Sa mergi la un interviu de angajare pentru o pozitie in cadrul unei companii la care visezi sa lucrezi de mult timp se poate dovedi o misiune destul de stresanta si dificila. Fara doar si poate, vei avea cateva zile intregi in care te vei gandi numai la intrebarile pe care s-ar putea sa le primesti in timpul interviului si la raspunsurile pe care ar trebui sa le dai.
Nu trebuie sa iti faci insa atat de multe griji! In primul rand, nu invata pe de rost raspunsuri la intrebarile frecvente ce sunt puse in cadrul interviurilor. Pastreaza o atitudine degajata, raspunde sincer si deschis si vorbeste normal cu recrutorul. Sigur, este bine totusi sa stii cateva lucruri despre felul in care ar trebui sa raspunzi unor intrebari mai dificile!
Uite trei intrebari grele pe care seful ti le poate pune intr-un interviu si felul in care ar trebui sa raspunzi la ele!
Nu este cea mai simpla intrebare pe care o poti primi in cadrul interviului de angajare, mai ales in acele situatii in care salariul pe care il ai este unul confidential. Daca nu este confortabil cu ideea de a iti face public salariul actual, incearca sa deviezi discutia imediat spre alt subiect. Spre exemplu, ai putea spune “Nu, nu, inainte de a discuta despre orice salariu as vrea sa aflu mai multe despre ceea ce presupune aceasta pozitie pentru care am aplicat”.
Poate fi o intrebare capcana, intr-adevar, insa raspunsul nu este deloc greu daca ai citit cu atentie cerintele postului pentru care tocmai ai aplicat. Vorbeste fix despre acele lucruri pe care le cere si compania de la cel care va ocupa postul scos la concurs. Adu in discutie impactul pe care l-ar putea avea munca ta in activitatea organizatiei. De asemenea, nu uita sa spui ca esti interesat de o pozitie in care sa te poti dezvolta si in care sa poti creste din punct de vedere profesional.
Intrebarile referitoare la situatia familiala, sex, nationalitate sau religie nu sunt chiar in regula in cadrul unui interviu de angajare, insa chiar si asa este posibil sa le auzi destul de des. De cele mai multe ori, asemenea intrebari nu sunt puse cu rea intentie, recrutorul doar incercand sa faca conversatie si sa afle mai multe lucruri despre tine. Daca primesti o astfel de intrebare, cel mai bine este sa o legi imediat de cariera ta profesionala si de postul pentru care tocmai ai aplicat.
Citeste si: Pietele bursiere in 2023 - incertitudinea planeaza, dar inca exista oportunitati. Ghid practic pentru investitori
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Poate un salariat sa schimbe in instanta rezultatul evaluarii facute de angajator?
Doi giganti mondiali fac angajari masive in Romania, pe salarii mari!
In mod surprinzator, dobanzile la banci scad. Bucurie mare, dar nu pentru creditele noi!
Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?
Partenerii nostri
Cum compensam munca prestata in ziua de sambata? Specialistii explica
Tichete cadou oferite angajatilor cu ocazia Craciunului. Regim fiscal
Concediere individuala vs concediere colectiva - procedura pas cu pas, explicata de specialisti
Prelungirea duratei de amortizare: Care este tratamentul contabil si fiscal?
Ajustare TVA in cazul minusurilor de inventar: Cum se inregistreaza in contabilitate
Proiect ANAF: Bolt, Uber si BlackCab vor trebui sa depuna lunar Formularul 39X
Te-ar putea interesa si