Statisticile ne arata ca cei mai multi dintre angajatii romani petrec, in medie, patru ani la acelasi loc de munca. Totodata, datele din ultimii ani ne transmit ca angajatii trecuti de 50 de ani sunt de pana la cinci ori mai stabili decat cei tineri. Totusi, ce spun expertii despre cat de mult timp ar trebui sa stai intr-o companie?! Exista de multa vreme un mit care circula printre angajati, care spune ca dupa cel mult cinci ani un salariat ar trebui sa isi faca bagajele si sa isi caute un loc nou de munca. Care este adevarul totusi?!
Realitatea este ca nu exista de fapt nicio regula in acest sens, cel mai indicat fiind ca fiecare angajat sa stea intr-o companie atat timp cat ii este bine pe acel post. In ultimii ani, exista o tendinta din ce in ce mai accentuata in randul tinerilor angajati de a isi schimba rapid locurile de munca pentru a evolua la fel de rapid in cariera. Exista si marturii in acest sens, unii angajati sustinand ca au schimbat chiar si trei locuri de munca in doi ani pentru a castiga mai bine si pentru a avansa din punct de vedere profesional.
Tinerii angajati sunt mereu in cautarea unor provocari noi din punct de vedere profesional, dorindu-si in acelasi timp si sa castige mai bine, dar si sa acumuleze experienta pe mai multe posturi pentru a putea evolua in cariera. Piata muncii este in plina expansiune in prezent, asa ca tinerii simt ca au nevoie de abilitati cat mai variate pentru a putea face fata cerintelor angajatorilor.
“Pur si simplu nu as fi fost in pozitia in care sunt acum daca nu as fi continuat sa schimb locurile de munca”, declara o angajata sub protectia anonimatului. Aceasta continua, spunand ca a inceput sa lucreze la un mic start-up, dupa care a avansat rapid catre companii mai importante, fiecare loc de munca pe care l-a avut reprezentand un upgrade din punct de vedere profesional. In plus, aceasta recunoaste ca nu ar fi avut cum sa aiba salariul pe care il are in prezent daca nu ar fi schimbat locurile de munca si daca s-ar fi multumit sa astepte o promovare.
Sursa foto: freepik
Partenerii nostri
Numirea unui salariat ca vicepresedinte. Contractul individual de munca se suspenda?
CNPP - cati pensionari beneficiaza de pensie de serviciu? Conditii necesare
Rezervele: ce reprezinta, functiunea contului 106 si exemplu practic
[Ghid ANAF] Amnistie fiscala 2024: Cine beneficiaza, ce facilitati se acorda si pasi de urmat
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Te-ar putea interesa si