Dupa cum spuneam, prima impresie conteaza si mai ales in afaceri. Imaginea ta este cea mai importanta, felul in care te afisezi la intalniri sau la sedinte conteaza la fel de mult ca si ceea ce ai de spus. Asa ca pregateste-ti garderoba! Trebuie sa ai cel putin un costum bun, accesorii de calitate, o servieta, in care sa ai o agenda, stilouri si carti de vizita.
Oamenii s-au saturat de falsitate si aparente inselatoare. Fie ca sunt corecte sau gresite, preferam intotdeauna ca lucrurile sa fie reale, palpabile. Primul pas pentru ca tu sa fii perceput ca o persoana onesta este acela de a nu-ti da cu parerea despre lucruri care nu te pasioneaza. Asa ca, daca nu te preocupa un subiect sau nu il stapanesti, este mai bine sa tii gura inchisa.
De asemenea, trebuie sa le demonstrezi oamenilor ca se pot baza pe tine. Fii punctual si stai peste program, atunci cand este nevoie. Invata in permanenta din experientele de zi cu zi. Iti poti tine un jurnal al fiecarei zile, in care sa-ti notezi amanuntele importante ale proiectelor la care participi. Astfel, le vei avea proaspete in memorie in dimineata urmatoare si iti va fi mult mai usor sa mergi mai departe.
Secretul succesului in afaceri este sa te ridici intotdeauna. Greselile si esecurile sunt inevitabile si trebuie sa le iei ca atare. Acorda, insa, atentie detaliilor si invata din ele, fara a pierde din vedere obiectivele tale pe termen lung.
Cunoaste-te in primul rand pe tine. Trebuie sa-ti stii punctele forte, precum si slabiciunile si sa te poti evalua corect. Pentru a face o buna impresie, foloseste-ti toate calitatile si asigura-te ca amanuntele pe care nu le stapanesti atat de bine nu te vor trage in jos. Invata sa te adaptezi.
Concluzia e simpla: nu trebuie sa fii un veteran in lumea afacerilor pentru a impresiona. Cei mai multi dintre afaceristii cu experienta respecta atitudinea si determinarea mai mult decat diplomele si CV-urile stufoase. Aplica sfaturile din articol, iar succesul va veni.
Sursa foto: rawpixel.com
Ultimele NOUTATI
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Cum se va calcula noul impozit pe proprietate - de la 1 ianuarie 2026 se schimba regulile si pentru apartamente, dar si pentru case
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit