In ciuda situatiei extrem de dificile create de pandemia de coronavirus cu care se confrunta intreaga planeta de mai bine de un an si jumatate, femeile continua sa faca progrese pe piata muncii de peste Ocean, obtinand tot mai multe locuri de munca in marile corporatii americane. In acelasi timp insa, sindromul burnout apare din ce in ce mai des in randul reprezentantelor sexului frumos, epuizarea la locul de munca devenind o problema tot mai reala pe piata muncii din Statele Unite ale Americii.
Desi aduceam in discutie in randurile anterioare un progres important in acest sens, un studiu realizat de specialistii din cadrul McKinsey & Company si LeanIn ne arata ca inca exista probleme serioase.
Spre exemplu, femeile inca nu sunt reprezentate cu adevarat atunci cand vine vorba despre functiile de conducere din corporatiile de peste Ocean. Problema devine insa si mai stringenta atunci cand aducem in discutie reprezentarea femeilor de culoare in pozitiile de conducere din cadrul corporatiilor americane.
Potrivit analizei realizate de McKinsey & Company, la inceputul anului 2021, 41% din functiile de conducere din cadrul corporatiilor de peste Ocean erau ocupate de femei, cifra in crestere de la 37% la inceputul anului 2016. Femeile de culoare se regasesc insa in doar 12% dintre aceste cazuri in acest an. Femeile de culoare se confrunta, de asemenea, cu mult mai multe microagresiuni la locul de munca, acestea putandu-le afecta dezvoltarea carierei. In acelasi timp, acest fel de agresiuni mai mult sau mai putin minore care se rasfrang asupra femeilor de culoare le pot provoca acestora sindromul de burnout la locul de munca.
Citeste si: 4 greseli pe care le fac oamenii care vor o schimbare in cariera
Sindromul de burnout la locul de munca este la ora actuala una dintre cele mai raspandite afectiuni la nivel global. Fie ca vorbim despre burnout, despre epuizare la locul de munca sau despre stres profesional cronic, avem in fata o boala moderna care afecteaza o buna parte a planetei. Nivelul mare de responsabilitate si stresul permanent reprezinta principalii factori care provoaca aceasta epuizare.
Sindromul de burnout isi face aparitia din ce in ce mai des in randul femeilor ce lucreaza in cadrul corporatiilor de peste Ocean. Potrivit studiului despre care pomeneam mai devreme, 42% dintre femeile ce au raspuns intrebarilor puse de specialistii McKinsey & Company au recunoscut ca s-au simtit epuizate la locul de munca in acest an.
In comparatie, doar 35% dintre barbati au recunoscut ca se confrunta cu acest sindrom de burnout. Anul trecut, doar 32% dintre femei au vorbit despre aceasta problema. Problema este si mai grava in randul femeilor ce ocupa pozitii de conducere, mai bine de jumatate dintre acestea confruntandu-se cu senzatia de epuizare la locul de munca.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si