Esti in cautarea unui nou loc de munca si ai inceput sa mergi la fel si fel de interviuri de angajare? Mai mult ca sigur ca nu iti faci griji prea mari in legatura cu felul in care vei refuza anumite oferte de munca. Totusi, este important sa stii cum sa refuzi corect o oferta de munca si sa lasi astfel loc de buna ziua. Nu se stie niciodata cum vei mai ajunge sa ai un interviu de anagajare cu acelasi manager de recrutare sau la aceeasi companie.
Sa refuzi o oferta de munca, in special daca nu este vorba chiar de o oferta neatragatoare, se poate dovedi o misiune destul de inconfortabila. Nu exista un model standard prin care poti sa faci asta, insa sunt cateva lucruri de care ai putea sa tii cont atunci cand vrei sa refuzi o oferta de munca!
Poate ca nu este cea mai buna oferta de munca pe care ai primit-o, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ii razi in fata celui care ti-a facut-o. Recrutorul de angajare a petrecut probabil cateva ore pentru a iti studia CV-ul, pentru a purta cateva discutii cu tine si asa mai departe. Multumeste-i, asadar, pentru oferta si pentru timpul acordat.
Este dreptul tau sa refuzi o oferta de angajare, nu ai de ce sa te temi sa faci asta, insa incearca sa oferi si o scurta explicatie pentru care ai luat aceasta decizie. Nu esti obligat sa faci asta, insa este respectuos si corect sa ii comunici angajatorului o scurta explicatie pentru care ai ales sa nu accepti oferta lui de munca. Nu intra in detalii si nici nu aduce in discutie alte oferte mai bune pe care le-ai primit, insa incearca pe cat se poate sa fii sincer in legatura cu motivul pentru care nu iti doresti postul.
Lasand la o parte cazurile in care ti se pare ca este vorba despre o companie neprofesionista sau toxica, este important sa lasi usa deschisa. Nu se stie niciodata cand vor aparea alte oportunitati in cadrul aceleiasi companii, asa ca nu ai de ce sa iti doresti sa rupi legaturile complet. Lasand loc de buna ziua te asiguri ca vei avea posibilitatea ca in viitor sa aplici pentru alte posturi disponibile la aceeasi companie, posturi care poate vor fi mai potrivite pentru tine!
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea