Tot mai multi tineri isi doresc in ziua de astazi sa intre in lumea afacerilor si sa isi transpuna ideile in realitate. Potrivit unui studiu desfarsurat chiar in vara acestui an, aproximativ 85% dintre tinerii din generatia Z isi doresc sa devina antreprenori, fiind atrasi de ideea de a deveni propriii lor sefi si de a capata mai multa independenta. Lumea antreprenoriatului nu este insa deloc usoara, ba chiar din contra, tinerii abia intrati in afaceri confruntandu-se cu numeroase provocari de tot felul.
Exista insa cateva principii usor de pus in practica de antreprenorii la inceput de drum care isi doresc sa isi construiasca o afacere durabila si de succes, principii despre care vom vorbi in randurile urmatoare.
Oricat de mult ti-ai dori sa controlezi tot ce misca in afacerea pe care tocmai ai pus-o pe picioare, evita sub orice forma sa faci asta. Potrivit antreprenorilor cu mai multa experienta in lumea afacerilor, prea mult control poate impiedica progresul afacerii si te poate indeparta de obiectivele pe care ti le-ai setat.
Ca antreprenor vei fi un lider pentru toti cei care lucreaza cu tine in afacerea pe care iti doresti sa o dezvolti, ceea ce inseamna ca stilul tau de leadership pe care il vei adopta va influenta in bine sau in rau mersul lucrurilor. Inainte de a porni la drum cu o afacere, fa o evaluare sincera asupra personalitatii tale, asupra temperamentului tau si, nu in ultimul rand, asupra obiceiurilor tale de zi cu zi.
Daca vrei sa reusesti in afaceri, trebuie sa stii mai intai de toate care sunt punctele tale forte si care sunt calitatile care te pot ajuta de-a lungul timpului. In acelasi timp, constientizeaza-ti si aspectele mai putin placute si lucreaza pentru a le indrepta!
Succesul afacerii tale nu va depinde exclusiv de persoana ta, ci si de oamenii cu care vei alege sa lucrezi. Asadar, alege cu foarte mare atentia echipa ce iti va fi alaturi in drumul tau catre succes.
Nu uita niciodata ca fiecare aspect al afacerii tale va depinde intr-o masura mai mica sau mai mare de o persoana, iar acea persoana nu vei fi intotdeauna tu. Fara oameni de valoare, nicio afacere, oricat de mare ar fi ea, nu s-ar putea dezvolta.
Strategia este importanta in lumea afacerilor, asa ca gandeste-te intotdeauna la urmatorii pasi pe care iti doresti sa ii faci. Totodata, incearca mereu sa tii pasul cu vremurile, inovatia ajungand in ziua de astazi sa fie vitala in aceasta lume a afacerilor.
Nu in ultimul rand, nu uita ca oricat de bine sau de rau iti merge nu trebuie sa bati niciodata pasul pe loc, competitorii tai vor fi cel mai probabil pregatiti sa ti-o ia inainte!
Sigur, lucrurile nu vor merge intotdeauna in directia pe care ti-o doresti, insa asta nu inseamna ca trebuie sa iti pierzi optimismul. Mentalitatea pozitiva se va dovedi extrem de importanta de-a lungul timpului pentru intreaga echipa cu care lucrezi, oamenii ce te inconjoara evitand astfel sa isi piarda motivatia sau sa fie pesimisti.
Citeste si: Ce este Servant Leadership si de ce ar trebui sa fie cunoscut de antreprenorii si managerii romani
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!