Angajati din multe sectoare economice au avut de suferit in ultima perioada, crizele provocate mai intai de pandemia de coronavirus si apoi de razboiul inceput de regimul de la Moscova in Ucraina spunandu-si cuvantul. Mai noi, angajatii din sectorul bancar se dovedesc a fi in pericol, specialistii avertizand cu privire la viitoarele disponibilizari din aceasta industrie.
La sfarsitul saptamanii trecute, directorul grupului bancar elvetian UBS, Sergio Ermotii, a tras un semnal de alarma in aceasta directie, spunand ca in perioada urmatoare vor urma decizii dureroase privind concedierile. „Nu vom putea crea, pe termen scurt, oportunitati privind locurile de munca pentru toata lumea. Reducerile de costuri sunt parte a tranzactiei”, a declarat Ermotti cu ocazia unei conferinte pe teme financiare la Berna.
„Trebuie sa analizam cu atentie baza de costuri a fiecarei organizatii si a entitatii combinate, si sa ajungem la o evolutie sustenabila. Va fi dureros”, a mai avertizat cu aceasta ocazie seful grupului bancar elvetian UBS. La jumatatea lunii martie, UBS, cea mai mare banca din Elvetia, a preluat Credit Suisee. Decizia a venit dupa cateva zile de discutii si negocieri aprinse intre cele doua banci si autoritatile elvetiene din domeniul financiar, discutii menite sa salveze banca cu o traditie de peste 160 de ani.
In urma negocierilor de la acea vreme, grupul bancar UBS a fost de acord sa plateasca trei miliarde de franci elvetieni, echivalentul a 3.03 miliarde de euro, pentru preluarea Credit Suisee, o suma cu 60% mai mica decat valora compania cu cateva zile in urma negocierilor. Practic, 22.4 actiuni ale Credit Suisse au devenit la acel moment echivalentul unei singure actiuni UBS.
Banca Nationala a Elvetiei a sprijinit preluarea cu un ajutor de solvabilitate echivalent cu aproximativ 101 miliarde de euro. In plus, exista garantii de pierdere de pana la noua miliarde de franci (aproximativ 9.07 miliarde de euro) pentru UBS de la guvernul elvetian.
Ultimele NOUTATI
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate, pe parcusul unui an?
Actiuni de motivare non-financiara a salariatilor - ce pot face angajatorii?
Ministerul Muncii: 55% dintre persoanele cu dizabilitati sa fie angajate pana in 2027
Posta Romana a inceput distribuirea scrisorilor de informare cu privire la amnistia fiscala
Nota de creditare primita in SPV: se inregistreaza in contabilitate?
TVA de 9% pentru hrana albinelor. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"