O garsoniera este ideala daca vrei sa locuiesti pe cont propriu si nu te gandesti la viata de familie momentan. In plus, daca planurile ti se schimba pe viitor, ai posibilitatea sa inchiriezi proprietatea foarte usor datorita cererii crescute din partea studentilor.
Iata 3 aspecte la care sa fii atent atunci cand vrei sa cumperi o garsoniera:
Locatia este un factor esential atunci cand achizitionezi un imobil. Fiecare cartier dintr-un oras are o parte mai „intunecata”, cunoscute ca fiind periculoase. De obicei, aceste zone sunt pozitionate spre periferia cartierelor, dar nu este o regula scrisa, mai ales ca majoritatea complexelor rezidentiale de lux se construiesc spre periferia oraselor.
Cand esti in cautarea unei garsoniere, asigura-te ca inspectezi zona in care este localizata, ca ai magazine, modalitati de transport si alte obiective esentiale in proximitate.
Probabil ai observat ca din ce in ce mai multi cumparatori se plang de preturile crescute pentru imobile, mai ales cand acestea nu sunt justificate de beneficii suplimentare. Analiza pietei imobiliare te va ajuta sa ai o imagine de ansamblu asupra pretului corespunzator pe care sa-l platesti pentru garsoniera mult visata. In plus, te va ajuta sa-ti setezi bugetul.
Daca ai gasit o garsoniera care crezi ca se incadreaza in posibilitatile tale financiare, calculeaza-ti ratele lunare cu ajutorul unui simulator de credit imobiliar.
Garsonierele sunt apartamente care cuprind toate activitatile zilnice intr-un spatiu unitar. In cele mai multe cazuri, bucataria, livingul si spatiul de dormit nu sunt delimitate, dar exista si exceptii in care, datorita compartimentarii sau modului in care a fost construit blocul, bucataria poate fi usor separata de celelalte spatii, spre exemplu. A nu se confunda cu apartamentele cu o camera care pot avea mai multe caracteristici in dotare precum un hol care separa fiecare incapere sau un balcon.
Dimensiunea garsonierei este totodata un element esential. Cu siguranta iti doresti sa ai la dispozitie cat mai mult spatiu posibil. In acest caz, putem vorbi despre doua tipuri de garsoniere: garsoniere mici si garsoniere mari. Garsonierele mici au un spatiu disponibil de la 10 mp pana la aproximativ 30 de mp, in timp ce garsonierele mari pot avea o dimensiune de pana la 40 de mp.
Alegerea dimensiunii, compartimentarii si locatiei garsonierei depind foarte mult de raportul dintre pretul de achizitie si posibilitatile tale financiare. Daca nu ai economii care sa-ti permita cumpararea garsonierei cu banii jos, alege-ti un creditor imobiliar accesibil care sa se potriveasca nevoilor tale.
Ultimele NOUTATI
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Dezamagire crunta la salarii, pentru studenti si absolventi: 3.500- 4.500 de lei pentru joburi entry-level
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?