Orice afacere are nevoie de un sediu. Chiar daca angajatii tai vor lucra remote, la un moment dat, va trebui sa te intalnesti cu clientii, iar ca sa dai dovada de profesionalism, va trebui sa ii chemi la sediul firmei tale. De aceea, inainte sa iti deschizi propriul business, ia in considerare acest aspect. Gandeste-te la numarul de angajati pe care ii va avea afacerea ta, de cat spatiu ai nevoie, in ce loc sa se afle imobilul respectiv si, cel mai important, cat va costa chiria. Studiaza-ti cu atentie bugetul si vezi unde ti-ai permite sa iti deschizi businessul.
Pregateste-te sa bagi mana in buzunar. Dupa ce te-ai hotarat sa iti deschizi propria afacere, trebuie sa treci la pasul numarul doi, adica sa iti stabilesti bugetul si sa iei in calcul toate cheltuielile ce pot aparea. Chiria aferenta sediului, salariile angajatilor, taxele si impozitele catre stat, investitii in aparatura, plata facturilor plus alte cheltuieli neprevazute. Iar daca ai o idee de afaceri foarte buna, in care crezi si presupui ca va genera profit, dar nu ai suficienti bani, poti aplica online, fara sa te deplasezi, pentru un credit IMM, cu ajutorul caruia sa iti pui businessul pe picioare. Un credit este binevenit mai ales daca ai gasit o oportunitate pe piata si o poti specula.
In spatele unei afaceri nu sta doar o simpla idee. Va trebui sa ai un plan de afaceri riguros si sa iti planifici fiecare pas. Trebuie sa studiezi piata cu mare atentie. Sa iti alegi domeniul de activitate al firmei, sa stabilesti numarul de angajati sau sa apelezi la serviciile unui contabil experimentat pentru a tine evidenta banilor. Vei avea nevoie de un buget lunar, pe care va trebui sa il respecti, pentru a nu intra in datorii. In primele luni, probabil, nu vei obtine profit, deci vei fi nevoit sa iti dramuiesti foarte bine banii si sa investesti constant in visul tau. De aceea, inainte sa iti investesti economiile intr-o afacere, ia in considerare toate aspectele negative ce pot aparea.
La fel ca un copil, mai ales la o varsta frageda, si o afacere iti va ocupa foarte mult timp, mai ales la inceput. Va trebui sa fii primul care vine si ultimul care pleaca. Tu trebuie sa stii tot ce misca atat in firma ta, dar si pe piata. Sa analizezi, sa compari, sa iti studiezi competitorii, sa te gandesti la solutii care vor atrage noi clienti si sa te asiguri ca cei pe care ii ai deja iti vor deveni clienti fideli. Mereu va trebui sa fii cu un pas inaintea celorlalti. In functie de domeniul de activitate, se impun anumite investitii in aparatura sau tehnologie de ultima generatie, pentru a asigura calitatea produselor tale. Zi de zi o sa fii nevoit sa te gandesti la aceste lucruri care duc la evolutia afacerii tale. Drept urmare, vei avea din ce in ce mai putin timp liber.
Sa iti castigi existenta din propria afacere reprezinta un motiv de mandrie, dar inainte sa te indrepti pe drumul businessului, cantareste foarte bine decizia si ia in considerare toate aspectele, ca mai tarziu sa nu regreti aceasta decizie. Atat timp cat crezi in visul tau, cu multa munca si ambitie, cu siguranta vei reusi ceea ce ti-ai propus.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea