Deschiderea unei covrigarii in Romania poate fi o oportunitate excelenta pentru antreprenorii care doresc sa intre pe piata alimentara. Covrigii sunt un produs foarte popular, consumat de toate categoriile de varsta, datorita gustului lor delicios si pretului accesibil. Nu trebuie sa ne spuna nimeni asta, este ceva ce vedem in fiecare dimineata cand trecem prin fata unei covrigarii. Uite ce presupune deschiderea unei covrigarii si de ce ar putea fi o idee buna de afacere pentru tine!
Covrigii sunt un produs consumat zilnic de multe persoane, fie ca gustare rapida, fie ca parte a unui mic dejun sau pranz. Astfel, putem spune ca avem o cerere constanta si un flux continuu de clienti. Mai departe, ingredientele necesare pentru fabricarea covrigilor sunt relativ ieftine si usor de gasit, ceea ce permite mentinerea costurilor de productie la un nivel scazut si, implicit, oferirea produselor la preturi accesibile pentru clienti. Mai mult, poti diversifica oferta adaugand diferite tipuri de covrigi (simpli, cu susan, mac, branza, ciocolata) sau alte produse de panificatie si patiserie, pentru a atrage un public mai larg.
Cele mai cautate domenii de extindere a francizelor din Romania sunt covrigariile si simigeriile, gogoseriile, restaurantele, pizzeriile, dar si cluburile sau gelateriile. Conform specialistilor, o afacere in regim de franciza poate fi demarata cu sume intre 15.000 de euro si 20.000 de euro, in special pentru francize concentrate in jurul unui singur produs. Cine vrea sa deschida o covrigarie si simigerie de renume in franciza trebuie sa fie pregatit sa investeasca insa mai multi bani, potrivit EVZ.
Spre exemplu, pentru a deschide o covrigarie Petru, un investitor ar trebui sa plateasca peste 100.000 de euro, potrivit unei analize realizate de Franchwise. De ce se ajunge la o astfel de suma? In primul rand, vei avea nevoie de o locatie foarte buna. Astfel, va trebui sa gasesti un spatiu comercial cu un vad foarte bun. Daca ai observat, aproape toate statiile de metrou din Bucuresti au, la iesire, cel putin o covrigarie de renume. Evident, un asemenea spatiu iti va scoate destul de multi bani din buzunar.
Numarul francizelor noi deschise in Romania in primul trimestru al anului trecut a crescut cu aproximativ 30%, comparativ cu aceeasi perioada din 2022, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanta in domeniu.
Astfel, in perioada ianuarie - martie 2023, cele mai multe francize au fost deschise in orasele Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi, Bacau, Constanta si Timisoara, cu investitii medii cuprinse intre 80.000 de euro si 100.000 de euro. Cele mai atractive domenii pentru un business de tip franciza includ gelateriile, cafenelele, simigeriile, magazinele de proximitate, serviciile de consultanta si mentoring de business, precum si francizele din domeniul panourilor fotovoltaice.
In ceea ce priveste profilul romanilor care investesc intr-o franciza, 60% dintre acestia sunt barbati si 40% femei, avand varsta de peste 35 de ani. Majoritatea acestora se afla la primul business.
Citeste si: Domeniul de activitate in care poti deschide o firma cu profit aproape garantat
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Agenda GPeC SUMMIT 26-27 Mai este publicata: 2 Masterclass-uri, 19 speakeri, Expo si content practic despre tot ce e important in E-Commerce si Digital Marketing
Banca Transilvania loveste sistemul bancar romanesc sub centura. Cum a reusit gigantul local sa-si creasca valoarea brandului cu 34%
Rabla pentru TRACTOARE 2025. Ce conditii trebuie sa indeaplineasca fermierii in acest an, pentru a pune mana pe fonduri
Cum dau tepe ANAF-ului unii patronii din Constructii. Inspectorii au ramas surprinsi, diferente uriase!
Mediul privat romanesc devine pesimist. Ce asteapta managerii locali sa se intample cu Romania in perioada imediat urmatoare, care sunt riscurile
Partenerii nostri
Adeverinta de venit si calitatea de coasigurat - specialistii explica
Constatarea incetarii de drept a CIM - prevederi legale si [MODEL] nota constatatoare
Controlul de prevenire a situatiilor de urgenta - cate tipuri exista si reglementari cheie
Totul despre calculatia costurilor: Cost de productie vs. pret de achizitie si exemplu practic
Conventii pentru evitarea dublei impuneri - Ghid actualizat ANAF
Decontarea transportului: Ce prevede legea?
O noua zi libera pentru romani! Ce zi ar putea fi declarata sarbatoare legala si ce semnificatie are
Concediul pentru accidentul de munca. Reguli, durata si exemple
Te-ar putea interesa si
Banca Transilvania loveste sistemul bancar romanesc sub centura. Cum a reusit gigantul local sa-si creasca valoarea brandului cu 34%
Rabla pentru TRACTOARE 2025. Ce conditii trebuie sa indeaplineasca fermierii in acest an, pentru a pune mana pe fonduri