Salariul oferit de angajatori devine un criteriu din ce in ce mai important pentru tot mai multi candidati, in functie de valoarea acestuia fiind luata o decizie cu privire la participarea sau nu la un interviu de angajare. Oamenii nu vor sa isi mai piarda timpul cu interviuri la joburi pe care nu le-ar accepta din start din cauza salariului prea mic oferit.
Potrivit reprezentantilor platformei online de gasire a unui loc de munca BestJobs, tot mai multi candidati au asteptarea de a sti salariul pentru un loc de munca inca din momentul aplicarii. Mai exact, 98% dintre cei care isi cauta un loc de munca prin intermediul platformei isi doresc sa afle aceasta informatie inca din momentul aplicarii.
Dintre acestia, 24% sustin ca ar prefera ca in anuntul de recrutare sa se mentioneze macar marja salariala. Aceasta idee este imbratisata si de o buna parte a angajatorilor, 49% dintre companiile care posteaza anunturi de recrutare pe platforma BestJobs sustinand ca o asemenea forma de transparentizare ar fi cea mai eficienta.
Mai bine de un sfert (27%) dintre joburile active pe platforma mentioneaza oferta salariala oferita de angajatori sub forma unui interval. Potrivit statisticilor, aceste anunturi atrag cu 40% mai multe CV-uri din partea candidatilor. Din dorinta de a incuraja aceasta practica, cei de la BestJobs ofera statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din tara si din strainatate atat recrutorilor, cat si candidatilor.
Pentru a putea oferi aceste statistici salariale, BestJobs se foloseste atat de datele din istoricul intern al platformei, cat si de sursele publice disponibile (Institutul National de Statistica si Ministerul Muncii). Totodata, se dovedesc a fi extrem de utile in acest sens si datele oferite de candidati in urma angajarii.
Demersul sustinut de platforma BestJobs prinde contur de la o zi la alta, tot mai multe companii aratandu-si disponibilitatea de a publica informatii despre salariile pe care le pot oferi pentru locurile de munca postate. Mai exact, 60% dintre angajatori iau in calcul la aceasta ora ideea de transparentizare a salariilor angajatilor de pe anumite niveluri.
Citeste si: Incep concedierile: pe angajati ii paste somajul, avem peste 400.000 de romani fara loc de munca, numarul lor va creste
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii