Ne petrecem opt, zece sau poate chiar mai multe ore dintr-o zi la locul de munca, ceea ce inseamna ca este important ca atmosfera in care ne desfasuram activitatea de zi cu zi sa fie una cat mai placuta. Un sentiment de nefericire la locul de munca poate aduce cu sine o lipsa a concentrarii, avand in cele din urma un impact puternic asupra productivitatii noastre. De asemenea, stresul va creste si comunicarea cu colegii si cu superiorii va fi afectata.
Jobul se poate dovedi stresant din multe puncte de vedere - colegi care nu stiu sa comunice, sefi autoritari, termene limita peste termene limita si asa mai departe. In plus, in ultima perioada se vorbeste din ce in ce mai des despre disponibilizari, companii de renume fiind puse in situatia de a renunta la oameni din cauza cheltuielilor prea ridicate.
In aceste conditii, nu este de mirare ca pe buzele a tot mai multi salariati apare urmatoarea intrebare: ce trebuie facut pentru a fi mai fericiti la locul de munca?!
In primul si primul rand, accepta faptul ca lucrurile de la munca pot fi haotice uneori. Fiecare zi vine cu provocari noi care trebuie depasite, unele mai mici, altele mai mari. Invata sa iei lucrurile asa cum sunt, nu te ajuta cu nimic daca te enervezi si daca te frustrezi la fiecare problema care apare. In plus, oricat de rea s-ar dovedi a fi situatia, accepta faptul ca locul de munca este temporar, oricand iti poti gasi un alt job mai bun, care sa te satisfaca mai tare.
Mentinerea unui echilibru intre viata profesionala si cea personala este extrem de importanta in ziua de astazi. Prea multa munca si prea putin timp liber nu va aduce niciodata nimic bun. Acorda-ti timp si pentru tine si pentru pasiunile tale, este important sa petreci timp cu familia si cu prietenii si sa faci din cand in cand ceea ce iti face placere. Oricat de mult ai vrea sa lucrezi, tine cont si de faptul ca este necesar ca din cand in cand sa iti si incarci bateriile.
Obisnuiesti sa te gandesti la problemele de la lucru si la sarcinile pe care trebuie sa le duci la bun sfarsit imediat dupa ce te trezesti? Sau sa sari direct la calculator imediat dupa ce te-ai dat jos din pat?! Nu faci nimic altceva in afara de a pune presiune pe tine si de a te stresa si mai tare. Este important sa iti incepi ziua intr-un mod cat mai placut pentru a avea apoi o zi productiva. Fa-ti o rutina de dimineata si incearca sa o respecti in fiecare zi, vei observa ca buna ta dispozitie si motivatia vor creste.
Te-ar putea interesa si: 3 motive pentru care seful nu te are la inima, chiar daca iti faci bine treaba
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea