Deschiderea unei covrigarii in Romania poate fi o oportunitate excelenta pentru antreprenorii care doresc sa intre pe piata alimentara. Covrigii sunt un produs foarte popular, consumat de toate categoriile de varsta, datorita gustului lor delicios si pretului accesibil. Nu trebuie sa ne spuna nimeni asta, este ceva ce vedem in fiecare dimineata cand trecem prin fata unei covrigarii. Uite ce presupune deschiderea unei covrigarii si de ce ar putea fi o idee buna de afacere pentru tine!
Covrigii sunt un produs consumat zilnic de multe persoane, fie ca gustare rapida, fie ca parte a unui mic dejun sau pranz. Astfel, putem spune ca avem o cerere constanta si un flux continuu de clienti. Mai departe, ingredientele necesare pentru fabricarea covrigilor sunt relativ ieftine si usor de gasit, ceea ce permite mentinerea costurilor de productie la un nivel scazut si, implicit, oferirea produselor la preturi accesibile pentru clienti. Mai mult, poti diversifica oferta adaugand diferite tipuri de covrigi (simpli, cu susan, mac, branza, ciocolata) sau alte produse de panificatie si patiserie, pentru a atrage un public mai larg.
Cele mai cautate domenii de extindere a francizelor din Romania sunt covrigariile si simigeriile, gogoseriile, restaurantele, pizzeriile, dar si cluburile sau gelateriile. Conform specialistilor, o afacere in regim de franciza poate fi demarata cu sume intre 15.000 de euro si 20.000 de euro, in special pentru francize concentrate in jurul unui singur produs. Cine vrea sa deschida o covrigarie si simigerie de renume in franciza trebuie sa fie pregatit sa investeasca insa mai multi bani, potrivit EVZ.
Spre exemplu, pentru a deschide o covrigarie Petru, un investitor ar trebui sa plateasca peste 100.000 de euro, potrivit unei analize realizate de Franchwise. De ce se ajunge la o astfel de suma? In primul rand, vei avea nevoie de o locatie foarte buna. Astfel, va trebui sa gasesti un spatiu comercial cu un vad foarte bun. Daca ai observat, aproape toate statiile de metrou din Bucuresti au, la iesire, cel putin o covrigarie de renume. Evident, un asemenea spatiu iti va scoate destul de multi bani din buzunar.
Numarul francizelor noi deschise in Romania in primul trimestru al anului trecut a crescut cu aproximativ 30%, comparativ cu aceeasi perioada din 2022, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanta in domeniu.
Astfel, in perioada ianuarie - martie 2023, cele mai multe francize au fost deschise in orasele Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi, Bacau, Constanta si Timisoara, cu investitii medii cuprinse intre 80.000 de euro si 100.000 de euro. Cele mai atractive domenii pentru un business de tip franciza includ gelateriile, cafenelele, simigeriile, magazinele de proximitate, serviciile de consultanta si mentoring de business, precum si francizele din domeniul panourilor fotovoltaice.
In ceea ce priveste profilul romanilor care investesc intr-o franciza, 60% dintre acestia sunt barbati si 40% femei, avand varsta de peste 35 de ani. Majoritatea acestora se afla la primul business.
Citeste si: Domeniul de activitate in care poti deschide o firma cu profit aproape garantat
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Crestere alarmanta a insolventelor in Romania: aproape 6.000 de firme si PFA au intrat in colaps in 2024
Experti: Adoptarea inteligentei artificiale (AI) devine o prioritate pentru firmele romanesti
Din ce in ce mai multi angajati din Romania se simt epuizati din cauza serviciului
Partenerii nostri
Fondurile de pensii facultative, Pilonul III, in crestere cu 25% in 2024
Criterii de evaluare si obiective de performanta - EXEMPLE oferite de specialisti
Data de la care se acorda pensiile, in Romania. Ce prevede legea pensiilor?
Termene de depunere a situatiilor financiare anuale: Clarificari si exemple aduse de MF [PROIECT]
Principalele noutati in Reglementarile contabile: Ce este important sa cunoasteti
Evaluarea sefilor de departamente: exemple de Criterii de evaluare si Obiective de performanta
Certificat RAR Auto-Pass: ce informatii cuprinde si cand este necesar
Te-ar putea interesa si