spala, usca si calca rufe. O parte din costuri poate fi redusa daca vei folosi un put de apa si un hidrofor profesional. Un astfel de aparat reprezinta o investitie utila, care se va amortiza rapid, mai ales ca hidrofoarele pot fi utilizate inclusiv pentru puturi de mare adancime, sunt rezistente la coroziune si au un consum mic de energie.
O idee de inceput este sa-ti oferi serviciile unui afterschool, unui restaurant, unei pensiuni sau unei sali de gimnastica pentru a intretine lenjeria, fetele de masa si prosoapele. Tot pentru inceput poti combina serviciile de spalatorie cu cele de curatenie la domiciliu. Cererea este incredibil de mare, iar oferta de servicii redusa.
Acest gen de servicii este mereu o ideea buna. De cele mai multe ori, se limiteaz? la babysitter, dar ai putea extinde oferta si pentru asistenta persoanelor varstnice. Pentru acestia din urma, ai putea oferi un gen de abonamente cu frecventa variabila pentru a face cumparaturi, pentru mici treburi domestice sau pentru a le tine companie. Mereu va fi nevoie de persoane capabile sa ofere o mana de ajutor, fie pentru a sta ocazional cu copiii, fie cu persoanele in varsta sau care au probleme locomotorii.
Practic investitia este zero. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti promovezi oferta pe site-urile publicitare si sa-ti faci treaba corect si bine. Este genul de mica afacere care poate fi demarata antrenand studenti, persoane aflate intre joburi sau oameni la finalul activitatii profesionale, dar care sunt apti din punct de vedere fizic. Ca sa pornesti businessul, ai nevoie de o mica echipa de colaboratori, dispusa sa se plieze dupa programul si necesitatile clientilor.
Pentru o astfel de afacere trebuie sa te pricepi la una dintre activitati sau sa-i gasesti pe cei care cunosc meserie. O firma care face croitorie si ajustari de haine, cuplata cu una care curata si repara incaltaminte poate fi un veritabil boom local. Interesul pentru croitorie si reparatii de incaltaminte este atat de mare incat, daca gasesti un loc circulat, nu vei avea nevoie de publicitate. Din foarte multe motive, de la cele legate de costuri pana la grija pentru mediu, oamenii sunt interesati sa repare si sa recicleze.
Investitia in materiale nu este foarte mare. Practic, ai nevoie de masini de cusut si materiale pentru reparatiile incaltamintei, plus solutii profesionale de curatat. Este posibil sa fie mai dificil sa gasesti persoanele care sa poata face efectiv munca la un nivel calitativ ridicat, astfel incat sa-ti pastrezi clientii sau sa fii recomandat ca urmare a calitatii executiei.
Street food este o idee care prinde oriunde. Daca ai abilitatile necesare pentru a prepara mancare, nici nu mai este necesar sa-ti faci reclama. Este suficient sa fii in locul potrivit la momentul potrivit. Este drept ca o astfel de afacere trebuie crescuta treptat, este nevoie sa fii mobil si sa ajungi acolo unde ai vad, in functie de perioada din an, de evenimentele de pe plan local, dar este cu certitudine o idee de afaceri care nu da faliment.
Incepe cu o singura rulota, eventual cu una statica plasata intr-un loc circulat, si vei progresa. Ai nevoie de echipamentul necesar si de retete bune si gustoase. Recunoasterea si succesul vin sigur si poti pune, in timp, pe picioare un lant de food truck care sa fie prezent si in parcarea de pe Transfagarasan, si la malul marii, dar si in centrul oraselor mari sau in zonele de campus ale studentilor.
Cand incepi o afecere este important de stiut ca nicio idee nu duce 100% la succes si nici nu faci avere peste noapte. Secretul reusitei sta in rabdare, investitii inteligente in faza de inceput, consecventa si o treaba facuta serios si corect, indiferent care este aceasta.
Sursa foto: Shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania
Fondatorul 5 to go readuce la viata un brand legendar din comunism: surpriza care va rescrie istoria
Greu de crezut? Un scaun de birou ergonomic poate face un angajat mai productiv!
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si